Γράφει ο Δημοσιογράφος
Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

 

Τελευταία, παραμονές του Πάσχα οι χολιγουντιανοί για να προκαλέσουν τους χριστιανούς σοφίζονται νέα παραμύθια με σκοπό να υποσκάψουν τα θεμέλια του ιστορικού χριστιανισμού. Πέρσι ο Μπράουν με τον “Κώδικα Ντα Βίντσι”, φέτος ο Τζέιμς Κάμερον.

Ο γνωστός σκηνοθέτης ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε τον οικογενειακό τάφο του Ιησού, όπου… ενταφιάστηκαν ο Χριστός και τα μέλη της οικογένειάς Του! Για να διαφημίσει την… ανακάλυψη του σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ. Σκοπός του είναι να χτυπήσει τη Θεότητα του Χριστού και να γεμίσει τις τσέπες του με τον οβολό των περίεργων… Η Ιερά Σύνοδος “εξέφρασε την θλίψη της για το ανιστόρητο του ισχυρισμού, για το αντιεπιστημονικό και ανυπόστατο της υποθέσεως αυτής, η οποία στόχο έχει να πλήξει όσα εξακριβωμένα από τον πρώτο αιώνα και επιστημονικώς ηλεγμένα, έχουν παραδοθεί στην Εκκλησία και αποτελούν την πίστη μας”. Τεκμηριωμένο άρθρο του εκλεκτού Αρχιμανδρίτη της Μητροπόλεως Κατερίνης κ. Ιωακείμ Οικονομίκου δημοσίευσε εφημερίδα της Κατερίνης. Ξεκινά το άρθρο: “Φαίνεται πως ο Χριστός μας, ο Θεάνθρωπος Κύριος μας, θα αποτελεί για αιώνες το “σημείον αντιλεγόμενον”…”, όπως είπε ο ευσεβής Συμεών (Λουκάς 1/34).

Η… ανακάλυψη, έβγαλε στα τηλεοπτικά παράθυρα τους …ειδήμονες, για να σχολιάσουν το γεγονός αυτό. Και το ερώτημα: Ποιο το όφελος από τη συζήτηση των παραθύρων για τον κινηματογραφικό Ιησού; Τι σημασία μπορούν να έχουν οι ατέρμονες συζητήσεις στα δελτία ειδήσεων, στα στρογγυλά τραπέζια…; Αν είχαν σκοπό την ενημέρωση για το πρόσωπο και το έργο του Χριστού, τότε κάτι καλό θα έβγαινε. Κάποιος έγραψε: “Δεν ήταν όμως αυτό το ζητούμενο, αλλά… να δούμε… πολιτικούς που ψηφοθηρούν εκμεταλλευόμενοι και το θρησκευτικό φρόνημα του χριστεπώνυμου πληρώματος. Στον γυάλινο μύλο όλα καταντούν στην ίδια μορφή μετά το άλεσμά τους”.

Το κυνήγι της δόξας παράσυρε πολλούς ακόμη και σε ηθελημένη πλάνη, με σκοπό την πλάνη τους να τη μεταφέρουν σε εκατομμύρια άλλους! Ο Τζέιμς Κάμερον, έργο του οποίου ήταν η υπερπαραγωγή του “Τιτανικού”, σκοπό του είχε να ταράξει τα νερά της ιστορίας, της θρησκείας και γενικότερα όλων των παραδεκτών από τον χριστιανικό κόσμο πεποιθήσεων. Όμως οι… αποδείξεις του είναι κίβδηλες. Ενώ χειροκροτήθηκε για τον “Τιτανικό” του, τώρα δέχτηκε την ειρωνεία των ειδικών- θεολόγων, ιστορικών και αρχαιολόγων, ακόμη και μη χριστιανών. Αυτή τη φορά το ντοκιμαντέρ του χτύπησε, όπως ο Τιτανικός, στο παγόβουνο της ιστορίας και βούλιαξε!

Το 1992 η αρχαιολόγος Λ.Σ. ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου στην Αίγυπτο. Αποδείχτηκε όμως ότι η χρονολόγηση των ευρημάτων δεν συνέπιπτε με την εποχή του θανάτου του Μ. Αλέξανδρου.

Ο Εβραίος καθηγητής πανεπιστημίου Amos Kloner δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα: “Είναι μια όμορφη ιστορία χωρίς όμως οποιαδήποτε απόδειξη”. Δεν είναι παράξενο πώς ένας κινηματογραφικός παραγωγός μιλά για την ανακάλυψη του τάφου του Ιησού, ενώ κανένας από τους αρχαιολόγους, ακόμη και του Ισραήλ, δεν υποστηρίζει την άποψη του.

Το θέμα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για το χριστιανισμό. Αν πράγματι βρέθηκε ο τάφος με τα οστά του Χριστού, αυτομάτως καταρρέει ολόκληρος ο Χριστιανισμός, που ακρογωνιαίος λίθος του είναι ανάσταση του Χριστού. Ο Παύλος διακηρύττει: “Κι αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, τότε είναι χωρίς νόημα το κήρυγμά μας, άσκοπη είναι και η πίστη σας!… Κι αν ο Χριστός δεν έχει αναστηθεί, πάει χαμένη η πίστη σας…!” (Α’ Κορινθίους 15/14-17). Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε, τότε ο χριστιανισμός είναι κατασκεύασμα απάτης ανθρώπων, που και οι ίδιοι ήταν πλανεμένοι και ήθελαν να παρασύρουν στην απάτη και άλλους.

Αν ο Χριστός δεν αναστήθηκε τότε έχουμε τις εξής πιθανότητες:

1) Ήταν ψεύτης. Αν και ήξερε ότι δεν ήταν Θεός, εξαπάτησε τους ανθρώπους για να δώσει κύρος στη διδασκαλία Του. Κάποιοι λένε ότι ήταν σπουδαίος δάσκαλος ηθικής. Δεν δέχονται όμως τη θεότητά Του. Είναι δυνατόν ένας απατεώνας να ήταν και δάσκαλος ηθικής;

2) Ήταν θρύλος. Η θεωρία αυτή διατείνεται ότι οι ακόλουθοι Του, πρόσθεσαν “λόγια” στη διδασκαλία Του, για να δημιουργήσουν ένα θρύλο γι Αυτόν. Η αρχαιολογία και τα 4 ευαγγέλια καταρρέουν τη θεωρία αυτή γιατί γράφηκαν στη διάρκεια της ζωής των σύγχρονων του Ιησού. Οι συγγραφείς των ευαγγελίων αν έγραφαν ψέματα ότι ο Χριστός ήταν Θεός, συγχωρούσε αμαρτίες και αναστήθηκε θα εκτίθονταν ως απατεώνες σε όλους που ήξεραν τον Ιησού, αν πράγματι ο Χριστός δεν ήταν όλα αυτά που έκανε και διακήρυττε.

Αν πιστεύεις ότι ο Χριστός ήταν ψεύτης, παράφρονας ή… τότε πρέπει να αφιερώσεις τη ζωή σου να εξαφανίσεις τη χριστιανική εκκλησία. Με την πράξη σου αυτή θα γινόσουνα ευεργέτης της ανθρωπότητας: Γκρέμισες τη χριστιανική πίστη που οικοδομήθηκε σε μια απάτη, σ’ έναν κακό άνθρωπο.

Αν όμως έλεγε την αλήθεια, ότι είναι Θεός, ίσως κάποιοι πουν: “Και άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ήταν θεοί”. Στην περίπτωση του Ιησού, τα λόγια Του συνδυάζονται με αποδείξεις: Οι εχθροί Του που Τον μισούσαν και ο φίλοι Του που Τον ήξεραν πολύ καλά είπαν καταπληκτικά λόγια γι Αυτόν. Έκανε πρωτάκουστες διακηρύξεις, τα θαύματα Του ήταν μοναδικά.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για τη Θεότητά Του είναι η ανάστασή Του. Υπάρχουν 10 εμφανίσεις του Χριστού μετά το σταυρικό του θάνατο. Σε μια τον είδαν 500 άνθρωποι (Α’ Κορινθίους 15:6). Άλλο επιχείρημα της ανάστασης ήταν η μεταμόρφωση των μαθητών, που από φοβισμένοι έγιναν θαρραλέοι, έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους γιατί πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν Θεός.

Υπάρχει μια πρόκληση: Αν πιστεύεις ότι ο Χριστός είναι Θεός, τότε έχει αξιώσεις στη ζωή σου και πρέπει να αποφασίσεις είτε να Τον δεχτείς ως Σωτήρα και Κύριο σου ή να Τον απορρίψεις και να περάσεις την αιωνιότητα μακριά Του. Η εκλογή είναι δική σου.

e-mail: georgekantartzis@yahoo.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.