Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράτε σε ότι έχει να κάνει με την μητέρα του Χριστού αειπάρθενο Μαρία.

Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 
NAME: antonis frangiskou
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράτε σε οτι εχει να κάνει με την μητέρα του Χριστού αειπάρθενο Μαρία. Απλά την επικαλούμαστε επειδή ήταν και αυτή ΑΝΘΡΩΠΟΣ σαν εμάς. Τι το κακό σε αυτό;;; Περιμένω απάντηση σας.
 
Με εκτίμηση
Αντώνης Μιχαήλ Φραγκίσκου
Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας.
Μόναχο – Γερμανία.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Αντώνη,
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η αντίδραση μας σε ότι αφορά την Μακαριοτέρα γυναίκα όλων των εποχών, Μαριάμ (Παρθένος Μαρία).
Αν εννοείς αντίδραση το σχετικό άρθρο μας Ειδωλολατρία !!! , τότε σφάλεις, διότι ποτέ η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν λογίζεται ως αντίδραση.
 
Το εσφαλμένο πρόβλημα σου είναι αυτό που με έμφαση τονίζεις, ότι, "Απλά την επικαλούμαστε επειδή ήταν και αυτή ΑΝΘΡΩΠΟΣ σαν εμάς. Τι το κακό σε αυτό;;;".
 
Εδώ είναι το κακό αγαπητέ Αντώνη, ότι ήταν άνθρωπος και όχι Θεός. Αν πραγματικά θέλεις να ξέρεις ποιόν πρέπει να επικαλούμαστε, σου δίνω λίγα χωρία της Αγίας Γραφής:
"Επειδή δεν είναι διαφορά Ιουδαίου τε και Ελληνος· διότι ο αυτός Κύριος είναι πάντων, πλούσιος προς πάντας τους επικαλουμένους αυτόν· διότι Πας όστις επικαλεσθή το όνομα του Κυρίου θέλει σωθή" (Ρωμαίους:ι,12-13),
Επίσης:
"προς την εκκλησίαν του Θεού την ούσαν εν Κορίνθω, τους ηγιασμένους εν Χριστώ Ιησού, τους προσκεκλημένους αγίους, μετά πάντων των επικαλουμένων εν παντί τόπω το όνομα Ιησού Χριστού του Κυρίου ημών," (Α΄Κορινθίους:α΄2),
και πολλά άλλα εδάφια που μας αποδεικνύουν ότι μόνο τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ πρέπει να επικαλούμαστε για σωτηρία και βοήθεια. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
 
Μετά απο αυτό, δεν νομίζω να ισχυρίζεσαι ακόμη ότι αντιδρούμε στο άκουσμα του ονόματος της ευλογημένης Μαριάμ.
 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

8 Responses to Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδράτε σε ότι έχει να κάνει με την μητέρα του Χριστού αειπάρθενο Μαρία.