Γράφει ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

 

Ο δημοσιογράφος Παντελής Μπουκαλας στην «Καθημερινή», σε άρθρο του, γράφει: « Ώστε λοιπόν, μας απομένει μόλις μία αιωνιότητα και μία μέρα ώσπου να καταρρεύσει ο Ήλιος συμπαρασύροντας στον θάνατό του και τον ταπεινό μας πλανήτη. Αυτή είναι η πρόγνωση των ειδικών επιστημόνων, που εκτιμούν ότι σε 5,59 δισεκατομμύρια χρόνια ο ήλιος θα ξεμείνει από καύσιμο υδρογόνο και θα αρχίσει να κατακαίει το υδρογόνο του περιβάλλοντός του, για να φτάσει να καταβροχθίσει την Αφροδίτη…».

Η επιστήμη, είναι αλήθεια, έκανε θαύματα σε πολλούς τομείς, στις ημέρες μας κυρίως, αλλά αυτή η … προφητεία ξεπερνά τα όρια κάθε επιστημονικής ή παραεπιστημονικής φαντασίας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό μιας εβδομάδας και πώς τα καταφέρνει να προβλέπει την καταστροφή του ήλιου το 7.590.002.008 μετά Χριστόν, όπως είναι ο τίτλος του άρθρου!

Ότι μια μέρα οι ουρανοί και η γη θα καταστραφούν μας το λέει η Αγία Γραφή, τόσο παραστατικά, στην Β΄ Πέτρου 3/10 και 12, χωρίς, βέβαια, να ορίζει ημερομηνία : «Θα καταφθάσει όμως η Ημέρα του Κυρίου σαν τον κλέφτη μέσα στη νύχτα, κατά την οποία οι ουρανοί θα εξαφανιστούν με παταγώδη βοή και τα στοιχεία με την υπερθέρμανσή τους θα διαλυθούν! Και η γη καθώς και όλα τα κατασκευάσματα που υπάρχουν πάνω σ’ αυτήν θα κατακαούν… καθώς προσδοκάτε και ανυπομονείτε να κάνει την εμφάνισή της η Ημέρα του Θεού, εξαιτίας της οποίας οι ουρανοί με την πυράκτωσή τους θα διαλυθούν, και τα στοιχεία εξαιτίας της καύσης τους θα λιώσουν!». Η πραγματικότητα είναι ότι ο άνθρωπος, στην παραφροσύνη της απληστίας του να οικοδομήσει ένα επίγειο παράδεισο, όπως έγινε καικ με την κατασκευή του πύργου της Βαβέλ, ήδη άρχισε μόνος του να καταστρέφει το σπίτι του, τη γη. Η Βίβλος δεν ορίζει ημερομηνίες και σφάλλουν όσοι κάνουν υπολογισμούς και ορίζουν ημερομηνίες. ΄Οσοι το έκαναν, διαψεύστηκαν κακ γελοιοποιήθηκαν.

Επειδή όμως θα συμβούν όλα αυτά, που γράφει ο Πέτρος, κάποια μέρα που ο Κυρίαρχος Θεός όρισε, ο άνθρωπος, που είναι η κορωνίδα της δημιουργίας του Θεού, και όχι «της φύσεως», όπως τον παρουσιάζει ο αρθογράφος, πρέπει να συνετιστεί και να μη δίνει προσοχή στα κατασκευάσματα της φαντασίας κάποιων επιστημόνων και μελλοντολόγων θεολόγων, αλλά να δώσει προσοχή στο Λόγο του Θεού, που λέει: «Αφού, λοιπόν, όλα αυτά πρόκειται να διαλυθούν, σκεφτείτε πόση αγιότητα και ευσέβεια πρέπει να σας διακρίνει εσάς στις διάφορες λεπτομέρειες της ζωής σας» (Β’ Πέτρου 3/11). Οι καιροί μας είναι στα χέρια του Θεού, Εκείνος είναι ο Κυρίαρχος της ιστορίας. Ο σοφός άνθρωπος ξέρει πως είναι προσωρινός επισκέπτης σ’ αυτόν τον πλανήτη, γι αυτό και στρέφεται στο Θεό, που του υπόσχεται νέους ουρανούς και νέα γη και όχι μόνο αλλά και νέα ζωή, αιώνια ζωή, που είναι δώρο που προσφέρει ο Χριστός σ’ αυτούς που Τον δέχονται ως Σωτήρα και Κύριό τους. Ο πιστός του Κυρίου δεν προσδιορίζει ημερομηνίες, γιατί αυτά ανήκουν στον Κύριο. Απλώς εμπιστεύεται στον Κυρίαρχο Θεό, που έχει καθορίσει το χρονοδιάγραμμα.

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ»”
  1. Καταρχήν, συγχαρητήρια για το καταπληκτικό άρθρο και την εξαιρετική δουλειά που κάνετε με συνέπεια να ξεχωρίζετε από το πλήθος.

    Η συγκεκριμένη προφητεία λέει πάρα πολλές αλήθειες και σε γενικές γραμμές πρέπει να μας προβληματίζει.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.