Θα ήθελα να σας ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη για ένα μήνυμα που σας είχα στείλει κάποτε το οποίο έλεγε τα εξής ανόητα:

Filed under ΓΝΩΜΕΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ: [ Ελένη ]

Γνώμες πνευματικών ανθρώπων που ξέρουν να ξεχωρίζουν το αυθεντικό από το κίβδηλο, και που αποτελούν ενθάρρυνση στο έργο του “Σπορέα”, και τους ευχαριστώ.
 

NAME: Αναστασιάδου Ελένη

COUNTRY: Ελλάδα

 

Αγαπητέ κύριε Οικονομίδη,

Θα ήθελα να σας ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη για ένα μήνυμα που σας είχα στείλει κάποτε το οποίο έλεγε τα εξής ανόητα:
“Καλημέρα από Θεσσαλονίκη. Καλά τα λέτε, αλλά νομίζω ότι ορισμένα σκάνδαλα εκκλησιαστικά δεν μπορούν να αμαυρώσουν όλη την Ιερατική και Μοναχική ζωή, αληθινών και πιστών Ορθοδόξων. Είστε πολύ καυστικός, το παραδέχεστε βέβαια, αλλά και εκτός Εκκλησίας. Αφού είστε αδογμάτιστος, ποιά δόγματα πρεσβεύετε; Το “μόνο η Γραφή”, δεν δηλώνει τίποτα. Επειδή δεν μου αρέσει η λέξη “αιρετικός”, θα σας ονόμαζα “κομπλεξικός, αδογμάτιστος προτεστάντης, αγνώστου προελεύσεως οργανώσεως”. Μήπως κάνω λάθος; Για σκεφτείτε το λίγο…..”
 
Πραγματικά ζητώ συγγνώμη, έχετε δίκιο σε πολλά πράγματα, δυστυχώς η ορθόδοξη εκκλησία ήδη γίνεται Βατικανό. Δεν ξέρω που θα οδηγήσει όλη αυτή η κατάσταση των παππάδων και των καλογήρων. Πάντως θέλω να σας ευχαριστήσω, διότι διαβάζοντας επίμονα την ιστοσελίδα σας, με κάνατε να αρχίζω να διαβάζω την Αγία Γραφή και ειδικά την Καινή Διαθήκη, όπου στα ευαγγέλια, τα λόγια του Χριστού δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή ορθοδοξία.

Σας ευχαριστώ.

 
Απάντηση: Αγαπητή Ελένη, χάρηκα ιδιαίτερα που διαβάζεις την Καινή Διαθήκη διότι είναι σίγουρο ότι θα μάθεις πολλά περί της αληθούς Χριστιανικής πίστεως.
 
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το σημερινό ιερατείο είναι ξένο και παρείσακτο στην Εκκλησία του Χριστού διότι ο Κύριος ως Μέγας Αρχιερέας μας, δέχεται -άνδρες και γυναίκες- ως ιερείς Του και βασιλείς Του, όπου και μπορούμε να Τον πλησιάζουμε άφοβα και χωρίς μεσάζοντες ανθρώπους. (Μελέτα προσεκτικά την προς Εβραίους Επιστολή που αφορά το ιερατείο).
 
Τα σκάνδαλα των ιερέων και Μοναχών καλογήρων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι μεγάλο δείγμα ότι απο την αγιότητα μακράν απέχουν και ψεύδονται ασυστόλως όταν υποστηρίζουν πως είναι “διάδοχοι” των Αγίων Αποστόλων του Χριστού.
 
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ -ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ- “ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ” ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΣ.
 
 Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν έντιμοι και ειλικρινείς ιερείς που νομίζουν ότι αυτά που κάνουν τα κάνουν για τον Θεό. Αυτά όμως που κάνουν, (προσκύνηση εικόνων-ειδώλων, επίκληση ανθρώπων για σωτηρία, τελετουργίες, μυστήρια και τόσα άλλα), δεν είναι σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού και κατά συνέπεια έχουν και αυτοί -οι “καλοί” παπάδες- ανάγκη να μάθουν την αλήθεια, να πιστέψουν στον Σωτήρα Χριστό βιβλικά -όχι θρησκευτικά-, και να σωθούν.
 
Η ομολογία σου αγαπητή Ελένη, ότι κατάλαβες πως τα λόγια του Χριστού δεν έχουν σχέση με την σημερινή Ορθοδοξία και ότι διαβάζεις πλέον την Καινή Διαθήκη, είναι ένα καλό βήμα να πλησιάσεις τον Θεό. Όταν εσύ κάνεις το ένα βήμα, ο Θεός θα κάνει τα άλλα 99 και θα σε αγκαλιάσει με την αγάπη Του.
 
Η Χάρις του Κυρίου ας σε συνοδεύει και το Πνεύμα Του ας σε φωτίζει για να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις.
 
Εν Χριστώ Ιησού
Γιώργος Οικονομίδης
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

One Response to Θα ήθελα να σας ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη για ένα μήνυμα που σας είχα στείλει κάποτε το οποίο έλεγε τα εξής ανόητα: