Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Σ’ ένα υπάλληλο και το αφεντικό ρώτησα πριν λίγο καιρό: «Θέλετε να αυξήσετε τα εισοδήματά σας;» Και η απάντησή τους φυσιολογικά ήταν καταφατική. Και ποιος δε θα’ θελε να καλυτερέψει τα έσοδα του. Τους υπέδειξα τον τρόπο, που στην περίπτωσή τους ήταν εύκολη υπόθεση: «Τουλάχιστο κάθε μήνα μπορείτε να κερδίζετε με λίγη δυνατή θέληση και πειθαρχία 100-150 ευρώ». Το αφεντικό συγκατατέθηκε ακόμη και με αύξηση 30 ευρώ! Τους είπα τότε, καθώς άκουγαν οι γυναίκες τους που άρχιζαν να υποψιάζονται τη λύση: « Πάρτε ένα μεγάλο κουμπαρά και κάθε μέρα αντί να πάτε στο περίπτερο ν’ αγοράσετε 1-2 πακέτα τσιγάρα, ρίξτε στο κουμπαρά σας 4-6 ευρώ! Σ’ ένα μήνα θα έχετε 120-150 ευρώ. Πολλαπλασιάστε τα επί 12 μήνες το χρόνο και σε 15-20 χρόνια θα αποκτήσετε ένα διαμέρισμα! Γέλασαν και οι δυο τους και ιδιαίτερα οι γυναίκες τους, που είναι υποχρεωμένες να ανέχονται τις αναθυμιάσεις των τσιγάρων.

Δεν θα ασχοληθούμε με το κάπνισμα στο σημείωμα μας αυτό, γιατί πολλές απασχοληθήκαμε μ’ αυτό ( μπορούμε όμως να σας στείλουμε ένα βιβλιαράκι μας που είναι αφιερωμένο στο θέμα αυτό και στα ζώδια). Απλώς όμως, ρωτούμε τους καπνιστές: Πώς είναι δυνατόν άνθρωποι δυνατοί, επιτυχημένοι και πανέξυπνοι κατά τα άλλα, καθίστανται σκλάβοι του τσιγάρου, για το οποίο το Υπουργείο Υγείας προειδοποιεί «ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» και όλοι γνωρίζουν πολύ καλά τα καταστρεπτικά αποτελέσματα του καπνίσματος. Είναι αλήθεια, πολλοί λένε και το εννοούν, ότι θέλουν να απαλλαχτούν απ’ αυτό το ολέθριο πάθος, αλλά δεν έχουν τη δύναμη. Βέβαια, υπάρχουν μερικοί πρακτικοί τρόποι που βοηθούν στην καταπολέμηση της κακής αυτής έξης. Εμείς θα προτείναμε κάτι άλλο ποιο δυνατό.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.