“Έργα και ρεμούλες” της Μονής Βατοπαιδίου.

11 Σεπτεμβρίου 2008
Του Γιώργου Οικονομίδη
 

 

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Από πού ν’ αρχίσω και πού να τελειώσω. Βγάζω συχνά τον πόνο της καρδιάς μου, λέγοντας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια για την Θρησκευτική «Μπόχα και δυσωδία» που επικρατεί στους κόλπους της Ορθοδοξίας. Συχνά –σύμφωνα με στατιστικές- εισακούεται η φωνή μου (μαζί με τις τόσες άλλες), και αφυπνίζονται κάποιοι, αλλά –δυστυχώς- υπάρχουν και αρκετοί που αρέσκονται στο να εθελοτυφλούν. Αυτούς τους κτυπάς τον κώδωνα του κινδύνου, τους προτρέπεις να δούν κατάματα την Βιβλική πραγματικότητα, τους νουθετείς, μήπως και επιστρέψουν από το θρησκευτικό τους σκοτάδι στο φώς της Αγίας Γραφής, αλλά μάταια… διότι το σκότος γι’ αυτούς είναι φώς και την πλάνη την θεωρούν προτέρημα. Τους αποδεικνύεις ότι η «Τάξη των Μοναχών Καλογήρων είναι αναθεματισμένη από την εν Γάγγρα Σύνοδο» και αυτοί προσπαθούν να αντικρούσουν αυτόν τον ισχυρισμό με ανόητα και ανιστόρητα «επιχειρήματα». Για όσους παρακολουθούν την πορεία του «Σπορέα» ασφαλώς θα αντιλαμβάνονται ότι αναφέρομαι –και– στους τυφλούς συντελεστές της «παπαδογλυφικής» ιστοσελίδας Ο.Ο.Δ.Ε., και κατ’ επέκτασιν στο στέλεχος αυτής, τον αιρεσιάρχη Νικόλαο Μαυρομάγουλο. Αρκετά όμως προλόγισα…

(17/09/2008) Προσθήκη στο άρθρο μας:

  • Τα όσα ακολουθούν για τα σκάνδαλα της Μονής Βατοπαιδίου και του ηγουμένου Εφραίμ, βλέπω με θλίψη τους ως άνω “παπαδογλύφτες” συντελεστές της Ο.Ο.Δ.Ε., να προβαίνουν σε άθλιο αντιπερισπασμό για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, παρουσιάζοντας κάποιους φαντασιόπληκτους επισκέπτες της Μονής, που μας λένε ότι είδαν την Παναγία ως καλόγρια (με άριστη… κορμοστασιά…!) όπου έκανε θαύματα για λογαριασμό του ηγουμένου Εφραίμ. Με την αθλιότητα αυτή των ΟΟΔΕϊτών, νομίζουν ότι θα αντιστρέψουν το κλίμα και το μέγεθος της απάτης και της αντίχριστης συμπεριφοράς κάποιων καλογέρων της Μονής, όμως ματαίως, η κοινή γνώμη άρχισε να… έχει πλέον γνώμη. Μήπως η “Παναγία” φανερώθηκε εκεί, για να προετοιμάσει το έδαφος του Εφραίμ για την κομπίνα και την κλεψιά της περιουσίας του ελληνικού λαού, χάριν της… “αγιότητας”;;;!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΑΘΛΙΟΙ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝΤΕΣ… Αυτή είναι δυστυχώς η τακτική των αυτοαποκαλούμενων “χριστιανών” της ΟΟΔΕ. Αντί να καυτηριάσουν τα κακώς κείμενα, προβαίνουν στο να δικαιολογήσουν την απάτη με δόλιο και αθέμιτο κιτρινισμό. *Το άρθρο της ΟΟΔΕ*
Η θρησκεία (στο μπουκάλι) και ο θρησκευόμενος στη μωρία του (όταν θρησκεύει).Κάτι σαν τον ΟΟΔΕΐτη Νικόλα Μαυρομάγουλο ας πούμε…

 

«Αγιο» Όρος και Μονή Βα(λ)τοπαιδίου

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για «έργα και ρεμούλες» της Μονής Βα(λ)τοπαιδίου (διότι βάλτος απεδείχθη), με πρωτοστάτη τον Κύπριο «νταβατζή» της Μονής ηγούμενο Εφραίμ, με αναγκάζει να επανέλθω με νέο άρθρο, για να υπενθυμίσω σε κάθε καλοπροαίρετο αναζητητή της αλήθειας, ότι, η αφορισμένη –από Οικουμενική Σύνοδο- τάξη των Μοναχών Καλογήρων, εκτός του ότι υπηρετεί τον διάβολ… ας το θέσω διαφορετικά, εκτός του ότι δεν υπηρετεί τον Θεό της Βίβλου, εξακολουθεί ανά τους αιώνες να υπηρετεί τον Μαμμωνά (πλούτο).

Υποτίθεται πως εκεί που βρίσκονται οι Μοναχοί Καλόγεροι, βρίσκονται για να απέχουν από τα εγκόσμια και να αφιερώνονται στον Θεό…!!! Δίνουν όρκο για υποχρεωτική παρθενία, για υπακοή και για ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗ, που προέρχεται από το «ακτήμων» (το α’ στερητικό και το κτήμα) που σημαίνει: Ο άνευ κτημάτων, άνευ ιδιοκτησίας. Μήπως βλέπει κανείς κάτι τέτοιο στους καλόγερους και τα μοναστήρια τους; Είναι λοιπόν επίορκοι ή όχι;

Η δύστυχη Ελλάδα, δεν φτάνει που ταλανίζεται από κάθε είδους σκάνδαλα, φέρνοντάς την 300 χρόνια πίσω από την… αρκούδα, έρχεται τώρα να προστεθεί ακόμα ένα σκάνδαλο –το σκάνδαλο των σκανδάλων- και αυτό προέρχεται από τους«ακτήμονες»(!!!) καλόγερους. Η καλογερο-παπαδική απληστία, βάλθηκε να καταβροχθίσει, σαν «μαύρη τρύπα» του διαστήματος, τον μόχθο και τον ιδρώτα του φτωχού και άπορου βιοπαλαιστή, κατακλέβοντας την κτηματική περιουσία που ανήκει στον Ελληνικό λαό. Πρωτοστάτης αυτού του σκανδάλου, είναι ο «Νταβατζής» της Μονής Βατοπαιδίου, ηγούμενος Εφραίμ, που από καλόγερος μετατράπηκε σε ατζέντη του Real Estate.

Εικάζεται από διάφορα δημοσιεύματα, ότι, η αμύθητη περιουσία του Ελληνικού λαού που πέρασε σκανδαλωδώς στα χέρια του Εφραίμ, τυγχάνει της υποστήριξης κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης Καραμανλή, που εμφανίζει το ζήλο του νεοφώτιστου σε ζητήματα θρησκευτικής πίστης, και είναι και πνευματικό παιδί του ηγούμενου Εφραίμ. Ο μοναχός Νικόδημος της Μονής Αγίας Λαύρας ευθέως μας λέει ότι πρόκειται για τον υπουργό Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλο.

 

Σόϊ πάει το βασίλειο.

Όλα τα συμβόλαια της Μονής τα υπογράφει η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη- Βουλγαράκη, σύζυγος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργου Βουλγαράκη, και σε όλα αυτά τα συμβόλαια τη Μονή την εκπροσωπεί ο δικηγόρος Δημήτρης Πελέκης, αδελφός της συμβολαιογράφου και κουνιάδος του υπουργού, ενώ νομικός σύμβουλος της Μονής ήταν ο πατέρας της συμβολαιογράφου και πεθερός του κ. Βουλγαράκη.

Σε συμβόλαιο του έτους 1930, αναγράφεται ότι, η Μονή Βατοπαιδίου παραπονούμενη πως δεν έχει περιουσία, το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε ως ενίσχυση κάποια ακίνητα στη Μονή. Αυτά τα ακίνητα, λοιπόν, αλλά και κάποια ακόμα που επί Τουρκοκρατίας καρπώθηκαν με χρυσόβουλα Οθωμανών πασάδων (ως «αμοιβή» για τις υπηρεσίες που προσέφεραν οι παπάδες – καλόγεροι στους Τούρκους), τα ανταλλάσει ο Κύπριος Εφραίμ (λες και του ανήκουν) με άλλα ακίνητα «φιλέτα» και κτήρια του Ολυμπιακού χωριού, για να προχωρήσει αμέσως στην πώλησή τους αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, η αλητεία εξακολουθεί και επιδεικνύει και άλλο συμβόλαιο, αυτή τη φορά του έτους 1080 με την αναφορά στον Μωάμεθ τον κατακτητή. Πουθενά όμως δεν υπάρχει το πρωτότυπο του συμβολαίου αλλά αυτό που επιδεικνύουν οι καλόγεροι (για να εξαπατήσουν το δημόσιο) είναι τρίτο αντίγραφο που εύκολα μπορεί και να αλλοιωθεί…!

Παρεμπιπτόντως αξίζει να σημειώσουμε ότι, δηλώσαν οι καλόγεροι τα κτήματά τους στο κτηματολόγιο, για να μη τα χάσουν, αλλά δεν πληρώνουν φόρο ακίνητης περιουσίας όπως πληρώνει κάθε έλληνας πολίτης, κάτοχος κτημάτων.

«Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «μεγάλο οικονομικό – πολιτικό σκάνδαλο», επισημαίνοντας: «Η επιχείρηση υφαρπαγής της Βιστωνίδας από τη μονή Βατοπαιδίου, με την αξιοποίηση οθωμανικών φιρμανιών, ξεκίνησε το 1999 με την ανοχή και στη συνέχεια τη νομιμοποίηση αυτών των διεκδικήσεων από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Το 2007, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντάλλαξε την υποτιθέμενη ιδιοκτησία στη λίμνη Βιστωνίδα εκχωρώντας 8.608 στρέμματα δασικής έκτασης στη Χαλκιδική, αργότερα 180 στρέμματα στο δήμο Βεγορίτιδας του νομού Πέλλας, για να κορυφωθεί η πρόκληση με την εκχώρηση ακινήτων μεγάλης αξίας στο Ολυμπιακό χωριό.

 

 

Δύο ακίνητα μεγάλης αξίας, στο Ολυμπιακό χωριό της Αθήνας, που κτίστηκαν με χρήματα των φορολογουμένων Ελλήνων, όπου και προγραμματιζόταν μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων να στεγάσουν το Υπουργείο Εργασίας, παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση Καραμανλή στη Μονή Βατοπαιδίου με σκοπό να γίνουν Μουσείο της Μονής όπου θα εκθέτονταν τα κειμήλιά της. Η παραχώρηση αυτή των δύο υπερσύγχρονων κτηρίων του Ολυμπιακού χωριού, έγινε σε ανταλλαγή ακινήτων και γής της Μονής Βατοπαιδίου, που εκτιμήθηκαν στην αξία των 24.577.890 ευρώ. Στις 27 Μαρτίου 2008, και με συμβόλαιο με αριθμό 10051, ο Κύπριος ηγούμενος Εφραίμ της μονής Βατοπαιδίου αντί να κάνει τα κτήρια Μουσείο –άρον άρον εντός τριών μηνών- πούλησε τα πολυτελή κτήρια στην Κυπριακή εταιρία NOLIDEN LTD (όπου βασικός μέτοχος είναι και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Μαγκντί Γιακούμπ) έναντι 41.ΟΟΟ.ΟΟΟ ευρώ.

Εξακριβωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Εφραίμ επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα κ. Ζορμπά, για να μεσολαβήσει στην παράδοση ενός στρατοπέδου προς τη Μονή Βατοπαιδίου. Ο κ. Ζορμπάς δήλωσε σε γνωστό δημοσιογράφο ότι η εντολή για να δεχτεί τον ηγούμενο Εφραίμ στο γραφείο του εδόθη από το Μέγαρο Μαξίμου…!!!

Αναρίθμητα στοιχεία βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για την δράση και τις ρεμούλες του Εφραίμ στη Μονή που ηγείται, και επιτέλους ξεκίνησε και εισαγγελική έρευνα όπου και –απ’ αρχής- αποδίδει δόλο και απάτη στην όλη υπόθεση, και έπεται συνέχεια.

 

«Άκυρους και ανίσχυρους θεωρεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς τους περισσότερους τίτλους παραχώρησης μεγάλων εκτάσεων από το ελληνικό δημόσιο στη Μονή Βατοπαιδίου. Ο κ. Σανιδάς ζητεί τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς πάσα κατεύθυνση, θεωρώντας ως δεδομένο ότι το ελληνικό δημόσιο από την ανταλλαγή των εκτάσεων υπέστη ζημία πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η παραγγελία-κόλαφος του κ. Σανιδά, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, προοιωνίζεται όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες όσον αφορά το «καυτό» ζήτημα της παραχώρησης των εκτάσεων» («Πρώτο Θέμα»).

Ο ηγούμενος Εφραίμ, κατά κόσμον Βασιλάκης Κουτσός, 52 ετών σήμερα –κάτι σπάνιο για την ηλικία του να είναι ηγούμενος Μονής- και αδελφός του κ. Κουτσού, αρχηγού του Κυπριακού κόμματος Νέοι Ορίζοντες, μετέτρεψε την Μονή Βατοπαιδίου σε ένα νέο «Βατικανό». Ο μοναχός και ασκητής…(!!!) Εφραίμ, δέχεται στη Μονή μόνο εξέχοντες προσωπικότητες, όπως Εφοπλιστές, πολιτικούς (Ρουσόπουλο και Σία), Πρωθυπουργούς (Κ. Μητσοτάκη) αλλά και πρίγκιπες όπου μπορεί από τέτοιους να αποκομίζει αναρίθμητα πλούτη. Τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, ο Εφραίμ τονέχει τακτικό «πελάτη» στο μαγαζάκι του. Για την καλοπέραση του Καρόλου –που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ- του έχει κτίσει για τη διαμονή του ολόκληρο παλάτι-σουίτα περίπου 300 τετραγωνικά μέτρα, κτισμένο κοντά στην λίμνη της Μονής. Τέτοιον γενναιόδωρο «πελάτη» πρέπει να τον έχει «μη μου άπτου» διότι είναι πάμπολλες και γενναιόδωρες οι προσφορές του πρίγκιπα Καρόλου προς την Μονή. Μέχρι και ελικοδρόμιο διαθέτει η μονή για να δέχεται τα ελικόπτερα των πλουσίων «πελατών». Το γνωστό δίκτυο οικονομικών μέσων ενημέρωσης Bloomberg, αφιέρωσε τον Ιανουάριο του έτους 2005 εκτενές ρεπορτάζ για το αγιορείτικο φαινόμενο χαρακτηρίζοντάς το ως “περίεργο”, και σύγκρινε το Βατοπαίδιο με το Νταβός της Ελβετίας, όπου κάθε χρόνο φιλοξενεί το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

 

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι:

«Αν δείτε την οργάνωσή τους, θα εκπλαγείτε – ούτε η καλύτερη διεθνής τράπεζα δεν έχει τέτοια υποδομή. Γραφεία χλιδάτα, εκδοτικά συστήματα, τυπογραφεία, συστήματα διαχείρισης… Μιλάμε για μια πολυτέλεια και χλιδή, με τα βυζαντινά μέτρα. Όποιος μπει εκεί θα πάθει την πλάκα του κυριολεκτικά!».

 

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι:

«Η ίδια η μονή, από παλιά, έχει απίστευτη περιουσία… Ακόμη, λέγεται, δεν έχει απογραφεί. Υπάρχουν πολλά (και μερικά αμφιλεγόμενα) συμβόλαια και τίτλοι ιδιοκτησίας, όπως αυτά στη λίμνη της Βιστωνίδας, τα οποία τώρα προσπαθούν να τα βάλουν σε μια σειρά και ενδεχομένως να τα εντάξουν στις «real estate» δραστηριότητες της μονής».

«Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για ακίνητα, οι γνωριμίες του πατέρα Εφραίμ κινούνται με κατεύθυνση τα ακίνητα… Είναι γνωστή, για παράδειγμα, η σχέση του με μεγαλοκατασκευστή κτιρίων και γηπέδων στην Ελλάδα.  Γενικότερα θα λέγαμε ότι οι επικεφαλής της μονής (γιατί μαζί με τον πατέρα Εφραίμ, σημαντικό ρόλο –ίσως πιο σημαντικό– παίζει και ο αρχιμανδρίτης εκεί…) δεν εξαιρούν τους πιστούς βέβαια, αλλά έχουν μια τάση να προσανατολίζονται σε όσους φυσάνε τον παρά…  Μεγαλοκατασκευαστές, ιδιοκτήτες τεράστιων εκτάσεων, εφοπλιστές, μεγαλοβιομήχανοι είναι στη μακρά λίστα του πατέρα Εφραίμ, μαζί με αξιωματούχους από την Ελλάδα και την Κύπρο…»

«Βασική όμως δεξαμενή του ηγούμενου Εφραίμ είναι το κυπριακό κεφάλαιο και οι σχέσεις που είχε αναπτύξει χρόνια τώρα με τους εφοπλιστές και τους βαθύπλουτους του νησιού».

«Γι’ αυτό και οι συνθήκες διαβίωσης στη μονή για τους καλόγερους και τους λίγους αλλά εκλεκτούς που κατορθώνουν να φιλοξενούνται εκεί είναι πρωτοφανούς και προκλητικής πολυτέλειας και χλιδής. Έχουν διαμορφωθεί πραγματικές σουίτες, που θα τις ζήλευε το οποιοδήποτε πεντάστερο ξενοδοχείο, με μαρμάρινα μπάνια, πουπουλένια στρώματα, widescreen τηλεοράσεις, DVD players, computers, CDs κι ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Είναι τόση η πολυτέλεια, που κάποιοι που περίμεναν να συναντήσουν το ασκητικό καθεστώς για το οποίο είναι διάσημο ανά τους αιώνες το Αγιον Ορος και να ανακαλύψουν τον μυστηριακό χαρακτήρα του ενοχλούνται εντόνως. Διότι η Μονή Βατοπαιδίου υπό τον πανίσχυρο ηγούμενο Εφραίμ, που τον εγκατέστησε εκεί ο άλλοτε διοικητής του Ορους και γνωστός αλευροβιομήχανος Κώστας Λούλης, μάλλον θυμίζει πολυτελές resort παρά ασκηταριό, όπου ο προσκυνητής αναζητεί να βρεθεί σε επαφή και να προσεγγίσει το θείο. Γι’ αυτό και περιπαικτικά κάποιοι την αποκαλούν Grand Resort Vatopedi, στα πρότυπα του… Grand Resort Lagonissi».

Αυτός είναι ο Εφραίμ… από τη μύγα προσπαθεί να βγάλει ξύγκι, και δεν αφήνει ανεκμετάλλευτη όποια ευκαιρία του παρουσιαστεί για να βγάλει φράγκα. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε να κάνει και με τα ειδωλολατρικά κειμήλια που εμπορεύεται. Ακολουθεί απόσπασμα δημοσιεύματος:
Η περιφορά της «Αγίας Ζώνης» στις επαύλεις «Αυτή η τάση του ηγούμενου και πνευματικού του κ. Ρουσόπουλου αποκαλύφθηκε πλήρως όταν μεταφέρθηκε η εικόνα της «Αγίας Ζώνης» στη Μητρόπολη Αθηνών, με τη βοήθεια του μακαριστού Χριστόδουλου. Οι Αθηναίοι θυμούνται τα μεγαλεία. Όπως άλλωστε και τις αποκαλύψεις του Κώστα Παπαϊωάννου, από το «Ποντίκι» τότε, για το παρασκήνιο που υπήρχε στη μεταφορά της. Τότε, από τους πιστούς συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια. Όλοι έσπευδαν να προσκυνήσουν την εικόνα και προσέφεραν τιμαλφή, χρήματα, ό,τι μπορούσε ο καθένας. Δεν του έφταναν όμως, φαίνεται, του ηγούμενου. Πήρε τότε την εικόνα και, χωρίς να γίνει ευρύτατα γνωστό, την περιέφερε από έπαυλη σε έπαυλη… Δεκάδες επιχειρηματίες κόπτονται σήμερα ότι στο σπίτι τους πήγε η «Αγία Ζώνη» και τους ευλόγησε ο Εφραίμ… Από ’κεί βγήκαν τα περισσότερα. Μιλάμε για δισεκατομμύρια. Μαύρα και αφορολόγητα φυσικά…» («Στο Καρφί»)

Εφ’ όσον υποστηρίζουν και καυχώνται οι μοναχοί καλόγεροι, ότι, μονάζουν με σκοπό την σωτηρία της ψυχής τους, και ότι απαρνήθηκαν τα εγκόσμια, γιατί χαριεντίζονται με τα εγκόσμια και βάλθηκαν να κερδίσουν φθαρτούς θησαυρούς επί της γής, και δεν αρέσκονται σε ότι –όπως υποστηρίζουν- τάχθηκαν;

 

Η πρόταση μας:

Προτείνουμε λοιπόν το εξής:

Εφ’ όσον οι καλόγεροι λένε ότι η αποστολή τους είναι η σωτηρία της ψυχής τους, ας δώσουν όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους στον Ελληνικό λαό –όπου και του ανήκει- και ας αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία την εφ’ όρου ζωής τους σίτιση, δίδοντάς τους τροφή και νερό για να ζούν, και ας επιδίδονται σε… προσευχές  και νηστείες.

Η περιουσία όμως των μοναστηριών και της Εκκλησίας της Ελλάδος ανέρχεται πολύ περισσότερο πάνω από τον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους, και κατά συνέπεια δύσκολα αποχωρίζονται τον Μαμμωνά τους. Έρχεται τώρα ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός να τους υπενθυμίσει ότι:

«πόσον δύσκολον είναι να εισέλθωσιν εις την βασιλείαν του Θεού οι έχοντες το θάρρος αυτών εις τα χρήματα» (Μάρκος, 10: 24).

Εσύ φίλε αναγνώστη, θα συνεχίσεις να προσφέρεις το υστέρημα σου στους κηφήνες που θησαυρίζουν εις βάρος σου; Θα συνεχίσεις να στερείς το ψωμί των παιδιών σου, δίδοντας το στους επαγγελματίες “κτηματομεσίτες” παπαδο-καλόγερους; Θα συνεχίσεις να τους θεωρείς ως όργανα του Θεού και μεσάζοντες μεταξύ Θεού και ανθρώπου; Μή γελιέσαι… δέν είναι. Ο μόνος Μεσίτης για να επικοινωνήσουμε με τον Θεό, είναι ο Ιησούς Χριστός που πρόσφερε τον Εαυτό Του για χάρη μας και μέσω Αυτού μπορούμε να μιλήσουμε με την προσευχή μας στον Θεό. Ο ίδιος ο Χριστός το είπε και είναι αλήθεια:

“Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι’ εμού” (Ιωάννης, 14:6)

 
*** Οι εξελίξεις για το εν λόγω σκάνδαλο τρέχουνε και η δικαστική έρευνα είναι σε εξέλιξη. Εύλογο είναι ότι θα επανέλθουμε με περισσότερα ενημερώνοντας το άρθρο μας.
 
 
Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
11 Σεπτεμβρίου 2008
 

=================

διαβάστε: ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.