Στα πράσα πιάστηκε ιερέας που έκλεβε κινητά! Σάλος έχει ξεσπάσει στη Λάρισα από τη δράση ενός 48χρονου παπά, ο οποίος είχε την… κακιά συνήθεια να επισκέπτεται καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και να αφαιρεί με έντεχνο τρόπο κινητά τηλέφωνα.

Καμουφλαρισμένος κάτω από τα ράσα του, ο 48χρονος έκανε τη «δουλειά» του άνετα, αφού κανείς δεν υποπτευόταν ότι ένας κληρικός θα μπορούσε να ήταν κλέφτης. Έτσι, όταν έμπαινε στα καταστήματα και έβλεπε ότι δεν τον παρατηρούσε κάποιος υπάλληλος ή πελάτης, άνοιγε συσκευασίες κινητών, τα αφαιρούσε και τα έκρυβε κάτω από τα ράσα του. Πολλές φορές, μάλιστα, είχε κινήσει τις υποψίες κάποιων που τον είχαν δει… επί το έργον, αλλά λόγω των ράσων δεν προχωρούσαν σε κάποια κίνηση. Ωστόσο, η δράση του έλαβε τέλος όταν τον εντόπισε το «μάτι» κάμερας κυκλώματος σε κάποιο από τα καταστήματα που είχε μπει.

Οι αστυνομικοί που άρχισαν την παρακολούθηση, αρχικά είχαν την υποψία ότι επρόκειτο για παπά-μαϊμού, αλλά όταν είδαν το περιεχόμενο της κασέτας τον αναγνώρισαν.

Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Λάρισας, όπου ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ επέστρεψε και δύο κλεμμένα κινητά που είχε στην κατοχή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας είχε μεταβεί στην πόλη προερχόμενος από τη Μητρόπολη Καρπενησίου. Εναντίον του έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.

 

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
27.5.2008
“Espresso”

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.