05 Δεκεμβρίου 2008
του Γιώργου Οικονομίδη

Οι φωτιές που κατέκαψαν το δάσος της Πεντέλης, άφησαν πίσω τους πόνο και δυστυχία, άφησαν πίσω τους την συνεχιζόμενη ασφυξία για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, εφόσον εξακολουθούν να είναι έρμαια του νέφους και των καυσαερίων. Οι φωτιές κατάντησαν το δάσος έναν “κρανίου τόπο” αποστερώντας το πολύτιμο οξυγόνο που ανέδιδε στην δύσμοιρη Αθήνα. Για τις φωτιές αυτές πολλοί εθρήνησαν, πολλοί εθύμωσαν, πολλοί αγανάκτησαν. Ανάμεσα στους πολλούς όμως, υπάρχουν και οι… λίγοι. Αυτοί οι λίγοι που επωφελούνται από την δυστυχία των πολλών. Αυτοί οι λίγοι που πατούν επί πτωμάτων για να ανέβουν τα σκαλοπάτια του κέρδους και του εύκολου πλουτισμού. Αυτοί οι λίγοι -που στην ουσία είναι πολλοί καθώς δείχνουν οι αποκαλύψεις- αρπάζουν την κάθε ευκαιρία για να κάνουν τα έσχατα χειρότερα των πρώτων.

Τα επαναλαμβανόμενα και κατά συρροή εκκλησιαστικά σκάνδαλα δεν έχουν τέλος. Τα οικονομικά ωφέλει που καρπώνονται οι παπάδες και οι καλόγεροι των μονών, εις βάρος πάντα του αφελή και αμαθή λαού, τα βλέπουμε στις μέρες μας να αναδύονται σαν τα μανιτάρια αρχής γενομένης από το σκάνδαλο (που οι πολιτικοί δεν το βλέπουν σκάνδαλο) του Βατοπαιδίου. Είναι αυτοί οι “λίγοι” που προείπα, που ζούν εις βάρος και στην “καμπούρα” του Έλληνα Ορθόδοξου και όχι μόνο. Είναι αυτοί οι “λίγοι” που σαν κηφήνες αρέσκονται να το παίζουν “άγιοι” και ισαπόστολοι…!!!

Στην προκειμένη περίπτωσή μας έχουμε τους “λίγους” “άγιους” (να ήταν μόνο λίγοι) της Μονής Πεντέλης, όπου μέσα από την ανθρώπινη δυστυχία στις φωτιές του Πεντελικού δάσους, αυτοί επωφελήθηκαν και παρανόμως πράττοντες έκτισαν κατοικίες – “βίλες” στα “ιερά” χώματα της Πεντέλης.

Το Βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει του λόγου το αληθές αλλά και μας προειδοποιεί (για όσους έχουμε μάτια να δούμε) ότι το ιερατείο δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό αλλά ταυτίζεται μόνο με το… χρυσό. Δώσε τους χρυσάφι και πάρε τους την ψυχή, οι πολλοί δεν λένε όχι.

Ακολουθεί το Βίντεο με τα κύρια αποσπάσματα από την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου “Πρόσωπο με Πρόσωπο” με επιμέλεια, επεξεργασία και παρουσίαση από τον “Σπορέα”.
(Διάρκεια, 6:49′ λεπτά)
 
 
 
05 Δεκεμβρίου 2008
Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.