Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

COUNTRY: ΕΛΛΑΔΑ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικα με το εδαφιο Α Θεσσαλονικεις δ 15 κ16 που αναφερετε για την αρπαγη δεν λεει στον βαμβα 'εν τη εσχατη σαλπιγγι' αλλα ουτε στο αρχαιο κειμενο, πως βγαινει αυτο το συμπερασμα για την εβδομη σαλπιγγα; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΖΙ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Γιώργο,

ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, σχετικά με την φρασεολογία, αυτό όμως που παρατήρησα είναι η αναφορά στην εσχάτη σάλπιγγα όπου και θα γίνει η αρπαγή της Εκκλησίας. Εάν διαβάσεις προσεκτικότερα το άρθρο μας για την αρπαγή θα καταλάβεις τί εννοώ.

Το πνεύμα του λόγου πρέπει να παρατηρούμε, και όχι το γράμμα όταν αυτό δέν μας δίνει εκτενέστερα το νόημα των λεγομένων.

«Εν τη εσχάτη σάλπιγγι» μας αναφέρει ο Απ. Παύλος ότι θα συνάξει ο Κύριος τους πιστούς Του από κάθε γωνιά της γής (Α’ Κορινθίους: ιε' 52), και «με φωνήν αρχαγγέλου και με σάλπιγγα Θεού» μας αναφέρει και πάλι ο Παύλος στην Α’ Θεσ/νικείς: δ’ 16, ότι θα γίνει η αρπαγή. Ο ίδιος ο Κύριος είπε:

«Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών» (Ματθαίος: κδ’ 29-31).

Η «σάλπιγγα» στις περιπτώσεις αυτές είναι η ίδια, δηλαδή η «εσχάτη σάλπιγγα» της Αποκαλύψεως, γι’ αυτό και η «σάλπιγγα» στην Θεσσαλονικείς επιστολή –που «διαμαρτύρεσαι» ότι δέν αναγράφεται ώς «έσχατη»- είναι δίχως άλλο η «έσχατη». Θα ήταν -εκτός από παράλογο- αντιβιβλικό να υπήρχαν διάφορες σάλπιγγες που θα σήμαναν την αρπαγή των πιστών του Κυρίου, σαν να γινόντουσαν πολλές αρπαγές αναλόγως τον ήχο των σαλπίγγων. Εξ’ άλλου, η μή αναφορά της σάλπιγγος στην Θεσσαλονικείς επιστολή ώς «έσχατη» δέν αναιρεί την Βιβλική αλήθεια ότι ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, σε αντίθεση με τις όποιες ερμηνείες δίδουν κάποιοι αδελφοί μας κάποιων Εκκλησιών για να υποστηρίξουν την διδασκαλία τους ή την εταιροδιδασκαλία τους αν προτιμάς.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.