Γράφει ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Ο Ιησούς σε κάποια περίπτωση έθρεψε θαυματουργικά πάνω από 5000 άτομα. Πολλοί ακολουθούσαν τον Χριστό, όχι για να Τον ακούσουν να κηρύττει ή να Τον λατρέψουν αλλά για να έχουν δωρεά τροφή! Μήπως και τα δικά μας ελατήρια είναι συμφεροντολογικά, ιδιοτελή;

Μήπως ακολουθούμε το Χριστό γιατί περιμένουμε κάποιο όφελος; Αισθάνεσαι μήπως ότι αξίζεις τις ευλογίες του Θεού, γιατί είσαι καλός και θρήσκος άνθρωπος ή ακόμη και πιστός υπηρέτης Του; Μερικοί γίνονται ιεροκήρυκες, κληρικοί, θεολόγοι, χωρίς να τους έχει καλέσει ο Θεός. Άλλοι εισέρχονται στη διακονία του Λόγου γιατί νομίζουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι σπουδαίο για το Θεό για να κερδίσουν την εύνοια Του.

Ακούμε εκκλήσεις από εκκλησιαστικούς και φιλανθρωπικούς φορείς να προσφέρουμε στο έργο του Θεού, στην εκκλησία, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα κι έτσι θα έχουμε υγεία, φυσικές και υλικές ευλογίες. Ο δίκαιος και πιστός στον Θεό Ιώβ έχασε τα πάντα… Εμείς πώς θα αντιδρούσαμε; Ο Ιώβ είπε: «… ο Κύριος έδωσε, και ο Κύριος αφαίρεσε, ας είναι ευλογημένο το όνομα του Κυρίου» (Ιώβ 1:21).

Ας μη νομίσουμε ότι ο Θεός είναι υποχρεωμένος να γεμίσει το βιβλιάριό μας στην τράπεζα και θα μας δώσει παλάτια, επειδή εργαζόμαστε γι’ Αυτόν.

Ο Χριστός είπε: «να ζητάτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη του, κι όλα αυτά θα σας προστεθούν» (Ματθ. 6:33).

Είπε ακόμη: «Εγώ είμαι το Ψωμί της Ζωής. Όποιος έρθει σε μένα, ποτέ δε θα πεινάσει…» (Ιωάν. 6:35).

Ακολουθούμε τον Θεό επειδή περιμένουμε κάποιο αντάλλαγμα ή επειδή Τον αγαπούμε μέσα στις όποιες καταστάσεις της ζωής;

Υπηρετούμε τον Θεό για να κερδίσουμε κάτι ή να προσφέρουμε ακόμη και τη ζωή μας;

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.