Τα νήπια πού φεύγουν από την ζωή έχουν σωτηρία Χριστού;

Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 
From: mixalis
Subject: ti simvainei me ta nipia pou feugoun apo ti zoi?
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: agapite kirie oikonomidi poia i gnomi sas gia ta nipia pou feugoun apo ti zoi .tha einai stin anastasi ton dikaion?tha sothoun exaitias tis katastasis tous?omos xeroume oti kathenas prepei na sothei dia tou xristou oxi exaitias tis katastasis tou nipio ,atomo me eidikes anages ktl.euxaristo gia to xrono sas
 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Μιχάλη, (ας αποφεύγουμε τά Greekglish επιμένοντας ΕΛΛΗΝΙΚΑ).

Στην ερώτηση σου αυτή υπάρχει απάντηση μου, την οποία έδωσα μεταξύ άλλων σε ερώτημα άλλου αναγνώστη μας.

Σου μεταφέρω την παράγραφο  – απάντηση και είναι η εξής:

«Το άλλο σκέλος της ερώτησης σου, εάν υπάρχει τρόπος να σωθούν αυτά τα παιδιά, δέν χρειάζεται ιδιαίτερης προσπάθειας ερμηνεία. Ο Χριστός επάνω στο Σταυρό εξάλειψε «… το καθ’ ημών χειρόγραφον, συνιστάμενον εις διατάγματα, το οποίον ήτο εναντίον εις ημάς, και αφήρεσεν αυτό εκ του μέσου, προσηλώσας αυτό επί του σταυρού·» [Κολοσσαείς: β’ 14], και κατά συνέπεια καθαρίστηκε πλέον η αμαρτία που μας είχε υπόδουλους. Τα μικρά παιδιά που δέν έχουν γνώση της αμαρτίας, ούτε είναι ικανά να διαχωρίσουν το καλό με το κακό, είναι δικαιωμένα με την Θυσία του Χριστού και μετά θάνατον πηγαίνουν στην παρουσία του Πατέρα Θεού, διότι:

«ο Ιησούς είπεν· Αφήσατε τα παιδία και μη εμποδίζετε αυτά να έλθωσι προς εμέ· διότι των τοιούτων είναι η βασιλεία των ουρανών» [Ματθαίος: ιθ’ 14].

Από την στιγμή που θα είναι πλέον ικανός ο άνθρωπος να εκλέξει το καλό με το κακό τότε μόνο είναι υπεύθυνος για την σωτηρία του ή την απώλειά του».

Τέλος, η άποψη που υπάρχει στην Ορθόδοξη διδασκαλία ότι τά αβάπτιστα βρέφη που πεθαίνουν γυροφέρνουν επί 40 ημέρες και βυζαίνουν την μάνα τους και πρέπει να γίνει ιδιαίτερη παπαδική τελετή για την σωτηρία της ψυχής τους, δέν ευσταθεί διότι ανήκει στην σφαίρα της φαντασίας και αγγίζει τά όρια τού δαιμονιώδους παραλογισμού.

 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ