Υπόδικες οι “μαϊμούδες”… ορθόδοξες(;) ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»

 ‘Ηγγικεν η ώρα του εισαγγελέα και γι’ αυτούς.

 
20 Μαΐου 2011
του Γιώργου Οικονομίδη
 

Εξ’ αιτίας της συνήθους τακτικής των εν λόγω Ιστοσελίδων στο να λασπολογούν και να κατηγορούν τους ετερόδοξους Χριστιανούς, ώς και με την αήθη ενέργειά τους να αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα στους αναγνώστες τους, αποτρέποντας τους το να αγοράζουν τα βιβλία από τον Εκδοτικό Οίκο «ΌΡΟΣ» -με συνέπεια την οικονομική ζημία των εν λόγω Εκδόσεων-, ο Εκδότης και διευθυντής του οίκου εζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Ο δέ εισαγγελεύς, εκτός από την αστική ικανοποίηση του κ. Χρήστου Χαλκιά, υπεύθυνου των Εκδόσεων «ΌΡΟΣ», εζήτησε και την ποινική δίωξη των υπευθύνων των Ιστοτόπων «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΌΛΠΙΟ» και «ΟΟΔΕ», όπου και τελικά κατετέθη η σχετική μήνυση εναντίον τους. Εξάλλου, το «ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΌΛΠΙΟ» βρίσκεται και σε άλλη μία νομική διαμάχη, αυτήν με την “Α.ΘΑ.ΖΩ” όπως γράφει στο βιβλίο του (παρακάτω) ο Δρ. Θεολογίας Γ. Μουστάκης.

 

Αναλυτικότερα:

Ο γνωστός εκδότης κ. Χαλκιάς Χρήστος των Εκδόσεων Όρος, ζήτησε την εισαγγελική συνδρομή για να ανακαλύψει τους αόρατους συκοφάντες των ιντερνετικών σεχτών «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» οι οποίοι, όπως όλοι αυτοί που δεν έχουν επιχειρήματα, απλά βρίζουν, όπως είπε ο Ρενάν.

Όπως αποκαλύφθηκε όντως πρόκειται για χαμηλού επιπέδου άτομα που έχουν κατά κανόνα εκδιωχθεί ως προβληματικά από διάφορες ετερόδοξες ομάδες τα οποία παριστάνουν τους θεολόγους, τους Πατρολόγους και τους αιρεσιολόγους!!!

Το «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» έφθασε σε τέτοια αρρωστημένη έπαρση ώστε ανακήρυξε το περιοδικό «Εφημέριος» ως «…αιρετικό Προτεσταντικό …».

Μετά από αλληλογραφία του κ. Χρήστου Χαλκιά με την Ιερά Σύνοδο, και εν όψει του γεγονότος ότι ο εισαγγελέας εκτός από την αστική ζήτησε καί την ποινική δίωξη όλων αυτών των συκοφαντών, βεβαιώθηκε επισήμως ότι όλοι αυτοί οι ανώνυμοι λασπολόγοι και ψευδολόγοι ουδεμία σχέση έχουν με την Εκκλησία αλλά αποτελούν ιδιωτικές προσπάθειες δήθεν νεοφώτιστων «ορθοδόξων». Η αληθινή Ορθοδοξία δεν βρίζει, δεν επαίρεται δεν ασχημονεί. Απλά είναι ατυχή θύματα του «αρχεκάκου όφεως».

Ακολουθεί στην συνέχεια η αλληλογραφία με την Ιερά Σύνοδο καθώς και μέρος από το βιβλίο του Γ. Μουστάκη, Opus Dei στην Ελλάδα” για τις Ιντερνετικές σέχτες.

 
Προς Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Γραφείο επί των αιρέσεωνΥπ’ όψιν π. Κυριάκου Τσουρού

Αθήνα 9 Μαρτίου 2011 

 

Κύριοι,

Ονομάζομαι Χαλκιάς Χρήστος και είμαι υποψήφιος Δρ. Θεολογίας, μέλος του σώματος εποπτείας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Η Αποστολική Πίστη», που σύμφωνα με το άρθρο 2ο του Καταστατικού της στόχο έχει την «ανάδειξη της Πατερικής Ορθοδοξίας», υπεύθυνος του συγγραφικού και ερευνητικού τμήματος της και διευθυντής των Εκδόσεων Όρος.

Επειδή εδώ και αρκετό διάστημα δύο συγκεκριμένες διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες (σύμφωνα με τον όρο του καθ. Γ. Μουστάκη) το “Αντιαιρετικό Εγκόλπιο” και η “Ο.Ο.Δ.Ε.” κάνουν αήθεις επιθέσεις εναντίον του προσώπου μου και των προαναφερθέντων ιδρυμάτων δείχνοντας το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει αποφάσισα να προσκομίσω τα στοιχεία στον εισαγγελέα με σκοπό την αστική τους δίωξη. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε συμπληρωματικά να ζητήσω και την ποινική τους δίωξη, πράγμα το οποίο και έκανα.

Λόγω της αρμοδιότητας σας, παρακαλώ, να ενημερωθώ εγγράφως ότι οι διαδικτυακές νέο-ορθόδοξες σέχτες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.» δεν έχουν καμιά οργανική σχέση με την Εκκλησία και δεν την εκπροσωπούν.

Βάσει του άρθρου 4 του Κώδικα της Διοικητικής Διαδικασίας (ΚΔΔ), του Νόμου 2690/1999, παρακαλείσθε να απαντήσετε εντός των νομίμων χρονικών ορίων.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

ΧΑΛΚΙΑΣ Σ. ΧΡΗΣΤΟΣ 

 

Ακολουθεί η απάντηση της Ιεράς Συνόδου.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό, ότι, παρόμοια δήλωση, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία, έκανε το “Γραφείο επί των αιρέσεων” και στον “sporeas.gr” βεβαιώνοντας μας ότι ουδεμία σχέση υπάρχει με την ΟΟΔΕ και ούτε αναγνωρίζουν την Ιστοσελίδα αυτή.

Από τις σελίδες 215-216 του βιβλίου του κ. Μουστάκη “OPUS DEI” διαβάζουμε τα εξής για τις (αν)ορθόδοξες Ιστοσελίδες “ΟΟΔΕ” και “ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ”:

 

Ιντερνετικές ορθόδοξες σέχτες …

Με την εμφάνιση του Διαδικτύου (Ιnternet) εμφανίσθηκαν ένα μεγάλο πλήθος από ορθόδοξες σέχτες οι οποίες βέβαια δεν εκπροσωπούν κατά κανένα τρόπο την επίσημη ιεραρχία σύμφωνα δε με την ρητή διαβεβαίωση του γραμματέως της επιτροπής επί των Αιρέσεων ο οργανικά συνδεδεμένος με την Εκκλησία διαδικτυακός τόπος είναι μόνο το Ecclesia.gr

Έτσι όλοι αυτοί οι όψιμοι αιρεσιολόγοι “νεο-ορθόδοξοι” όχι μόνο δεν έχουν σχέση με την επίσημη Εκκλησία αλλά βλάπτουν την γενική εικόνα της.

Όπως μας δήλωσε μητροπολίτης μιάς επαρχίας στην δυτική Ελλάδα, αυτοί απλά “κοάζουν σαν τους βατράχους γύρω από το βάλτο”, ενώ ο Ορθόδοξος κατηχητής Παναγιώτης Μιχαλόπουλος τους αποκαλεί “νεο-ορθόδοξους”.

Πρόσφατα στελεχώθηκαν από διάφορα άτομα προερχόμενα απο ετερόδοξες ομάδες τα οποία ήταν ήδη πρόβλημα εκεί που βρίσκονταν γι΄ αυτό και απομονώθηκαν, τα οποία χωρίς κάποια παιδεία βρίζουν τους πάντες και τα πάντα δείχνοντας απλώς το χαμηλό επίπεδο και την εμπάθεια που τους διακατέχει.

Όταν, “ … ήταν ακέραιοι, δεν χρησίμευαν σε εργασία· πόσο λιγότερο θα είναι χρήσιμοι για εργασία, αφού τους κατέφαγε η φωτιά, και κάηκαν;” (ΙΕΖ. 15[ΙΕ]:5, ελευθέρα απόδοση)

Σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό στηρίζουν ακροδεξιές θέσεις ενώ κλείνουν σαφώς προς τον “παλαιοημερολογητισμό”.

Τελευταία ξεκίνησαν πόλεμο κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη μπαίνοντας αυτόκλητα (;) στην διαμάχη Ενωτικών και Ανθενωτικών, πράγμα που αποτελεί σαφή ένδειξη σχέσεων των σεχτών αυτών με τους συντάκτες της “Ομολογίας Πίστεως”.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η πολεμική επεκτάθηκε στον μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Μελέτιο που “τόλμησε” να επιτρέψει την μετάφραση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα και μάλιστα κάθε Κυριακή σε μία ορισμένη εκκλησία τελείται έτσι.

Ο χειροτονηθείς υπ΄ αυτού π. Κων/νος Μπέης ξεκίνησε μία παρόμοια τέλεση της λειτουργίας στην απλή γλώσσα στην Αθήνα και σταμάτησε από τον σάλο που ξεσήκωσαν εναντίον του οι Μεσαιωνιστές. Ποιά είναι η νοσηρή τοποθέτηση τους;

“Είναι διάφοροι ‘ορθόδοξοι’ κύκλοι ή μάλλον ‘νεο-ορθόδοξοι’.

Τι υποστηρίζουν;

Λένε ότι οι ορθόδοξοι, μόνο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ επιτρέπεται να ακούνε τα αγιογραφικά αναγνώσματα! Λένε, ότι τ’ αγιογραφικά αναγνώσματα, το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος, πρέπει να ψέλνονται. Ας μη καταλαβαίνουν τα νοήματα οι εκκλησιαζόμενοι. Αρκεί που βρίσκονται μέσα στο λειτουργικό χώρο της ορθόδοξης λατρείας! (σ.σ. ως διά μαγείας)

Λένε, ότι η λατρεία δεν είναι υπόθεση νοηματική, αλλά βιωματική!

Λένε, ότι η μελέτη της Γραφής … είναι ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ … ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ (δε) ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ… καταδικάζουν σε πνευματική λιμοκτονία το λαό του Θεού…”

Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Ορθόδοξος κατηχητής.

 

Πρόκειται για επιστροφή στον νοσηρό Μεσαίωνα:

“Η ανάγνωση του Ευαγγελίου δεν πρέπει να επιτρέπεται παρά όσον το δυνατόν λιγότερο … Τα πολύ λίγα που διαβάζονται στη λειτουργία πρέπει να είναι αρκετά και ν΄απαγορεύει σε οποιονδήποτε να διαβάζη περισσότερα. Εφόσον ο λαός θ΄αρκήται σ΄ αυτά τα λίγα, τα συμφέροντα σας θα ευδοκιμούν, αλλά από τη στιγμή πού θα ήθελε κανείς να διαβάσει περισσότερα τα συμφέροντα σας άρχιζαν να φθείρονται … Είναι λοιπόν ανάγκη ν΄αφαιρεθή η Αγία Γραφή και ν΄απομακρυνθή από τα χέρια του λαού, με ζήλο, αλλά και χωρίς να προκληθεί αναταραχή…”

[Εισήγηση καρδιναλίων το 1550 προς τον νεοεκλεγέντα Πάπα Ιούλιο ΙΙΙ, Φύλλο της Εθνικής Βιβλιοθήκης Παρισίων, Νο 1039, τ. ΙΙ, σ. 641-650]

Μετά από διαμαρτυρία μέλους των “Μαρτύρων του Ιεχωβά” ο προβάϊντερ αφαίρεσε όλο το προσβλητικό περιεχόμενο της ψευδο-ορθόδοξης Ιστοσελίδας (OODE), άλλες δε ορθόδοξες σέχτες (αυτοαποκαλούμενοι δήθεν Αντιαιρετικό Εγκόλπιο) ευρίσκονται σε νομική διαμάχη με την “Α.ΘΑ.ΖΩ” και άλλες αναγνωρισμένες θρησκείες και αδελφότητες στην Ελλάδα.

Για να χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα του Φαναρίου, επειδή αυτοί οι “νεο-ορθόδοξοι” έχουν την στήριξη και κατευθύνονται από τους φαντασιόπληκτους συντάκτες της “Ομολογίας Πίστεως”, όλοι αυτοί διακατέχονται από «ζηλωτικές τάσεις», «σχισματική διάθεση», «έλλειψη επιγνώσεως», «εμπάθεια, φανατισμό ή μανία αυτοπροβολής»,

και είναι “ατυχή θύματα του αρχέκακου όφεως” ευρίσκονται δε “…εις χείρας του δικαιοκρίτου Θεού.” (τα έντονα του “Σπορέα”)

φωτοτυπημένες οι δύο σελίδες

 

*** Πέραν τούτου εφιστούμε την προσοχή σας για τις εν λόγω σέχτες “ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ” και “ΟΟΔΕ” αλλά και για τα φερέφωνα τους που βάλθηκαν να δημιουργήσουν… Ιστοσελίδες!!!

**************

 
 

Δείτε επίσης:

“ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΙΕΣ”

 Ο.Ο.Δ.Ε. και Νικόλαος Μαυρομάγουλος.

“ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟΝ ΑΣΜΑ” ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟ-ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ.

 
 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

8 Responses to Υπόδικες οι “μαϊμούδες”… ορθόδοξες(;) ιστοσελίδες «Αντιαιρετικό Εγκόλπιο» και «Ο.Ο.Δ.Ε.»