Η άλλη όψη της ζωής.
«Τι θεό λατρεύεις;» ρωτά ο κόσμος για να χαρακτηρίσει τον άνθρωπο.

Η προτίμηση του καθενός μας για κάποιον “θεό” φέρνει ως αποτέλεσμα την ταύτισή μας μαζί του. Κανένας δε μπορεί να ξεφύγει από αυτό τον νόμο. Κάποιοι έχουν για “θεό” τους την ΑΕΚ, το σεξ, τη δουλειά τους, το κόμμα ή το χρήμα. Ε σ ύ ;

Όλοι οι “θεοί” ανθρώπινης κατασκευής από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, ήταν πάντα σημαδεμένοι από ελαττώματα, ανηθικότητα και κάθε είδους κακό και παρανομία. Ο Δίας έμεινε γνωστός για τις συζυγικές του απιστίες, ο Ερμής για τις κλεψιές και τα ψέματά του, ο Διόνυσος για τα όργια και τα μεθύσια του, η Ήρα για τη ζήλια της κ.ο.κ.

Από αυτή την μοίρα δε θα μπορούσαν να ξεφύγουν οι σύγχρονοι ανθρώπινοι “θεοί”, όποιοι κι αν είναι οι λατρευτές τους, διότι το βλέπουμε αυτό σε όλους τους ανθρώπους, σε όλους τους λαούς και σε όλες τις ηλικίες.

Μιλάμε για πολιτικούς, για οικονομικούς παράγοντες, για ηθοποιούς, και δε θα ξεχωρίσουμε, δυστυχώς, ακόμη και τους θρησκευτικούς εκείνους “αστέρες”, όπως πάπες, διάσημους τηλευαγγελιστές και σεβασμιότατους μητροπολίτες, για κάποιους από τους οποίους ήδη έχει γίνει λόγος σ’ αυτές τις σελίδες.

Στο παρόν κείμενο αναφερόμαστε ιδιαίτερα στους “θεούς” της σύγχρονης νεολαίας και ιδιαίτερα τους τραγουδιστές της μουσικής που χρησιμοποιούν. Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε ειδικοί στο αντικείμενο, αντιγράφουμε ορισμένα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» (20-2-05), για τους μεγαλύτερους “αστέρες” και “θεούς” του μουσικού πανθέου που μαγεύουν τους σύγχρονους νέους. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, λοιπόν:

· Οι Τζον Λένον, Πολ Mακ Κάρτνεϊ και Τζορτζ Χάρισον, δεν είχαν λευκό ποινικό μητρώο, καθώς ενοχοποιήθηκαν για κατοχή μαριχουάνας και καλλιέργεια ινδικής κάνναβης!

· Οι Mικ Τζάγκερ, Μπράιαν Τζόουνς και Κιθ Ρίτσαρντς, στη διάρκεια της καριέρας τους τίμησαν δεόντως το τρίπτυχο «sexdrugsrocknroll» και φυλακίστηκαν για κατοχή αμφεταμινών, μαριχουάνας, ηρωίνης κ.λ.π.

· Ο Ρέι Τσάρλς, κατηγορήθηκε για κατοχή ηρωίνης και άλλων ναρκωτικών.

· Ο Μάικλ Τζάκσον, δικάζεται αυτό το διάστημα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

· Ο Φιλ Σπέκτορ, αντιμετωπίζει κατηγορία ανθρωποκτονίας.

· Ο Σιντ Βίσιους, ήταν χρήστης ηρωίνης και ομολόγησε ότι σκότωσε τη φίλη του. Αργότερα τραυμάτισε τον αδελφό της και τελικά βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης.

· Ο Τζιμ Μόρισον, είχε συλληφθεί για μέθη, διατάραξη κοινής ησυχίας, αντίσταση κατά της αρχής, παρενόχληση αεροσυνοδού και προσβολή δημοσίας αιδούς. Τελικά βρέθηκε νεκρός στο Παρίσι.

· Ο Τζόνι Κας, βρέθηκε αρκετές φορές πίσω από τα κάγκελα εξαιτίας κατοχής μαριχουάνας και αμφεταμινών και εμπρησμό εθνικού πάρκου!

· Ο Πιτ Ντόχερτι, ξοδεύει πολύ χρόνο σε κρατητήρια και δικαστήρια, καθώς οι κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ή οπλοφορία αποτελούν ρουτίνα. Τις μέρες αυτές αναμένεται να δικαστεί επιπλέον για επίθεση, ληστεία και εκβιασμό.

· Ο Λιτλ Γουίλι Τζον, πέθανε στη φυλακή όπου βρισκόταν για ανθρωποκτονία.

· Ο Πίτερ Γιάροου, κρίθηκε ένοχος για άσεμνες πράξεις σε 14χρονο κορίτσι και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

· Ο Τζέιμς Μπράουν, καταδικάστηκε για απειλή με όπλο.

· Οι Γουίτνι Χιούστον, Μπίλι Τζόελ, Λέμι και Τζον Φίλιος, καταδικάστηκαν για ναρκωτικά.

· Οι Κρίσι Χάιντ, Αζλ Ρόουζ, Άικ Τάρνερ και Έντι Βέρνερ, καταδικάστηκαν για ξυλοδαρμό.

· Οι Ρικ Τζέιμς, Λεντμπέλι και Τουπάκ Σακούρ, καταδικάστηκαν για σεξουαλική κακοποίηση.

· Οι Χάρι Κόνικ Τζούνιορ, Ντέιβιντ Κρόσμπι, Όξι Όσμπουρν, Παφ Ντάντι και Σνουπ Ντόγκι Ντογκ, καταδικάστηκαν για οπλοχρησία.

 

Όταν τέτοιοι είναι οι “θεοί” των ανθρώπων, εξυπακούεται πώς θα πρέπει να είναι η κοινωνία τους…

Τα σχόλια περιττεύουν, καθώς η καθημερινή κατάσταση μαρτυρεί περί αυτού.

 

αναδημοσιεύεται από το περιοδικό “ΤΥΧΙΚΟΣ”

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.