Του κ. Γερμανού, Μητροπολίτη Ηλείας, κατά του Γιώργου Οικονομίδη εκδότη του “Σπορέα”

 

21/11/2007
του Γιώργου Οικονομίδη

 

Γερμανός,
Μητροπολίτης Ηλείας

Με αφορμή την δημοσίευση του άρθρου μου ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ;(!!!), δέχτηκα, ως εκδότης της Ιστοσελίδας “Σπορέας”, την παρακάτω Εξώδικο-Διαμαρτυρία από τον Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, διότι στον κατάλογο του άρθρου μου για τους Μασόνους Ιεράρχες, θεωρεί ότι συγκαταλέγεται και το όνομα του. Ο κ. Γερμανός, με πικρία για την προσβολή του ονόματος του, με κατηγορεί για προχειρότητα στην συγγραφή του άρθρου μου. Μετά λύπης μου θέλω να ενημερώσω τον κ. Γερμανό, ότι, αυτός μάλλον με προχειρότητα με κατηγορεί, διότι δεν πρόσεξε ότι στο εν λόγω άρθρο μου αναφέρομαι και στην πηγή μου, που είναι τα περιοδικά “ΦΥΛΑΚΕΣ” και “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ”, απ’ όπου και αναδημοσιεύω τα ονόματα των Μασόνων Ιεραρχών. Την δημόσια συγνώμη, που ο κ. Γερμανός ζητά από μέρους μου, μάλλον του την οφείλουν τα παραπάνω περιοδικά, αν πράγματι ο κ. Γερμανός -όπως υποστηρίζει- δεν έχει σχέση με τους κύκλους της Μασονίας.

Δεν με πτοούν τέτοιου είδους εξώδικα, απ’ όπου και να προέρχονται, και κατά συνέπεια το επίμαχο άρθρο μου παραμένει ως έχει, με την ευχαρίστηση να αναρτήσω την δήλωση του αυτή, όχι επί δίμηνο, όπως μου ζητά ο κ. Γερμανός, αλλά επ’ αόριστον, ότι δεν ανήκει σε Μασονική Στοά, και ότι την θεωρεί την Μασονία αντίθετη στα πιστεύματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Πάντως με δική μου επιφύλαξη, για τα αναδημοσιευθέντα ονόματα από τα περιοδικά “ΦΥΛΑΚΕΣ” και “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ”, όπως θα πρόσεξε ο αναγνώστης, τον τίτλο για τους Αρχιερείς Μασόνους, τον έβαλα με ερωτηματικό ακολουθούμενο και με τρία (3) θαυμαστικά.

Πέραν τούτου, δεχόμενος την άρνηση του κ. Γερμανού, Μητροπολίτη Ηλείας, για συμμετοχή του σε Μασονική Στοά, δημοσιεύω, όπως μου ζήτησε και όπως ως Χριστιανός οφείλω, την διαμαρτυρία του που είναι η παρακάτω.

 

 

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΠΟΡΙΑ του “Σπορέα”

 

Γιατί άραγε, ο κ. Γερμανός, Μητροπολίτης Ηλείας, θεώρησε ότι η αναφορά του ονόματος “Γερμανός” στο άρθρο μου για τους “Ιεραρχομασόνους” γίνεται γι’ αυτόν -που ονομάζεται Γερμανός Β’– και όχι για τον άλλον Γερμανό, τον Γερμανό Α’ (Δημήτριο Γκούμα, 1945-1968); Εάν ο Γερμανός Γ’, που -αν- θα υπάρξει μετά από τον Β’, διαβάσει το άρθρο μου, θα θεωρήσει ότι η αναφορά αυτή γίνεται για το άτομο του; Επιτέλους, λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει, και απορώ πώς ο συνήγορος του κ. Γερμανού δεν το έλαβε αυτό υπ’ όψιν του και μου απέστειλε το παρόν εξώδικο.

 

Ως εκδότης του “Σπορέα” θέλω να δηλώσω ότι, τέτοιου είδους ενέργειες, όπως η παραπάνω, δεν θα ματαιώσουν το έργο στο οποίο καταναλώνομαι, και η απαίτηση του εν λόγω Μητροπολίτη να αποσυρθεί το άρθρο για τους Αρχιερείς Μασόνους, με το πρόσχημα ότι αναφέρεται εκεί και το όνομα του, με “ταξιδεύει” σε άλλες τακτικές που αποσκοπούν στην απόκρυψη της αλήθειας και στην συγκάλυψη της πραγματικότητας. Ο τίτλος του άρθρου μου συνοδεύεται με ερωτηματικό και ο υπότιτλος του ζητά λύση της απορίας μου. Ο κ. Γερμανός έλυσε ένα μόνο μέρος αυτής της απορίας μου, (ας το κάνουν και άλλοι) αποχωρίζοντας τον εαυτό του από τους κόλπους της Μασονίας με τον δικό του τρόπο, που είναι η “απειλή” μέσω του εξωδίκου που μου έστειλε, που ας σημειώσουμε ότι “τέτοιον τρόπο χρησιμοποίησε” και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Οι Ιουδαίοι Τον κατηγόρησαν ψευδώς, του είπαν ότι έχει δαιμόνιο μέσα Του και Αυτός… με “Μεγίστην πικρίαν δια την προχειρότητα τους που προσέβαλαν βάναυσα την προσωπικότητά Του”, (αχ, αυτή η ριμάδα η προσωπικότητα), προσέφυγε στον Καίσαρα για να αποκατασταθεί η προσωπικότητά Του. ΜΑ, ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ. Μήπως δεν γνωρίζουμε την Άγια τακτική των Αποστόλων του Κυρίου που με αγάπη αντιμετώπιζαν τους επικριτές τους όπως διαβάζουμε στις Πράξεις των Αποστόλων; Άλλο όμως οι Πράξεις των Αποστόλων, και άλλο οι… Πράξεις των Ρασοφόρων. ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ… “ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ”. “Θού Κύριε…”.

 

Κλείνοντας την προσθήκη μου αυτή, δηλώνω ότι, ο “Σπορέας” ότι γράφει, έχει πάντα κρυμμένο κάποιον “άσσο στο μανίκι” του, για περιπτώσεις σαν και αυτές του… “διαδόχου” των Αποστόλων…

 

ΑΜΗΝ

********

Γιώργος Οικονομίδης
“Σπορέας”
21/11/2007

 

Διαβάστε και το νέο άρθρο μας

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ”-ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.

(Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος)

Για το άρθρο του “ΣΠΟΡΕΑ” “ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΟΙ”

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.