Τελετή σε παγανιστικά πρότυπα.

Οι νεολαίοι της Χρυσής Αυγής προσκυνούν τον θεό Ήλιο«Ηλιοστάσιο, διαβαίνουμε τις πύλες του χειμώνα. Μακρύς και δριμύς, πρόκληση η αντιμετώπισή του, σκληρός σαν τον αγώνα που θα κληθούν να δώσουν οι εκλεκτοί της ιδέας. Όμως ο ήλιος επέστρεψε και σηματοδοτεί την αρχή της νίκης του Φωτός επί του Σκότους. Σκότος, η παρακμή της υπόδουλης Πατρίδας μας. Φως η νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού».

Αυτή είναι η περιγραφή από τη «μαυροντυμένη Φάλαγγα» όπως αποκαλείται η νεολαία της Χρυσής Αυγής, που πορεύεται προς την «οχυρωμένη κορυφή» για να γιορτάσει το χειμερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου. Μια τελετή που σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως καθώς θυμίζει – χωρίς απαραίτητα να είναι – παγανιστική λατρεία. Η Χρυσή Αυγή συνηθίζει να οργανώνει τέτοιες εκδρομές, οι οποίες αποσκοπούν στη σκληραγώγηση των μελών, στα πρότυπα των αρχαίων Σπαρτιατών.

Οι εικόνες που ανέβασαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, στις 26 Δεκεμβρίου, στην ιστοσελίδα τους από τη χειμερινή εξόρμησή τους στα βουνά προκαλούν εντύπωση. Αίσθηση προκαλεί και το λογοτεχνικό ύφος του κειμένου που συνόδευε τις δραστηριότητες της «μαυροντυμένης Φάλαγγας». Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο «Τύπος της Κυριακής», σε κάποια αποσπάσματα οι συντάκτες παρομοιάζουν τον Χριστό με τον Απόλλωνα, ο οποίος «αναδύθηκε μέσα από το σκοτάδι, απορροφώντας στο πρόσωπό του όλα τα στοιχεία του Ηλιακού Λόγου».

Και όλα αυτά, τη στιγμή που το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να πετάξει από πάνω του τον νεοναζιστικό και ακροδεξιό μανδύα.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του κόμματος ξεχνούν όσα έλεγαν κατά του Χριστιανισμού και εμφανίζονται ως υπερασπιστές της θρησκείας προσδοκώντας τις ψήφους των πιστών.

Πηγή: (κλίκ στήν εικόνα)

Οι νεολαίοι της Χρυσής Αυγής προσκυνούν τον θεό Ήλιο snapshot

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.