Περί Φραπέ ό λόγος…!

τού Γιώργου Οικονομίδη.

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ 1Καλός καί έξυπνος καθώς και αστείος ό παρακάτω ” ύμνος τού φραπέ “, όπου καί μέ περίσσια ευκολία γράφτηκε από κάποιον. Τόν “ύμνο” αυτόν έσπευσαν νά τόν αναδημοσιεύσουν πάμπολλα Blogs και Ιστοσελίδες όπου μεταξύ αυτών καί μεγάλης αναγνωσιμότητας Ιστολόγια.

Αυτό όμως πού δέν επρόβαλαν μέ τόσο πάθος όπως τόν εν λόγω “ύμνο”, είναι αυτός καθ’ αυτός ο φραπές καί οι καταστρεπτικές του συνέπειες στόν ανθρώπινο ορφανισμό πού βάζει σέ κίνδυνο τήν ανθρώπινη υγεία. Καί λέω ανθρώπινη διότι κανένα ζώο δέν θά έπινε τέτοιο σκεύασμα (και γενικά κάθε είδους καφέ), διότι… δέν είναι κορόϊδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ λοιπόν περί τού Φραπέ αλλά καί τίς δύο όψεις του:

 

Ο ύμνος του φραπέ!

Προσευχή στο ρόφημα του Έλληνα

Πιστεύω εις έναν φραπέ
αφρώδη παγοκράτορα
ρουφηχτόν εκ καλάμου σπαστής
εις στομάχους πάντων ερριμένον.

Και εις ένα αφρόγαλα λευκόν πηχτόν
του καφέ συνοδό και λιπογενές
το δια τον καφέ ποιηθέντα
προ πάντων cappuccino.

Milk εκ βοδώς
αφρόν αληθινόν εκ μιξερός ηλεκτρικού χτυπηθέντα
ου γεννηθέντα
ομοχρήσιμου του φραπέ
δι’ ου το μάτι ορθάνοιξε.

Τον δι’ ημάς τους ανθρώπους
και δια την ημετέραν εργασίαν
φυτροθέντα εν καφεοδένδρων
και μαζευθέντα εξ’ άρρενος εργάτου
και αγοράσθη εξ’ εταιρείας
και εσυσκευάσθηκε.

Αγορασθέντα τε υπό ημών
εντός μικρής σακουλίτσας
ή κουτιού ή βαζακίου.

Και ετοιμάσθη τας πρώτας ώρας
κατά τας πρωινάς.

Και εισέπεσε εντός ποτηριού
και ζαχαρώθηκε εκ κουταλιάς του γλυκού.

Και πάλιν άφρισε μετά δόξης
τσίτα κάνων κοιμητούς
ώστε χουζουρίου έλθη το τέλος.

Και εις το ρεύμα το πάγιον
το χρήσιμον το μιξεροκινόν
το εκ της Δεής επαραγόμενον
το συν ψυγείου και θηκών συνεργαζόμενο
ώστε παρασκευαζόμενο
παγακίων και υδάτων ψυχρών.

Εις μίαν καφετερίαν ομαδικήν και φιλικήν φραπεδοποσίαν.

Ομολογώ εν τσίμπημα εις μπισκότου εκ του μπολ.

Προσδοκώ τασάκι καθαρόν.

Και να είναι η ζάχαρη λιωμένη.

Αμήν…

 

Μετά από τό παραπάνω “ποίημα” διαβάστε τώρα τήν άλλη “όψη τού νομίσματος” όπου ό “ποιητής” δέν συμπεριέλαβε στό “ποίημά” του, διότι, ή τό αγνοεί ή τό απέφυγε σκόπιμα.

 

Απίστευτο! Πίνοντας φραπέ δείτε τι άλλο πίνουμε και θα φρίξετε!

Adrianou str. Monastiraki, - Greek coffee (frape). Athens, GreeceΤα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. 

Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.

Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!

Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και το όνομα NESTLE, πρόσθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.

Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των “σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό!

Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειάς στην παραγωγή καφέ.

Επίσης σε email κυκλοφορεί το παραπάνω κείμενο στο οποίο έχει γίνει και προσθήκη από άγνωστο το παρακάτω:

Τα προϊόντα της Ολλανδικής Nestle:

NES CAFE (με δομή απορρυπαντικού – σαπουνιού)

SMARTIES (πολύχρωμα κουφετάκια, ή αλλιώς πολύχρωμες χάντρες)

KIT KAT (Σοκολατο – γκοφρέτες)

MAGGI (συμπληρώματα γεύσης)

HAAGEN DANZ (Παγωτά)

PURINA – FRISKIES (σκυλοτροφές και γατοτροφές καταστρέφουν την υγεία του κατοικιδίου σας)

Παγωτά Nestle (Aloma-Boss-Magnum-Nirvana-Pirulo-Crunch κ.ά.)

Δημητριακά πρωινού (Fitness-Clusters-Cheerios-Cookie Crisp)

Νερό (Κορπή- Perrier).

“Αποφεύγουμε τα Ολλανδικά προϊόντα και για πολλούς ακόμη λόγους, …..αλλά και γιατί οι Ολλανδοί έχουν προβάλει veto στην ΕΕ, ώστε κανείς να μην κάνει έλεγχο στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν για την παρασκευή των τροφίμων, όπως επίσης και με τι τρέφονται τα ζώα που εμπορεύονται το κρέας τους.

Παρακαλώ προωθήστε το.

Το είδα: thesecretrealtruth.blogspot.com

 

Και…

Η Αλήθεια για τον Φραπέ και τον Νες Καφέ!

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ 3Τις τελευταίες μέρες αρκετοί αναγνώστες μας έχουν ζητήσει να δημοσιεύσουμε σχετικά με τον φραπέ ή τον νες καφέ. Κάναμε μια έρευνα και βρήκαμε τα παρακάτω:

Τελευταία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα άρθρο με τον τίτλο “Όταν πίνεις Φραπέ ξέρεις τι ακριβώς πίνεις;” και περιέχει το παρακάτω κείμενο:

Τα καφεόδεντρα βγάζουν τον καρπό τους έτοιμο προς κατεργασία. Οι εταιρείες μεταφέρουν τους καρπούς στα εργοστάσια, καθαρίζουν τα χρήσιμα μέρη και τα συνθλίβουν. Αυτός είναι ο γνήσιος καφές.
Από κει και πέρα παίρνει η κάθε εταιρεία αρώματα και προσθέτει στο πρώτο μείγμα έτσι ώστε τα χαρμάνια να έχουν το δικό τους ξεχωριστό άρωμα ανά εταιρεία (Λουμίδης – Μπράβο κλπ). Αυτά για τον γνωστό ελληνικό καφέ. Καθώς καθαρίζονται οι καρποί και τα χρήσιμα μέρη πάνε για άλεση, τα άχρηστα δεν πετιούνται αλλά ψήνονται!
Οι γνώστες του αντικειμένου, τα αποκαλούν κατακάθια του καφεόδεντρου και παλαιότερα τα πετούσαν. Αργότερα άρχισαν να τα διοχετεύουν ως ρόφημα καφέ σε τριτοκοσμικές χώρες και έπειτα ο μεγαλύτερος αγροτικός συνεταιρισμός που εδρεύει στην Ολλανδία και ονομάζεται Ν

estle προσέθεσε το χημικό που αποδίδει αφρό.Έτσι η Ελλάδα σήμερα είναι πρώτη σε κατανάλωση των ”σκουπιδιών” του καφεόδεντρου με την προσθήκη του χημικού για τον αφρό! Έχοντας αφήσει κατά πολύ πίσω τις τριτοκοσμικές χώρες σε κατανάλωση φραπέ! Το δε τμήμα της Αφρικής αλλά και της Βραζιλίας που παράγουν τον καφέ δεν καταναλώνουν καθόλου φραπέ! Αυτά τα ολίγα πληροφοριακά μετά από 17 χρόνια δουλειας στην παραγωγή καφέ.

Το κείμενο φέρεται να υπογράφει :

Καθ. Ε. Μυτιληναίου Prof. E. Mytilineou
Παν/μιο Πατρών Univ. of Patras
Τμήμα Φυσικής Physics Dept.
265 00 Πάτρα GR-265 00 Patra, Greece
work: Τηλ/Tel:(+30) 2610******

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ 6Φυσικά, η Nestle είναι Ελβετική εταιρεία και δεν έχει σχέση με την Ολλανδία!

Παρακάτω όμως βρήκαμε την απάντηση της Νεστλέ για το συγκεκριμένο άρθρο:

Το antichainletter επικοινώνησε με την εταιρία και πήραμε την εξής απάντηση:

Πρώτα πρώτα, σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας. Όπως ήδη υποπτεύεστε, το συγκεκριμένο άρθρο είναι πλήρως αναληθές. Η ελβετική (και όχι ολλανδική) Nestlé είναι μια εταιρεία που στόχο έχει να παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα γευστικά κριτήρια των καταναλωτών της, σε όποια χώρα και αν βρίσκεται. Ειδικά για τον Nescafé Frappé, που είναι μια ελληνική εφεύρεση, η Nestlé έχει αναπτύξει ένα ειδικό χαρμάνι που ταιριάζει στη γεύση των Ελλήνων και φτιάχνει τον απόλυτο κρύο καφέ που έχει συνδεθεί με την απόλαυσή μας.

Ο καφές Nescafé είναι ένα 100% φυσικό προϊόν, που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες καφέ. Οι καρποί του καφεόδεντρου συλλέγονται, ξεφλουδίζονται, καβουρδίζονται και αλέθονται, όπως και στα υπόλοιπα είδη καφέ. Η διαφορά είναι ότι στη συνέχεια ο καφές βράζεται, φιλτράρεται και αφυδατώνεται, ώστε να μπορεί να διαλυθεί εύκολα και ομοιόμορφα σε ζεστό ή κρύο νερό και να φτιάξει τον καφέ που όλοι αγαπάμε. Ο αφρός του Nescafé Frappé είναι το εντελώς φυσικό αποτέλεσμα του καβουρδίσματος, καθώς με τη διαδικασία του ψησίματος απελευθερώνονται τα «λιπαρά» του κόκκου καφέ, που στη συνέχεια στέκονται στην επιφάνεια του ροφήματος με το απαραίτητο «χτύπημα».

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες από το εταιρικό μας site www.nestle.gr τόσο για την εταιρεία όσο και για τα προϊόντα μας. Ειδικότερα για τη διαδικασία παρασκευής του στιγμιαίου καφέ, πληροφορίες υπάρχουν και στο http://www.nescafe.gr/html/story-nescafe-quality-gr.htm

Για οποιαδήποτε επιπλέον απορία ή διευκρίνιση, μη διστάσετε φυσικά να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αγγελική Παπαδοπούλου
Angeliki Papadopoulou
Corporate Affairs Manager
Nestlé Hellas S.A.
4,
Patroklou Str. 151 25 Maroussi Greece
Tel. +30 210 68 84 321 Fax +30 210 6840 312 

 

Δεν γνωρίζουμε λοιπόν που ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια αλλά δεν έχουμε καμία διάθεση να εμπλακούμε σε πιθανούς μαρκετίστικους πολέμους των εταιρειών…

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ 5Δεν θα συμβουλεύαμε ποτέ κάποιον να πίνει ροφήματα τύπου Νες Καφέ ή Φραπέ (στιγμιαίου καφέ δηλαδή) διότι με αυτόν τον τρόπο όλοι οι κόκκοι του καφέ διαλύονται και περνούν μέσα στον οργανισμό μας σε αντίθεση με τους υπόλοιπους καφέδες.

Επίσης, δεν θα επιλέγαμε να αγοράσουμε καφέ από τη Νεστλέ διότι είναι μία από τις πολυεθνικές εταιρείες που μπροστά στο κέρδος τους δεν φαίνεται να έχουν κανέναν σεβασμό για την ανθρώπινη ζωή και υγεία. Μπορείτε να δείτε παρακάτω κάποια σχετικά άρθρα:

Εμφιαλωμένη Ζωή: Η αλήθεια για την επιχείρηση του νερού της Nestle

Επίσης πολλά προϊόντα της Νεστλέ συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με την Greenpeace, στον κατάλογο με τα μεταλλαγμένα προϊόντα

Η λίστα της Greenpeace μεταλλαγμένων τροφίμων στα Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ

Ο ΥΜΝΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΠΕ 2Και φυσικά όλοι έχουμε ακούσει αρκετές φορές τη Νεστλέ να αποσύρει βρεφικές τροφές διότι κατά καιρούς βρέθηκαν ακατάλληλες.

Διαβάστε κι αυτό το ενδιαφέρον άρθρο:

www.phorum.gr

Η πρότασή μας λοιπόν είναι να αποφεύγουμε αφενός τον στιγμιαίο καφέ και αφετέρου να επιλέγουμε εταιρείες που παράλληλα με τα κέρδη τους έχουν και έναν στοιχειώδη σεβασμό στον ίδιο τον άνθρωπο.

 

Το είδα: alttherapy.blogspot.gr

 

 

*** στόν sporeas.gr τό παραπάνω άρθρο τό πήραμε (όπου καί τό επιμεληθήκαμε) από τό: proionta-tis-fisis.info

 
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.