4.10.2011

Σπάνιες εικόνες, ιερά κειμήλια τεράστιας ιστορικής και χρηματικής αξίας, και χιλιάδες χρυσά τάματα βάρους εκατό κιλών άρπαξαν ιερόσυλοι διαρρήκτες που εισέβαλαν στη Μονή Παναγίας της Ευεργέτιδας στην Παιανία.

Η «χρυσή» διάρρηξη στη μονή, η οποία αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής της Παναγίας Μυρελαίου στην Εύβοια, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που οι μοναχοί είχαν ολοκληρώσει την προσευχή τους και είχαν αποσυρθεί στα ασκητικά κελιά τους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δράστες γνώριζαν από πρώτο χέρι ότι η μονή φιλοξενεί σπάνιους θρησκευτικούς θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας, καθώς και χιλιάδες χρυσά τάματα, αφού δεν αποκλείεται να είχαν επισκεφτεί το μέρος προσποιούμενοι τους πιστούς. Γι’ αυτό τον λόγο ήταν ιδιαίτερα επίμονοι και προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της από τρία διαφορετικά σημεία, ενώ όταν τελικά τα κατάφεραν, ολοκλήρωσαν τη δουλειά μέσα σε ελάχιστα λεπτά χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους μοναχούς.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι ιερόσυλοι κατάφεραν να αρπάξουν συνολικά έξι ιερές εικόνες, αλλά και αμέτρητα χρυσά τάματα που το βάρος τους ξεπερνάει τα εκατό κιλά! Επιπλέον, πολλά από αυτά ήταν διακοσμημένα με ανυπολόγιστης αξίας διαμάντια και άλλους πολύτιμους λίθους!

Μιλώντας στην «Espresso» o ηγούμενος της μονής και επί χρόνια πνευματικός της γνωστής ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου, πατέρας Ποιμένας δήλωσε ότι η ζημιά που έκαναν οι διαρρήκτες είναι ανυπολόγιστη, ενώ τους παρακάλεσε να κρατήσουν τα χρυσά αντικείμενα και να επιστρέψουν τις θαυματουργές εικόνες.

 

«Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να επιστραφούν στο μοναστήρι μας οι έξι εικόνες» ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ο ηγούμενος και τόνισε: «Οι ληστές άρπαξαν την εικόνα της Παναγίας της Ευεργέτιδας, της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Ταββιθάς, της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, της Παναγίας Κανάλας, αλλά και την παμπάλαια εικόνα της Παναγίας Μυρελαίου! Ολες αυτές οι παλιές εικόνες ήταν γεμάτες με χρυσά τάματα, από βέρες μέχρι δαχτυλίδια με διαμάντια».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως οι άγνωστοι είχαν πλήρη επίγνωση του χώρου, αφού προσπάθησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό της μονής από δωμάτια που δεν συνορεύουν με τα κελιά των μοναχών. Ετσι, αφού απέτυχαν να μπουν από την τραπεζαρία και το μπάνιο, κατευθύνθηκαν στην κουζίνα και τελικά τρύπωσαν στο μοναστήρι από το παράθυρο. Αρπαξαν συγκεκριμένα αντικείμενα και δεν πείραξαν τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ιουστίνης που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Οι μοναχοί ανέθεσαν τον εντοπισμό των κλεμμένων θησαυρών στον ιδιωτικό αστυνομικό Γιώργο Τσούκαλη, που ειδικεύεται σε περιπτώσεις αρχαιοκαπηλίας και πρωταγωνίστησε στην πολύκροτη υπόθεση του κλεμμένου πίνακα του Ρούμπενς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

Πηγή Espresso

 

 ************

Δέν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο. Είναι πάντως απορίας άξιο, γιατί άραγε οι «θαυματουργές» εικόνες δέν… «θαυματούργησαν» για να προστατέψουν το μοναστήρι και τις… κορνίζες τους; Πέραν τούτου, δέν αναλογίζεται κανείς, γιατί άραγε σε ένα μοναστήρι (να είναι μόνο ένα;) που σκοπό έχει –καθώς λένε- να απαρνηθεί τα εγκόσμια, να υπάρχει τέτοιος αμύθητος θησαυρός, με διαμάντια πολύτιμους λίθους και χρυσάφι βάρους… εκατό κιλών;;;!!!

Ποιόν κοροϊδεύουν επιτέλους οι καλόγεροι του πνευματικού σκότους; Είναι απλό, κοροϊδεύουν τους εθελοτυφλούντες θρησκεύοντες και θρησκευόμενους, εξαπατώντας τους χάριν αισχρού κέρδους, κατακλέβοντας –διότι περί κλοπής πρόκειται- τον κόπο μιάς ζωής αυτών που είχαν την αφέλεια να πιστέψουν στο καλλιεργημένο ψεύδος των απατηλών και ψυχοφθόρων παπάδων και καλογέρων. Κατά συνέπεια, η απώλεια των ψυχών αυτών είναι δεδομένη, «Διότι εισεχώρησαν λαθραίως τινές άνθρωποι, οίτινες ήσαν παλαιόθεν προγεγραμμένοι εις ταύτην την καταδίκην, ασεβείς, μεταστρέφοντες την χάριν του Θεού ημών εις ασέλγειαν, και αρνούμενοι τον μόνον δεσπότην Θεόν και Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν» [Ιούδας: α’ 4], και «Οίτινες μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εις το ψεύδος, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν την κτίσιν μάλλον παρά τον κτίσαντα, όστις είναι ευλογητός εις τους αιώνας· αμήν» [Ρωμαίους: α’ 25].

Έτσι, με την τύφλα της ειδωλολατρείας τους, οι καλόγεροι εκλιπαρούν τους κλέφτες να επιστρέψουν τις… «θαυματουργές» εικόνες (που δέν είχαν την δύναμη να προστατευθούν από μόνες τους) κρατώντας τον θησαυρό.

Βλέπετε, αυτές οι… «θαυματουργές» εικόνες θα επιφέρουν μεγαλύτερα κέρδη από ότι ήσαν τα κλοπιμαία, όταν θα εκτεθούν σε λαϊκό προσκύνημα μετά την επιστροφή τους. Αυτές οι εικόνες, που είναι έργα χειρών ανθρώπων, και η Βίβλος τα έχει ώς είδωλα, λέγοντας: «Τα είδωλα αυτών είναι αργύριον και χρυσίον, έργα χειρών ανθρώπων· Στόμα έχουσι και δεν λαλούσιν· οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν. ώτα έχουσι και δεν ακούουσι· μυκτήρας έχουσι και δεν οσφραίνονται· Χείρας έχουσι και δεν ψηλαφώσι· πόδας έχουσι και δεν περιπατούσιν· ουδέ ομιλούσι διά του λάρυγγος αυτών. Όμοιοι αυτών ας γείνωσιν οι ποιούντες αυτά, πας ο ελπίζων επ’ αυτά. [Ψαλμοί: 115’ 4-8],

καθώς και «Τα είδωλα των εθνών είναι αργύριον και χρυσίον, έργον χειρών ανθρώπου. Στόμα έχουσι και δεν λαλούσιν· οφθαλμούς έχουσι και δεν βλέπουσιν. Ώτα έχουσι και δεν ακούουσιν· ουδέ είναι πνοή εν τω στόματι αυτών. Όμοιοι αυτών ας γείνωσιν οι ποιούντες αυτά· πας ο ελπίζων επ’ αυτά.» [Ψαλμοί: 135’ 15-18].

 

Περιττό λοιπόν κάθε άλλο σχόλιο, όταν μιλά ο ίδιος ο Λόγος του Θεού, που η θρησκεία δέν τον πιστεύει ώς Λόγο Θεού, παρά τον κατατάσσει ώς υποδεέστερο της… παράδοσης της. ΘΟΥ ΚΥΡΙΕ…!!!

==============
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr

 

Εντόπισαν τις εικόνες πεταμένες σε χωράφι

7.10.2011

 

Εντοπίστηκαν οι πέντε, από τις συνολικά έξι, εικόνες που είχαν αρπάξει ιερόσυλοι από την Ιερά Μονή της Παναγίας της Ευεργέτιδας.

Τρεις μόλις μέρες μετά την εισβολή διαρρηκτών στο μοναστήρι στην Παιανία, από το οποίο αφαίρεσαν τις σπάνιες εικόνες καθώς και χιλιάδες χρυσά τάματα πιστών βάρους εκατό και πλέον κιλών, οι μοναχοί βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων να κείτονται πεταμένα σε ένα χωράφι, μερικές δεκάδες μέτρα από τη μονή.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «Espresso» ο ηγούμενος και πνευματικός της Μαίρης Χρονοπούλου, πατέρας Ποιμένας, η τύχη της εικόνας της Παναγιάς Κανάλας αλλά και των χρυσών ταμάτων εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη, αφού δεν εντοπίστηκαν όπως και τα υπόλοιπα κλοπιμαία. «Προσωπικά πιστεύω ότι οι διαρρήκτες είχαν εισβάλει στη μονή μας για να αρπάξουν χρυσά τάματα και αντικείμενα αξίας» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Τρύπωσαν στον ναό και έκλεψαν τις εικόνες της Παναγίας της Ευεργέτιδας, της Αγίας Παρασκευής, της Αγίας Ταβιθάς, της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, της Παναγίας Μυρελαίου και της Παναγίας Κανάλας, οι οποίες ήταν στολισμένες με πολλά χρυσαφικά, δαχτυλίδια και βέρες. Μόλις πήραν αυτά που ήθελαν, ήρθαν και επέστρεψαν πίσω τις πέντε από τις έξι εικόνες. Τη μία ίσως την κράτησαν για να την πουλήσουν».

Σύμφωνα με τον ηγούμενο, οι κλεμμένες εικόνες βρέθηκαν από έναν μοναχό μέσα σε ένα χωράφι δίπλα στο δάσος, σε μικρή απόσταση από τη μονή. Μάλιστα, ήταν όλες σε άριστη κατάσταση, αφού δεν είχαν ούτε γρατσουνιά παρά το γεγονός ότι ήταν παρατημένες δίπλα σε πέτρες.

«Υποθέτω ότι οι κακοποιοί μετάνιωσαν για την πράξη τους και επέστρεψαν τις εικόνες στο μοναστήρι μας» δήλωσε ο πατέρας Ποιμένας και τόνισε: «Βέβαια, κράτησαν όλα τα χρυσά τάματα που είναι πολύ μεγάλης αξίας. Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι ότι οι πέντε εικόνες επέστρεψαν στη θέση τους».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ
Φωτ.: ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΦΕΪΘΦΟΥΛ

πηγή

************

Τελικά, οι περιβόητες κλεμμένες εικόνες, βρέθηκαν… πεταμένες στο χωράφι κοντά στο μοναστήρι. Οι “θαυματουργές” εικόνες πεταμένες!!! Δέν ήταν η ώρα τους να θαυματουργήσουν, ούτως ώστε να μή πεταχτούν; Σημειωτέον ότι σχολίασα στο πρώτο για την υπόθεση άρθρο, ότι ο θησαυρός που υπήρχε επάνω στις εικόνες από τα τάματα των (αφελών) πιστών, υπερέβαινε τα 100 κιλά σε χρυσάφι!!! Είπα επίσης, ότι όταν βρεθούν οι εικόνες θα τις εμπορευτούν για λαϊκό προσκύνημα αποκομίζοντας οι καλόγεροι κέρδη πολλαπλάσια αυτών που έχασαν(;). Τώρα διαβάζουμε στο άρθρο, ότι οι εικόνες, παρόλο που πετάχτηκαν επάνω σε πέτρες δέν έπαθαν την παραμικρή γρατζουνιά. Το “έδαφος προετοιμάζεται” μήπως για να μας τις σερβίρουν ότι δήθεν θαυματούργησαν οι εικόνες και παρέμειναν ανέπαφες από την φθορά; Λέω, μήπως;
 
Από την άλλη πλευρά όμως, παρατηρείστε το όλο σκηνικό:
 
Οι εικόνες είναι τίγκα στο χρυσάφι, στα διαμάντια και στα ρουμπίνια. Μιά ωραία πρωΐα εκλάπησαν καί αυτές και ο θησαυρός τους. Κλέφτες δέν βρέθηκαν, και μάλλον δέν θα βρεθούν. Ξαφνικά, οι εικόνες -ώ του θαύματος- εμφανίζονται πεταμένες κοντά στη Μονή. Αυτές βρέθηκαν… ο θησαυρός ΟΧΙ! Πέταξαν τα τάματα των πιστών. Εύκολο, πολύ εύκολο. Δέν υπαινίσσομαι τίποτα (πρός το παρόν) διότι ο καιρός θα δείξει. Μακάρι να βρεθούν οι κλέφτες, για να δούμε και εμείς ποιοί είναι τελικά.
 
 
==============
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.