Γράφει ο Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Πέντε χιλιάδες αστυνομικοί διατέθηκαν για τη… μάχη του ποδοσφαιρικού αγώνα του αιώνα μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ.

Η … ευγενής άμιλλα τι χρειάζεται μια ολόκληρη κωμόπολη αστυνομικών για να τηρήσει την τάξη; Και να ήταν ο αγώνας αναίμακτος, πάλι καλά. Δυστυχώς όμως κάθε τέτοια μάχη πάντα διανθίζεται με αιματηρά επεισόδια από τους «γνωστούς άγνωστους» ταραχοποιούς, με θύματα αθώους φιλάθλους και την καταστροφή περιουσιών που αποκτήθηκαν με μόχθο και ιδρώτα και τη …δολοφονία του αθλήματος!

Σ΄ αντίθεση με την Ευρώπη ( ακόμη δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους), όπου οι αγώνες γίνονται μέσα σε ατμόσφαιρα πανηγυριού και γιορτής, στην πατρίδα μας, ακόμη οι ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονται κάτω από την προστασία εκατοντάδων και χιλιάδων αστυνομικών. Οι άνθρωποι, εννοείται, πηγαίνουν στα γήπεδα για να ψυχαγωγηθούν κι όχι να εκτονωθούν, αλληλοϋβριστούν και αλληλοχτυπηθούν!

Αν οι πολυεκατομμυριούχοι των διαφόρων ΠΑΕ δεν έχουν τη δύναμη να διοργανώνουν με ευπρέπεια αθλητικές συναντήσεις και αδυνατούν να συγκρατούν τους «φιλάθλους» τους, τότε καλύτερα οι ποδοσφαιρικοί … πόλεμοι να γίνονται με κλειστές πόρτες., για να μη έχουμε έτσι αθώα θύματα.

Κι αυτή η έκρυθμη κατάσταση είναι απόρροια της αποξένωσης του ανθρώπου από τον Θεό και τις αρχές του Ευαγγελίου. Όταν ο άνθρωπος εκτροχιαστεί οδηγείται στην αυτοκαταστροφή.

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.