Στο internet διαβάσαμε ότι Μάϊκ Πράις είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής ποδοσφαίρου σε κολέγιο. Επίσης ο Larry Eustachy είναι ένας πολύ επιτυχημένος προπονητής μπάσκετ μπολ σε κολέγιο. Κι οι δυο τους έγιναν πρόσφατα πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, όχι για τις επιτυχίες με τις ομάδες τους αλλά εξαιτίας της σκανδαλώδους προσωπικής τους ζωής.

Ο Πράϊς, που πριν 4 μήνες προσλήφτηκε ως αρχιπροπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του πανεπιστημίου της Αλαμπάμα εκδιώχτηκε από τη δουλειά του πριν λίγες μέρες γιατί δεν ζούσε με συνέπεια σύμφωνα με τις προσωπικές και επαγγελματικές του και τους κανονισμούς του πανεπιστημίου. Κι αυτό, γιατί τον περασμένο μήνα σε ταξίδι σ’ ένα τουρνουά ξόδεψε εκατοντάδες δολάρια σ’ ένα μπαρ γυμνόστηθων και το επόμενο πρωινό, μια γυναίκα, που δεν ήταν η σύζυγός του, χρέωσε στο λογαριασμό του 1.000 δολ. για τις «υπηρεσίες» της.

Από την άλλη ο Eustachy, ο αρχιπροπονητής του Πανεπιστημίου της Iowa τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Στις αρχές του Μαίου 2003 φωτογραφίες παρουσίαζαν τον Eustachy σ’ ένα πάρτι στο χώρο του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, μετά που έχασε η ομάδα του, κρατούσε ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι, ενώ φιλιόνταν με μια φοιτήτρια.

Πολλή συζήτηση γίνεται στις ΗΠΑ στο αν είναι δίκιο αυτοί οι δυο προπονητές να χάσουν τις δουλειές τους εξαιτίας της διαγωγής τους σε ώρες έξω από τη δουλειά τους.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι άδικο αυτό που έγινε σ’ αυτούς και ότι στην προσωπική τους ζωή είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν. Αυτή η άποψη έγινε τόσο δημοφιλής στις μέρες μας. Κι όμως υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι δίκαια τους απέλυσαν γιατί δημόσια δεν τήρησαν τους όρους των συμβολαίων τους, γιατί αυτοί πληρώνονται 1 εκατ. δολάρια το χρόνο για να έχουν καλή εμφάνιση. Η συμπεριφορά των δυο αυτών καλοπληρωμένων προπονητών ήταν ανάρμοστη και άφησε αρνητική εικόνα στα Πανεπιστήμια τους. ΟΙ κακές επιλογές τους στην προσωπική τους ζωή είχε αντανάκλαση κακή στα σχολεία τους. Και οι δικές μας αμαρτίες μια μέρα θα ξεσκεπαστούν και το κόστος που φέρνει η αμαρτία είναι πολύ μεγάλο. Μπορείς να διαπράττεις ένα σωρό αμαρτίες και ποτέ να μη συλληφθείς. Δεν πιστεύω ότι οι προπονητές για πρώτη φορά έκαναν τις αμαρτίες αυτές. ΟΙ αμαρτίες σου που θα έρθουν στο φως θα σε κοστίσουν πολύ ακριβά. Μπορεί να σε κοστίσουν χρήματα, οικογένεια, σταδιοδρομία, σχέσεις, υπόληψη και πρώτα απ’ όλα τη σχέση με τον Θεό. Αν λέμε ότι δεν αμαρτάνουμε τους εαυτούς μας κοροϊδεύουμε (Α’ Ιωάν. 1/8). Μια και ξέρουμε ότι όλοι αμαρτάνουμε και όλοι έχουμε τις αδυναμίες μας γι αυτό κάθε μέρα ας πάμε στο Θεό με προσευχή εξομολόγησης. Και ας προσέχουμε τις καθημερινές μας επιλογές. Προσέξτε τα λόγια του Κυρίου: «Δεν υπάρχει τίποτε το συγκαλυμμένο που δε θα φανερωθεί, και τίποτε κρυφό που δε θα μαθευτεί» (Λουκάς 12/2).

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.