Περί τού νηπιοβαπτισμού στην εκκλησία.

Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: Δημήτριος Μ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε η εκκλησία άρχισε το νηπιοβαπτισμό. Ποιά η γνώμη σας.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Δημήτρη,

Ο νηπιοβαπτισμός ήταν άγνωστος στις ημέρες των Αποστόλων. Εισήλθε στην Εκκλησία με την παρακμή και την αποστασία, δηλαδή επί των ημερών του Μεγ. Κωνσταντίνου μετά από 300 και πλέον έτη από την χρυσή εποχή, δηλαδή απο την εποχή της ζωντανής Εκκλησίας του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. Μέχρι τότε η Βάπτιση γινόταν μόνο σε ενήλικες που αναγνώριζαν την Θυσία του Κυρίου, και Τον ομολογούσαν σαν προσωπικό τους Σωτήρα.

Όταν επικράτησε η αντιβιβλική αυτή πράξη του νηπιοβαπτισμού, αρκετοί Χριστιανοί αντέδρασαν σ΄ αυτό το ανοσιούργημα του Βυζαντίου, γι΄αυτό και ο πατέρας της Δυτικής εκκλησίας Κυπριανός, συμβούλευε ότι δέν πρέπει να εμποδίζεται αυτή η πράξη, πράγμα που αποδεικνύει την αντίδραση των πιστών στο νηπιοβάπτισμα, διότι έφερναν εμπόδιο.

Μετά την αποστασία της Εκκλησίας επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, πολλά τέτοια αντιχριστιανικά καμώματα εισήλθαν στην εκκλησία όπου με καμάρι και επιμονή κρατά η Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία.

 

***Φίλε Δημήτρη, με την συχνότητα των ερωτήσεων σου, θέλω να σου πω να μη περιμένεις να λυθούν όλες οι απορίες σου απο τον “ΣΠΟΡΕΑ”. Παράκληση σου κάνω να προμηθευτείς την Αγία Γραφή και να μελετήσεις για να μάθεις αυτά που δεν γνωρίζεις, καθώς επίσης και την Εκκλησιαστική Ιστορία, όπου θα σε βοηθήσει να ξέρεις την αλήθεια περί Εκκλησίας, της ιδρύσεως και της πορείας της.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr

 

Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ