ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ… "ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" ΤΗΣ Ο.Ο.Δ.Ε

 

του Γιώργου Οικονομίδη

 

Ότι και να λέμε… "εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν"…!!!

 

Αντί προλόγου

 

Επειδή αρκετά ασχολήθηκε ο «Σπορέας» με τον κ. Νικόλαο Μαυρομάγουλο της «ορθόδοξης(;)» Ιστοσελίδας Ο.Ο.Δ.Ε., γνωστοποιούμε τους αναγνώστες μας/τους ότι η εν λόγω Ιστοσελίδα καθώς και ο εν λόγω κύριος, ΔΕΝ αναγνωρίζονται από την Εκκλησία της Ελλάδος (που βάλθηκε η ΟΟΔΕ να υπερασπίσει!!!), και καθώς δήλωσε και ο π. Κυριακός Τσουρός, υπεύθυνος του «Αντιαιρετικού αγώνος» δεν αγγίζουν τα γραφόμενα της ΟΟΔΕ την Ορθόδοξη Εκκλησία και καμία σχέση δεν έχει η Ιερά Σύνοδος με τα δημοσιεύματα της ΟΟΔΕ. «Είναι και απορίας άξιον», είπε, «γιατί να σκαλίζει ο Μαυρομάγουλος μια υπόθεση μισού και πλέον αιώνα» (υπόθεση Χαραλαμπάκη). Πέραν τούτου, εύλογο είναι ότι οι αναγνώστες της ΟΟΔΕ, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σε ότι διαβάζουν από τους εν λόγω… «χριστιανούς» της Ο.Ο.Δ.Ε.

 

Κατ' αρχήν, θέλω να ξεκαθαρίσω απόλυτα ότι, δυστυχώς αυτό που θα εξακολουθεί, μοιάζει με κάτι αδελφάκια που μαλώνουν μεταξύ τους για την σοκολάτα και την "κατοχύρωση" της στον έναν ή στον άλλον. Τον Χριστό τον διεκδικεί, κατ' αποκλειστικότητα, η κάθε θρησκεία και το κάθε δόγμα. Ξεχνάμε όμως ότι ο Κύριος μίλησε για μαθητεία παντός έθνους και λαού, γλώσσας και φυλής. Δεν μπορεί όμως να γίνει διαφορετικά με έναν άνθρωπο σαν τον Νικόλα Μαυρομάγουλο που νομίζει ότι τα ξέρει όλα και ισοπεδώνει τα πάντα μέχρι "τελικής πτώσεως" για να επικρατήσει η "μόνη αληθινή" -όπως υποστηρίζει- ορθοδοξία του. Αφού όμως ο "Σπορέας" δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αντικρούει την "Μαυρομαγούλεια" τακτική, λέγοντας τα πράγματα –όπως πάντα συνηθίζει- με τ’ όνομα τους.

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο κ. Νικόλαος Μαυρομάγουλος, αρθρογράφος της Ο.Ο.Δ.Ε. (Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας), πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά, και περιφερόμενος σε διάφορες θρησκείες -κατά δική του ομολογία-, ασπάσθηκε την Ορθοδοξία στα 26 του χρόνια και αφού "έμαθε"(!) στο "ακέραιο" όλες τις άλλες θρησκείες που περιφερόταν, μέχρι τα 26 του χρόνια που έπηξε(;;;!!!) το μυαλό του, έγινε τώρα "μέγας διδάσκαλος" της Ορθοδοξίας και έβαλε σκοπό του να "διδάξει" τους αμαθείς και να "ξεβρομίσει" τον τόπο από τους "αιρετικούς". Αυτός και η ομάδα του, αυτοπροσφωνούνται ως οι μόνοι "Χριστιανοί", γι' αυτό και στα άρθρα της Ο.Ο.Δ.Ε. γράφουν… "για εμάς τους Χριστιανούς", λες και οι άλλοι που ασχολούνται με το αντικείμενο είναι αντίχριστοι. Αυτό φυσικά πιστεύει ο κ. Ν.Μ. διότι στα ασταθή και χολωμένα άρθρα του, όπου και θα ασχοληθούμε, αποκαλεί όλους -ανεξαιρέτως- τους Προτεστάντες, Χριστιανομάχους και υπηρέτες του διαβόλου!!!

Αναδημοσιεύουν οι άνθρωποι της ΟΟΔΕ, άρθρο από το "Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον" για την Αρχέγονη Ορθόδοξη Εκκλησία του κ. Στυλ. Χαραλαμπάκη (όπου και η "διαμάχη" "Σπορέα – ΟΟΔΕ"), και μεταξύ άλλων γράφουν:

"Φαίνεται πως η αποτυχία του Στ. Χαραλαμπάκη να τηρήσει τις μοναχικές του υποσχέσεις δημιούργησε σ' αυτόν μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα,…".

Δυστυχώς όμως δεν ντρέπονται γι' αυτό, να βγάζουν ψυχικά άρρωστο έναν άνθρωπο που πράγματι υπηρετεί την βουλή του Θεού. Όποιος όμως εναντιώνεται στα ιερατικά συμφέροντα, είναι τακτική των παπάδων και των φερέφωνων μαριονεττών που τους ακολουθούν, να τον βγάζουν ψυχοπαθή και αιρετικό, υποβαθμίζοντας τον ρόλο του για να έχουν αυτοί το… "πάνω χέρι". Το ίδιο έκαναν και στον γράφοντα, όταν, ως αρθρογράφος με μόνιμη στήλη σε εφημερίδα της Μελβούρνης, οι παπάδες, επειδή τους "πόνεσα", έβαλαν την "ουρά" τους και διακόπηκε η συνεργασία μου με την εφημερίδα. Το ίδιο έκαναν και οι Ιουδαίοι για τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, όταν τους "πονούσε", λέγοντας Του ότι, "δαιμόνιον έχεις" (Ιωάννης: η' 52). Γιατί να μη συνεχίσουν αυτή την τακτική της «ρετσινιάς» και οι παπάδες;

Ο κ. Μαυρομάγουλος, σε άρθρο -ομολογία πίστεως του Στυλ. Ι. Χαραλαμπάκη- που δημοσίευσα στον "Σπορέα" με τίτλο "Γιατί άφησα το ράσο", ασχολήθηκε μ' αυτό, χωρίς φυσικά να αναφερθεί και πάλι στην πηγή του, -όπως με τον Αλεβιζόπουλο και την μνηστεία του Χαραλαμπάκη- και γράφει σωρεία συκοφαντικών και ειρωνευτικών ανοησιών για τον κ. Χαραλαμπάκη που άφησε το ράσο διότι πίστεψε στον Χριστό της Βίβλου και όχι των παπάδων, και βγάζει ο Μαυρομάγουλος το συμπέρασμα, ότι: "Η ψυχή του αστήρικτου νεαρού ιερέως, είχε ήδη διαφθαρεί από τα Προτεσταντικά δόγματα. Η πτώση από το ιερατικό χάρισμα ήταν θέμα χρόνου".

Ο κ. Ν.Μ., ως «εραστής» της μεγαλομανίας και της υπερβολικότητας, αφού μου ανακοίνωσε ότι έχει δεκάδες χιλιάδες άρθρα(!!!) στην Ιστοσελίδα της ΟΟΔΕ, και όταν τον παρατήρησα γι' αυτό, κατάλαβε την ανοησία του και είπε ότι του δημιούργησα την ευκαιρία να τα ψάξει, και "ανακάλυψε" ότι τα άρθρα είναι μόνο… 3.000 (ας ψάξει και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις πόσο ακόμα θα κατέβει). Στην ομολογία του για την είσοδο του στην Ορθοδοξία, γράφει ότι στην έρευνα που έκανε αυτός και η γυναίκα του, διάβασαν τα χιλιάδες(!!!) βιβλία που έχει η βιβλιοθήκη τους, και αμέσως ταξίδεψα νοερά στην Βρετανική βιβλιοθήκη του Λονδίνου, συλλογιζόμενος ότι εκεί θα πρέπει να είναι… η κατοικία του Μαυρομάγουλου.

Βλέπετε, ο κ. Χαραλαμπάκης -πολυβραβευμένος και αναγνωρισμένος συγγραφέας (άσχετα αν κάποιοι θέλουν να τον μιμηθούν)- δεν έχει "χιλιάδες" βιβλία στην βιβλιοθήκη του και "δεν μελετάει σωστά", ενώ ο Μαυρομάγουλος είναι "ατσίδας" στο να "πιάνει πουλιά στον αέρα" και συγκρίνει τον εαυτούλη του, απ' τα 26 του χρόνια κιόλας, με τον πολυγραφότατο κ. Χαραλαμπάκη, λέγοντας:

Μαυρομάγουλος: Όμως η σημαντικότερη διαφορά μας, και εκεί που ο κος Χαραλαμπάκης έκανε το μεγάλο του λάθος, είναι ότι ΔΕΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ. Κάτι που εγώ το έκανα! Και πριν την εγκαταλείψω, την έμαθα πολύ καλά, καλύτερα από τη συντριπτική πλειονότητα των ομοθρήσκων μου. (υπογραμμίσεις του "Σπορέα")

Τι "ταπεινό" πνεύμα που έχει ο κ. Μαυρομάγουλος. Κανείς ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ δεν τον μιμείται όμως. Όταν λέει για την θρησκεία του, "πριν την εγκαταλείψω, την έμαθα πολύ καλά" εννοεί μέχρι τα 24 του χρόνια που ήταν "Μάρτυρας" του Ιεχωβά, εκτός τα άλλα δύο που περιφερόταν σε άλλες θρησκείες. Και από τα 24 του έμαθε αυτό που δεν μπόρεσε να μάθει η συντριπτική πλειοψηφία των ομοθρήσκων του. Πρέπει να είναι πολύ "φωτισμένος" αυτός ο άνθρωπος που έχει(;;;) "αποκάλυψη" από τον Θεό να μη πιστεύει στην Αγία Γραφή, διότι -όπως διατυμπανίζει- πιστεύει πως η Αγία Γραφή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΛΑΘΗ, γι' αυτό και υποδουλώνεται σε όποια παράδοση του σερβίρουν σαν… "ιερά". Αυτό όμως δεν μας ξενίζει στον άνθρωπο αυτόν, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε από την… «πένα» του.

Διαβάσατε την παραπάνω δήλωση του κ. Μαυρομάγουλου ότι, πριν εγκαταλείψει την θρησκεία των γονιών του την… ΕΜΑΘΕ καλύτερα απ' όλους; Διαβάστε επίσης, και μια άλλη δήλωση του -για να εξιλεωθεί μάλλον- που λέει τα εξής:

"Όταν ασπάσθηκα τα δόγματα των αυτοαποκαλουμένων Μαρτύρων του Ιεχωβά, βρισκόμουν ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΟ επίπεδο… Όταν ασπάσθηκα τα δόγματα του (ορθοδοξότερου) Προτεσταντισμού, (σε ηλικία 24ων ετών), ήμουν ένας άπειρος νέος,…

Ο "Σπορέας" δεν μπόρεσε να βγάλει άκρη με την (παρα)λογική αυτού του ανθρώπου. Έμαθε καλύτερα από τους άλλους την θρησκεία των γονιών του ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ, ή ήταν ένας άπειρος νέος και ζητά να μην τον κατηγορήσουμε γι' αυτό; Μάλλον για το ασταθή μυαλό του θα πρέπει να τον «κατηγορήσουμε» διότι αυτό είναι η αιτία τής κάθε ανοησίας του.

Παρ' όλα αυτά όμως, συνεχίζει ο… "άπειρος νέος" που νομίζει ότι απέκτησε πείρα, να ασχολείται με την… "ποιότητα" των άλλων(!!!), γι’ αυτό και γράφει:

Μαυρομάγουλος: Ήταν τόση η άγνοια του κου Χαραλαμπάκη, για την Εκκλησία στην οποία υπηρετούσε ως ιερέας, που αυτές τις Προτεσταντικές αστειότητες, τις θεώρησε "σοβαρές σκέψεις"!!! Και αφού έπεσε στην ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΗ παγίδα να αρνηθεί την αξία της ύλης στη λατρεία της Εκκλησίας, και μάλιστα ότι αυτά του τα απεκάλυψε ο… Χριστός, (και όχι οι Προτεστάντες που τον παρέσυραν), ο κατήφορός του ήταν δεδομένος. Έπρεπε κάπως να δικαιολογήσει το ότι θα παρατούσε το λειτούργημα του ιερέα που είχε! (τα έντονα του "Σπορέα")

Σύμφωνα λοιπόν με τον Νικόλα Μαυρομάγουλο, είναι ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑ να μη προσκυνάς τα είδωλα μη δίδοντας αξία στην ύλη. Ενώ αυτός που τα προσκυνάει… δεν είναι ειδωλολάτρης!!!

Θέλω εδώ να κάνω μια μικρή αναφορά στο θέμα της ειδωλολατρίας που ο κ. Ν.Μ. θεωρεί ότι, ειδωλολατρία είναι ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ, όπου και τα "βαπτίζει" ως άξια υλικά για την λατρεία της εκκλησίας (της Ορθόδοξης προφανώς, διότι οι Προτεσταντικές Εκκλησίες -που σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάγουλο είναι όλες του διαβόλου-, δεν υπόκεινται σε ειδωλολατρία).

Ένα "αποδεικτικό" στοιχείο που παρουσιάζει η Ορθοδοξία από τον Λόγο του θεού, για να υποστηρίξει ότι ο Θεός επιτρέπει την κατασκευή ομοιωμάτων στην λατρεία Του, είναι και η κατασκευή του χάλκινου φιδιού που έκανε ο Μωϋσής στην έρημο για τον λαό Ισραήλ. Αυτό έγινε διότι, εξαιτίας της αμαρτίας και αποστασίας του λαού, ο Θεός έστειλε δηλητηριώδη φίδια στην έρημο όπου περιπλανιόταν ο λαός Ισραήλ για 40 χρόνια μετά την έξοδο του από την Αίγυπτο, και δάγκωναν μέχρι θανάτου τον λαό. Μετά όμως από κραυγή καρδιάς προς τον Θεό για αποκατάσταση, ο Θεός διέταξε τον Μωϋσή να κάνει ένα ομοίωμα φιδιού από χαλκό, και να το τοποθετήσει ψηλά σε ένα ξύλο. Όποιος Ισραηλίτης λοιπόν, δαγκωνόταν από φίδι, αν έβλεπε με πίστη επάνω στο ομοίωμα φιδιού, θα θεραπευόταν. Έτσι και έγινε. Η εντολή όμως του Θεού ήταν να το βλέπουν μόνο με πίστη, και τίποτα άλλο. Αυτό φυσικά ήταν μια προεικόνιση για τον Σωτήρα Ιησού Χριστό, που Αυτός ανέβηκε ψηλά στο ξύλο του σταυρού για χάρη μας, και ο κάθε αμαρτωλός όταν κοιτάξει με πίστη επάνω στον Ιησού καρφωμένο στον σταυρό, σώζεται από την αμαρτία που οδηγεί στον θάνατο.

Μετά από καιρό, την εντολή του Θεού να βλέπουν μόνο στον χάλκινο όφι, ο λαός την αντέστρεψε (όπως και οι παπάδες), και αντί να βλέπουν με πίστη στο χάλκινο ομοίωμα φιδιού, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΙΑΤΙΖΟΥΝ, και η οργή του Θεού οδήγησε τον βασιλιά Εζεκία, μαζί με την καταστροφή των "υψηλών τόπων" (θυσιαστήρια ειδωλολατρών), να καταστρέψει και το ομοίωμα του χάλκινου φιδιού (ως ειδωλολατρικό) που αντί ο λαός να βλέπει σ' αυτό, άρχισε την ειδωλολατρία, θυμιατίζοντας το χάλκινο ομοίωμα, παρασυρόμενοι προφανώς από τους ειδωλολάτρες, και μας λέει ο Λόγος του Θεού ότι:

"Αυτός (ο Εζεκίας) αφήρεσε τους υψηλούς τόπους και κατέθραυσε τα αγάλματα και κατέκοψε τα άλση και κατεσύντριψε τον χάλκινον όφιν, τον οποίον έκαμεν ο Μωϋσής· διότι έως των ημερών εκείνων οι υιοί του Ισραήλ εθυμίαζον εις αυτόν" (Β' Βασιλέων: ιη' 4), ενώ στο εδάφιο 3, μας λέει για την ενέργεια αυτή του Εζεκία, ότι: "έπραξε το ευθές ενώπιον του Κυρίου".

Οι ιερείς όμως, αυτό δεν το κάνουν, και αντί να οδηγήσουν την ψυχή στον Σωτήρα Χριστό με την πίστη μόνο, καθοδηγούν την ψυχή αυτή στην ειδωλολατρία λέγοντας την ότι δεν μπορεί να πλησιάσει τον Θεό μέσω του Ιησού Χριστού όπως το Ευαγγέλιο μας λέει (γι’ αυτό και οι παπάδες δεν το τηρούν), αλλά μόνο μέσω "νεκρών" ανθρώπων και παγωμένων άψυχων ομοιωμάτων που ο κ. Μαυρομάγουλος τα θεωρεί άξια. Δεν μπορεί δηλαδή η ψυχή να "κοιτάξει μόνο τον χάλκινο όφι" για να σωθεί, αλλά πρέπει και να θυμιατίζει σ' αυτό. Ας βρισκόταν τουλάχιστον ένας ακόμα Εζεκίας στις μέρες μας. Ας βρισκόταν…

Με όση ευκολία όμως το ιερατείο αναφέρεται στην κατασκευή του χάλκινου όφι, με την ίδια ευκολία αποκρύπτει και το αποτέλεσμα με τον βασιλιά Εζεκία, που μόλις ανάφερα, για να υποστηρίξει την εσφαλμένη διδασκαλία ότι ο Θεός είναι αυτός που διέταξε την λατρευτική προσκύνηση των ομοιωμάτων – ειδώλων. Σύμφωνα με τον Μαυρομάγουλο, αν αρνείσαι την αξία της ύλης στην λατρεία της Εκκλησίας, είσαι… ειδωλολάτρης. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ!!!

 

Μετά από την αναγκαία αυτή αναφορά μου στην ειδωλολατρία, ας συνεχίσουμε.

Μαυρομάγουλος: Ο κος Χαραλαμπάκης, αντί να συναιστανθεί την πτώση του από την ιεροσύνη της Εκκλησίας του Κυρίου, αυτοδικαιώθηκε. Ζήτησε συγνώμη από τον Θεό για όσα καλά έκανε ως ιερέας, και ικανοποιήθηκε με τον Προτεσταντικό βούρκο στον οποίο άρχισε να κυλιέται από τότε… Έφυγε από την Εκκλησία, αλλά δεν αρκέσθηκε σε αυτό.

Στις παραπάνω αναφορές του, ο κ. Ν.Μ., αναγνωρίζει ότι ο κ. Χαραλαμπάκης, "θα παρατούσε το λειτούργημα του ιερέα που είχε", και ότι ΕΦΥΓΕ από την εκκλησία, ενώ σε όλες αυτές τις επιστολές αντιπαράθεσης του με τον "Σπορέα", ο Νικόλας Μαυρομάγουλος "αναθεματίζει εαυτόν" ότι γνωρίζει τα Πρακτικά της Συνόδου πως δήθεν η Εκκλησία ΚΑΘΑΙΡΕΣΕ λόγω μνηστείας τον τότε Αρχιμανδρίτη κ. Χαραλαμπάκη (που ας σημειώσουμε ότι η τυφλώτις του Μαυρομάγουλου επιμένει να τον αποκαλεί Διάκονο και όχι Αρχιμανδρίτη). Υποσχέθηκε δε, ότι θα ζητήσει συγνώμη αν του παρουσιάσω τα στοιχεία που τον αποδεικνύουν ΨΕΥΤΗ και υποκριτή. Το έκανα. Ο Μαυρομάγουλος ζήτησε "συγνώμη" αλλά σαν το… "αμερικανάκι" ή την… "πάπια" αν προτιμάτε, με διπλωματικό -όπως συνηθίζει- τρόπο, όχι κατά πως δείχνει, για την μνηστεία, αλλά για κάποιο άλλο λάθος του, που θα το δούμε παρακάτω.

Εκτός του ότι δεν σέβεται την ηλικία του κ. Χαραλαμπάκη (περίπου 90 ετών), αυτό το παιδαρέλι, ο Μαυρομάγουλος, όπου και το παίζει φωστήρ των πάντων, λέει για τον κ. Χαραλαμπάκη ότι, "από τότε κυλιέται στον Προτεσταντικό βούρκο". Το πονηρό πνεύμα όμως του "κυρίου" Μαυρομάγουλου επαναστάτησε και ταράχθηκε όταν τον ερώτησα: "τα λόγια του Ευαγγελίου: "Ο κύων επέστρεψε εις το εαυτού εξέραμα", πού και πότε έχουν ισχύ;". Ο ίδιος όμως δεν συγκρατεί το ρυπαρό του στόμα απέναντι στους άλλους, και μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι αυτό είναι (αν)Ορθόδοξη τακτική.

Εν περιλήψει είδαμε μια εικόνα του κ. Μαυρομάγουλου, αλλά θα δούμε περισσότερα παρακάτω για τον "ανελκυστήρα" του, δηλαδή το "ασανσέρ" της αστάθειας του. Μόνο παρακαλώ, συγκρατήστε την "άποψη" του κ. Μαυρομάγουλου –που τόνισα παραπάνω– δείχνοντας μας να πιστεύει πως ο κ. Χαραλαμπάκης παράτησε και έφυγε από το λειτούργημα του, διότι αυτό έγινε η αιτία να ασχολούμαι τόσο καιρό με τον εν λόγω άνθρωπο.

*******

Κατ' αρχήν, ο κ. Ν.Μ., στην Λασπολογία του αρθ:1, μόλις έγραψα το πρώτο μου άρθρο-απάντηση για τα όσα ανιστόρητα και συκοφαντικά έγραψε για τον κ. Χαραλαμπάκη, έσπευσε να δηλώσει ότι απαντάει για: "Να φανεί σε όλους τι είδους ανθρώπους, και τι είδους συγγράμματα υπερασπίζεται ο Σπορέας του κου Οικονομίδη, και οι συνεργάτες του, που τις ημέρες αυτές έσπευσαν να διασπείρουν στο διαδίκτυο το συκοφαντικό του άρθρο για την ΟΟΔΕ".

Συγχωρέστε με διότι γέλασα, αλλά με πίκρα, για την ανοησία αυτού του ξεδιάντροπου ανθρώπου. Μιλάει για συνεργάτες μου, χωρίς να γνωρίζει έστω και έναν, ότι δήθεν έσπειραν στο διαδίκτυο το άρθρο μου για την ΟΟΔΕ. Αν όμως επισκεφθεί κάποιος αυτή την "διασπορά" στα διάφορα κλαμπ, θα δει ότι, αντί για δικούς μου συνεργάτες πρόκειται για φερέφωνα του Νικόλα Μαυρομάγουλου, δικούς του δηλαδή, διότι ΜΟΝΟ τις απαντήσεις της ΟΟΔΕ δημοσιεύουν ενώ του "Σπορέα" τις αποκρύπτουν. Για ποιανού, άραγε, συνεργάτες πρόκειται;

Δηλώνω υπεύθυνα ότι, την στιγμή που έλαβα ειδοποίηση από την ΟΟΔΕ για το προτελευταίο τους άρθρο –«απάντηση»- στον "Σπορέα", την ίδια στιγμή από περιέργεια επισκέφθηκα και αυτά τα κλαμπ που αναφέρει ο Ν.Μ. ως συνεργάτες μου, και είδα έκπληκτος (γιατί όμως να εκπλήσσομαι;) αναρτημένο το εν λόγω άρθρο της ΟΟΔΕ στην σελίδα τους, χωρίς να χάσουν ούτε λεπτό. Είναι σαν να τους το έστειλε ο ίδιος. Περιττό λοιπόν εδώ να ασχοληθώ με Μαυρομάγουλες… τρίχες.

*******

Η διαδρομή αυτή που κάνει ο "Σπορέας", έγινε εξαιτίας του κ. Μαυρομάγουλου της Ο.Ο.Δ.Ε. Αυτός ο άνθρωπος, έγραψε άρθρο ενάντια στον σεβάσμιο γέροντα κ. Στυλιανό Ι. Χαραλαμπάκη, ψευδόμενος ότι δήθεν το Συνοδικό Δικαστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, καθαίρεσε τον τότε Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ (κατά κόσμον Στυλιανό Χαραλαμπάκη) λόγω μνηστείας. Το ύφος της γραφής του δήλωνε ότι αυτά που έγραφε ήταν αποκλειστικά δικά του και μόνο. Αργότερα με κατηγόρησε ότι… τον κατηγόρησα γι' αυτά που έγραψε σαν να ήταν δικά του, και δήλωσε ότι τις πληροφορίες του αυτές τις πήρε από τον παπά Αντ. Αλεβιζόπουλο, και αδίκως τον κατηγόρησα σαν να ήταν δικές του, προβαίνοντας σε "ενημέρωση" των αναγνωστών του λέγοντας ότι μου απαντάει για: "Να γίνει εμφανές ότι ο κος Οικονομίδης ΨΕΥΔΕΤΑΙ αποδίδοντας τα όσα γράψαμε, σε συκοφαντία της ΟΟΔΕ,. Στην συνέχεια είχε την απαίτηση ο κ. Μαυρομάγουλος, αν έχω οποιαδήποτε απορία στα γραπτά του, να επικοινωνώ μαζί του και να ρωτάω από που άραγε αντλεί τις πληροφορίες του. Ποιός νομίζει τελικά ότι είναι; Αν ξέρει να γράφει, και αν γράφει έντιμα αναφερόμενος στις πηγές του -χωρίς να οικειοποιείται τα όποια γραπτά, δεν θα δημιουργεί τέτοια προβλήματα.

Του απάντησα ότι, το άρθρο του αυτό είναι πέρα για πέρα αναληθές και συκοφαντικό για το πρόσωπο του κ. Χαραλαμπάκη, διότι δεν καθαιρέθηκε από την Εκκλησία λόγω μνηστείας, αλλά αποσχηματίσθηκε εκούσια ("πέταξε" το ράσο από μόνος του), και μετά από τρείς περίπου μήνες αρραβωνιάστηκε, όπου και παντρεύτηκε μετά τρίμηνο από τον αρραβώνα του, δηλαδή μετά από 6 μήνες από τον αποσχηματισμό του. Του παρουσίασα και τα στοιχεία από το Ληξιαρχείο Αθηνών για την ημερομηνία του γάμου. Στην συνέχεια ο κ. Ν.Μ. θριαμβολογώντας, με παρουσιάζει ως διαστρεβλωτή των λόγων του "για να θολώσω -δήθεν- τα νερά", και ότι ενώ αυτός μίλησε για μνηστεία εγώ του μιλώ για γάμο. Ο ίδιος όμως ο Ν.Μ., στις αντιπαραθέσεις του μαζί μου, πότε έγραφε για μνηστεία, πότε έγραφε ότι έφυγε ο Χαραλαμπάκης για να παντρευτεί και πότε δεχόταν την απορία εκ μέρους μου αν λόγω γάμου τον καθαίρεσαν, χωρίς να με «διορθώσει». Στην παρατήρηση μου αυτή απάντησε ότι, αν διόρθωνε όλα μου τα "λάθη" θα έπρεπε να γράψει χιλιάδες βιβλία με τα "λάθη" μου. Θυμάστε την αναφορά μου παραπάνω με τα "χιλιάρικα" του Μαυρομάγουλου; Δεκάδες χιλιάδες άρθρα, χιλιάδες βιβλία στην βιβλιοθήκη του, κ.λ.π. Αυτή είναι η υπερβολικότητα του Μαυρομάγουλου, δεν μπορώ να τον αλλάξω εγώ. Ας είναι.

Παρατηρεί ο κ. Ν.Μ. ειρωνικά τον κ. Χαραλαμπάκη, λέγοντας: "Έτσι ο αποτυχημένος μοναχός και διάκονος βάλθηκε να «αναμορφώσει» την Εκκλησία!", υποστηρίζοντας ότι αυτά τα λόγια ανήκουν στον παπά Αλεβιζόπουλο. Αποφεύγει όμως ο Ν.Μ. να το πει αυτό και για τον εαυτό του, διότι το ίδιο προσπαθεί να κάνει και αυτός ο… περισσότερο αποτυχημένος, για την "Ορθο(κακο)δοξία" του, παρουσιάζοντας όλους τους άλλους Χριστιανούς σαν όργανα του διαβόλου(!!!). Τουλάχιστον ο κ. Χαραλαμπάκης γράφει με σοβαρότητα και με στοιχεία κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, ενώ ο Μαυρομάγουλος γράφει αυτά που "γλείφει" από κάθε παπά… "σερβιτόρο". Υπάρχει κάποια διαφορά, δεν νομίζετε;

Στην Λασπολογία του Νο: 2, ο κ. Ν.Μ., δήλωσε ότι:

"όπως πολλάκις είπα, θα δεχθώ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ ακόμα, οποιαδήποτε ξεκάθαρη απόδειξη ότι αυτά (ή κάτι απ' αυτά) που γράφει ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος είναι ανακριβές. με αποδείξεις όμως".

Τις αποδείξεις του τις έδωσα. Ενώ ο κ. Ν.Μ. μας έλεγε ότι γνώριζε για τα πρακτικά της Συνόδου ότι αναφερόταν εκεί η καθαίρεση του τότε Αρχιμανδρίτη Στυλ. Χαραλαμπάκη λόγω μνηστείας, και ότι ο κ. Χαραλαμπάκης παρουσιάστηκε στο Συνοδικό Δικαστήριο για να απολογηθεί για την -δήθεν- μνηστεία του, αυτό που του παρουσίασα -ως την μόνη αλήθεια-, ήταν αυτό που έγραψα και σε προηγούμενο μου άρθρο, ότι:

"ο κ. Χαραλαμπάκης, επειδή κατέθεσε το ράσο, υποχρεούτο -Συνοδικός νόμος αυτό- να παρουσιαστεί μπροστά τους αιτιολογώντας την απόφαση του αυτή. Αυτά που τους είπε, ήταν λόγια απλά και λίγα. "Διάβασα την Αγίαν Γραφήν, και ο Θεός μου ήνοιξε τους οφθαλμούς βλέποντας το φώς του Ευαγγελίου, και έγινα πραγματικά Χριστιανός Ορθόδοξος, γι' αυτό και καταθέτω το ράσο μου". "Να πάς στην ευχή του Θεού", του απάντησαν, και αυτό ήταν.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αργότερα τον ρώτησε:

"γιατί παιδί μου έβγαλες τα ράσα; Μήπως ήθελες καλύτερη ενορία; Θα σου δίναμε". "Ήμουν ευχαριστημένος", απάντησε ο κ. Χαραλαμπάκης, "αλλά δεν ήταν ο καλύτερος δρόμος αυτός".

Στην συνέχεια έγραψα στον κ. Ν.Μ. ότι, "Αυτά είναι τα μόνα πρακτικά του Συνοδικού Δικαστηρίου. Πού είδες εσύ την μνηστεία ως αιτία";

Ωστόσο, επειδή για μερικούς ισχύει το «ου με πείσεις καν με πείσεις», όπως στον Μαυρομάγουλο, στην συνέχεια του παρουσίασα και κάποια άλλα στοιχεία από μετέπειτα εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών που αποδεικνύεται ο εκούσιος αποσχηματισμός του κ. Χαραλαμπάκη από τους ιερατικούς κύκλους, μήπως και πεισθεί, αλλά αυτός ως συνήθως, "αγρόν ηγόρασε".

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ.

 

Όμως, παρ' όλα αυτά τα στοιχεία, η επιμονή του κ. Μαυρομάγουλου να αμαυρώνει τον "αντίπαλο" του φάνηκε και στην προτελευταία του επιστολή, λέγοντας ειρωνικά:

"Είναι πολύ σημαντικό, το ότι ο κος Οικονομίδης, ενώ στην αρχή της ενότητας αυτής, με κατηγορεί ως ψεύτη, επειδή δήθεν "Αυτά είναι τα μόνα πρακτικά του Συνοδικού Δικαστηρίου", (όπως τόνισα ανωτέρω στα λόγια του), εκ των υστέρων, εμφανίζει και άλλα έγγραφα! Γιατί ξαφνικά ανακαλύπτει ότι υπάρχουν και έλεγα αλήθεια!!! Γι' αυτό και ενώ ισχυριζόταν ότι "μόνο αυτά είναι", μετά μας παραθέτει Ο ΙΔΙΟΣ και άλλα".

Εγώ έδωσα στον κ. Ν.Μ. την "απολογία" του κ. Χαραλαμπάκη, δηλαδή τα λόγια που ακριβώς είπε μπροστά στους δικαστές(!!!) της Συνόδου. Αργότερα, ως φαίνεται και στο παραπάνω κείμενο, του έδωσα να καταλάβει ότι στα πρακτικά της η Σύνοδος έγραψε περί ΕΚΟΥΣΙΩ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩ, και όχι καθαίρεση λόγω μνηστείας, όπως ψευδώς υποστηρίζει το δίδυμο Αλεβιζόπουλος – Μαυρομάγουλος. Και όμως, είδατε με τί σατανικό τρόπο αμύνεται ο κ. Μαυρομάγουλος προσπαθώντας με την συνήθη τακτική του να με αμαυρώσει λέγοντας λίγο πολύ ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται. Η κρίση όμως του αναγνώστη, είναι και η καλύτερη δικαίωση. Εκεί λοιπόν αφήνω τον κ. Μαυρομάγουλο διότι υποστηρίζει την αυτοδικαίωση του, λέγοντας:

"Μάλιστα η ίδια η εγκύκλιος στην οποία παραπέμπει ο κος Οικονομίδης, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ αναφέρει συγκεκριμένο έγγραφο του Συνοδικού Δικαστηρίου όπως μπορείτε να δείτε στον ανωτέρω δεσμό, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ το οποίο έχω υπ' όψιν μου, το οποίο ο ίδιος ο κος Οικονομίδης το αρνείται, αποκαλώντας με ψεύτη!… Ο κος Οικονομίδης λοιπόν εδώ, αυτοδιαψεύδεται"!

Αυτό που βλέπει εδώ ο κ. Μαυρομάγουλος είναι η ύπαρξη του Συνοδικού εγγράφου, δηλαδή το… χαρτί, και με την τυφλότητα που τον διακρίνει, δεν παρατηρεί τα γεγραμμένα του εγγράφου περί ΕΚΟΥΣΙΩ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩ, που είναι και το αντικείμενο της όλης μας αυτής «διαμάχης», αλλά εμμένει στην στείρα άποψη του περί καθαίρεσης λόγω μνηστείας και ότι έχει –δήθεν- πληροφορίες εκ των έσωθεν γι’ αυτό. Τί άλλο να πω, το φως χρειάζονται μάτια για να το δουν, και ο κ. Μαυρομάγουλος σίγουρα… εθελοτυφλεί!!!

Συνεχίζει όμως να επιμένει λέγοντας:

«Όπως είχα γράψει λοιπόν, είμαι καλός γνώστης πλέον, του ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ, ότι στους λόγους αποσχηματισμού του κου Χαραλαμπάκη, ακριβώς όπως έχει γράψει και ο π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος, υπάρχει ο λόγος της ΜΝΗΣΤΕΙΑΣ καταγραμμένος σαφώς. Αλλά δυστυχώς, από τη στιγμή που οι υπεύθυνοι αρνούνται να μου δώσουν αντίγραφο, (αν και τους το ζήτησα), δεν μπορώ να κάνω τίποτα πλέον για το θέμα αυτό, παρά μόνο να καταθέσω τη μαρτυρία μου, για τα όσα διαπίστωσα, από προσωπική έρευνα».

Αφού αρνήθηκαν να του δώσουν το έγγραφο και δεν μπορεί να «αποδείξει» τίποτα, η προσωπική του έρευνα ποια ήταν; Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει έγγραφη κατάθεση στο Συνοδικό Δικαστήριο περί καθαίρεσης του κ. Χαραλαμπάκη λόγω μνηστείας, τότε, σύμφωνα και με την δήλωση τους στην εγκύκλιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών περί ΕΚΟΥΣΙΟΥ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, θα βρεθούν σίγουρα μπλεγμένοι και για ψευδή δήλωση. Αυτό ο "φωστήρας" Μαυρομάγουλος δεν το καταλαβαίνει; Η δικαιοσύνη του Θεού ήδη επιλήφθηκε επί του θέματος, αλλά και η δικαιοσύνη των ανθρώπων δεν θα παραμείνει αδρανής σε περίπτωση που αποδειχτεί ψευδοαπόφαση. Κάτι που το απεύχομαι γι’ αυτούς και μόνο. Επιμένω όμως στην ανοησία του κ. Μαυρομάγουλου, διότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΩΣΑΝΕ λέει το έγγραφο, ίσως για να μας το «πετάξει στη μούρη» -ξέρει αυτός, συνηθισμένος είναι από τις μούντζες-, ενώ σε άλλη του επιστολή μας έλεγε ότι δεν μας δίνει τα στοιχεία του εγγράφου (που ξαφνικά «τα βρήκε» τώρα) διότι δεσμεύεται, όπως μας έλεγε, από την προστασία προσωπικών δεδομένων. Αν δεν "δεσμευόταν", πως θα μας τα έδινε αφου τα ζήτησε και δεν του τα έδωσαν; Φρίξον ήλιε!!!

Προσέξτε όμως την ανόητη επιμονή του Μαυρομάγουλου στα όποια ψέματα του παπά Αλεβιζόπουλου περί καθαίρεσης λόγω μνηστείας. Λέει ότι, ο κ. Χαραλαμπάκης μνηστεύθηκε όταν ακόμα ήταν ιερέας, δηλαδή μέσα στο έτος 1955. Του παρουσίασα τις αποδείξεις του γάμου του στις 28 Αυγούστου 1955. Το συνοδικό έγγραφο λέει:

"Σ. Ι. Χαραλαμπάκης, πρώην ορθόδοξος κληρικός καθαιρεθείς το 1956 δυνάμει του υπ' αριθμ: 6/26-01-1956 αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου επί "ΕΚΟΥΣΙΩ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩ"…"

Τέτοιες λεπτομέρειες πως και διαφεύγουν από τον Μαυρομάγουλο που κόπτεται ότι είναι "άσσος" στις έρευνες; Δηλαδή η Σύνοδος άφησε τον Χαραλαμπάκη να αρραβωνιαστεί, να παντρευτεί (1955) και τον καθαίρεσε το 1956, μετά από ένα περίπου χρόνο; Γιατί ο Μαυρομάγουλος δεν βάζει λίγο το μυαλό του να δουλέψει; Η σειρά λοιπόν, για να διευκολύνω τον Μαυρομάγουλο, είναι η εξής. Ο τότε Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ (Στυλ. Χαραλαμπάκης) κατέθεσε το ράσο του εκούσια και αποσχηματίστηκε. Μετά αρραβωνιάστηκε. Στην συνέχεια παντρεύτηκε. Με παρέλευση ενός έτους περίπου, η Σύνοδος τον καθαίρεσε διότι δεν μπορεί να δικαιολογεί έναν ανύπαρκτο ιερέα εφ' όσον δεν ανήκε πλέον ο κ. Χαραλαμπάκης στους ιερατικούς κύκλους. Στην συνέχεια ο κ. Χαραλαμπάκης από αγάπη για την Εκκλησία, ασχολήθηκε με την κακοδοξία του ιερατείου και με την πλάνη τους, γράφοντας σωρεία βιβλίων που βραβεύτηκαν από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών, και υποστηρίχτηκαν από σωρεία επίσης ιεραρχών. Τώρα το δίδυμο Αλεβιζόπουλος – Μαυρομάγουλος, καταφέρονται εναντίον του κ. Χαραλαμπάκη με υβριστικά ψεύδη για να αμαυρώσουν τόσο τα γραπτά του όσο και το πρόσωπο του. Και χωρίς ντροπή αναζωπυρώνει ο Μαυρομάγουλος τα "αποκαΐδια" του Αλεβιζόπουλου.

Ο κ. Ν.Μ., καταλαβαίνει ξαφνικά ότι κάτι δεν πάει καλά στην όλη υπόθεση, και ενώ άλλοτε μας δήλωνε ότι ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΈΤΣΙ… ΝΟΜΙΖΕ, και γράφει:

«"Αυτός υπήρξε κάποτε διάκονος, αλλά επειδή μνηστεύθηκε, καθαιρέθηκε το 1955. (Όπως βλέπετε οι λόγοι δεν ήταν δογματικοί)." Αυτή η παρένθεση που έβαλα ΕΓΩ, δημιούργησε όλο το μπλέξιμο. Γιατί βεβαίως επειδή μνηστεύθηκε καθαιρέθηκε. Αλλά ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ, όπως νόμισα. Και από το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι πιο πάνω, και το οποίο τελικά μου έγινε γνωστό, προκύπτει ότι οι λόγοι ήταν ΚΑΙ δογματικοί, και έκανα λάθος στο να γενικεύσω το θέμα της μνηστείας. Διαβάζοντας ένα μήνυμα περί της αλληλογραφίας αυτής, στο κλαμπ "Αντιαιρετικό Εγκόλπιο", κάποιος Χριστιανός εκεί έγραψε αυτό ακριβώς, ότι πιθανόν να ισχύει και η μνηστεία, αλλά και οι άλλοι λόγοι. Τότε συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό τον καιρό, και εγώ και ο κος Οικονομίδης, είχαμε εγκλωβιστεί σε ένα ψευδοδίλλημα! Ενώ ερίζαμε για το αν ο κος Χαραλαμπάκης αποσχηματίσθηκε λόγω της μνηστείας του, ή όχι, το σωστό ερώτημα που θα έπρεπε να θέσουμε, είναι αν ο κος Χαραλαμπάκης αποσχηματίσθηκε ΜΟΝΟ λόγω της μνηστείας του! Συνειδητοποιώντας το αυτό, επικοινώνησα και πάλι με την "πηγή" μου, η οποία έχει πρόσβαση στο εν λόγω ανωτέρω έγγραφο, και ρώτησα αυτή τη φορά, όχι αν υπάρχει μέσα στο έγγραφο η λέξη μνηστεία, (λέξη που βεβαίως υπάρχει, όπως μου ξεκαθάρισε εξ αρχής), αλλά τον ρώτησα αν ΕΚΤΟΣ από τη λέξη αυτή, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Και μου απάντησε ότι υπάρχουν και άλλοι λόγοι, και μου τους απαρίθμησε. Συνεπώς, αντιλήφθηκα ότι το λάθος ήταν δικό μου, και όχι του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου! Ως άνθρωπος λοιπόν που οφείλω να είμαι συνεπής προς την αλήθεια, και όπως ευθύς εξ αρχής δήλωσα ότι θα κάνω, για την περίπτωση που θα μου παρουσιασθούν στοιχεία, ξεκαθαρίζω ότι η παρένθεση που έβαλα ήταν λάθος, γι' αυτό και στο άρθρο εκείνο θα αποκαταστήσω την αλήθεια, διορθώνοντας την παρένθεση, και ζητώ συγνώμη από τον κο Χαραλαμπάκη, για την παρανόησή μου αυτή, και τη γενίκευση που έκανα στο θέμα της μνηστείας του».

Τόσο καιρό η αντιπαράθεση μας με τον κ. Ν.Μ., βασιζόταν, μας λέει, σε ένα ψευδοδίλλημα, (που τελικά μόνο αυτός είναι εγκλωβισμένος) και αυτό το συνειδητοποίησε από κάποιο άρθρο ενός άλλου που έλεγε ότι «πιθανόν να ισχύει και η μνηστεία». Και εκτός από λόγους μνηστείας, ο κ. Μαυρομάγουλος ανακαλύπτει και άλλους λόγους καθαίρεσης του κ. Χαραλαμπάκη, και για τον λόγο αυτό, ζητάει συγνώμη, όχι για τα στοιχεία που του παρουσίασα επί "ΕΚΟΥΣΙΩ ΑΠΟΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩ"…, αποδεικνύοντας το αντίθετο από τον ισχυρισμό του, αλλά για την παρανόηση του αυτή να μη αναφερθεί και στα «άλλα στοιχεία» της –δήθεν- καθαιρέσεως του κ. Χαραλαμπάκη. Αυτό το λιγότερο που μπορεί να χαρακτηρισθεί, είναι πονηρός ελιγμός. Γι’ αυτό στην αρχή του άρθρου παρομοίασα την δήθεν συγνώμη του κ. Ν.Μ., σαν «το… "αμερικανάκι" ή την… "πάπια" αν προτιμάτε, με διπλωματικό -όπως συνηθίζει- τρόπο».

Άλλοι λόγοι πιθανόν να υπάρχουν στο έγγραφο, διότι αφού τους είπε ο κ. Χαραλαμπάκης ότι ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, επόμενο είναι οι παπάδες να τον θεωρήσουν αιρετικό και να τον καθαιρέσουν ως τέτοιον, αφού όμως τους παρέδωσε πρώτος αυτός το ράσο του. Λόγους όμως μνηστείας, ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ τους. Ας ΠΡΟΣΕΞΕΙ όμως ο Μαυρομάγουλος και οι παπάδες του το μπλέξιμο που θα ακολουθήσει είτε υπάρχει τέτοιο ψευδές έγγραφο περί μνηστείας, είτε δεν υπάρχει, αφού ήδη ο Μαυρομάγουλος αμαύρωσε την υπόληψη του κ. Χαραλαμπάκη δημόσια.

Και επιμένει ο Μαυρομάγουλος λέγοντας:

«Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αναιρώ το ότι η μνηστεία ήταν πράγματι μέσα στους λόγους του αποσχηματισμού του, (σημ. "Σπορέα": η καθαίρεση έγινε τώρα αποσχηματισμός) (γιατί αυτό το διαπίστωσα με βεβαιότητα). Αλλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος. Υπήρχαν και δογματικοί λόγοι, και κακώς στην παρένθεσή μου τους απέκλεισα, κάτι που πρέπει να διορθωθεί (και θα διορθωθεί κατεπειγόντως) χάριν δικαιοσύνης».

Θα πρέπει να τελειώνουμε με το θέμα Χαραλαμπάκη, διότι κουράσαμε τον αναγνώστη αφού η αντιπαράθεση μας δεν ήταν μόνο αυτό αλλά και άλλα θέματα που ο Νικόλας Μαυρομάγουλος ανακάτεψε επίτηδες, ή για να «θολώσει τα νερά», ή διότι αυτή είναι η τακτική του. Εγώ αυτό που ανάφερα ήταν το θέμα Χαραλαμπάκη. Ο κ. Μαυρομάγουλος μαζί μ’ αυτό με στόλισε και με τα όποια κοσμητικά επίθετα, (γι' αυτό εξ' άλλου και ανταποδίδω, όχι όμως ως "οφθαλμός αντί οφθαλμού", αλλά για την αφροσύνη του και μόνο) και έθεσε επί τάπητος διάφορα θέματα ξεφεύγοντας σας αιλουροειδές από το κυρίως θέμα. Διάβασα όμως στην προτελευταία του επιστολή να λέει:

«Αλλά μια και ο κος Οικονομίδης τόλμησε να θέσει θέμα ιερατείου, (ενώ το θέμα μας ήταν άλλο), δεν θα τον αφήσω έτσι, ούτε εδώ».

Ακούστε τι λέει ο κ. Μαυρομάγουλος, ενώ το θέμα μας ήταν άλλο, ο κ. Οικονομίδης έθεσε θέμα ιερατείου. Αν δει κάποιος και πάλι τις προηγούμενες επιστολές μας, θα διαπιστώσει ποιος τελικά θέτει άλλα θέματα για να αποφύγει το μόνο θέμα που μας απασχολεί. Τι θα κάνω μ’ αυτόν τον άνθρωπο τελικά…

****************

Αλλάζοντας λίγο την γραμμή Χαραλαμπάκη, ας δούμε και λίγα από τα θέματα που ο ίδιος ο κ. Ν.Μ. έθεσε.

Θεωρεί λοιπόν ο κ. Ν.Μ. τους ιερείς ως διαδόχους των Αποστόλων. Υποστηρίζει μάλιστα ότι: «Ο Επίσκοπος είναι σεβαστός ως διάδοχος των Αποστόλων, και ας είναι και Μασόνος, και ό,τι άλλο θέλει». Πάει αυτό, ας το κρίνει ο αναγνώστης.

Άλλη αντιχριστιανική ανοησία του κ. Μαυρομάγουλου, ήταν να προσθέσει και αυτός την μούντζα του στις ήδη υπάρχουσες μούντζες των καλογέρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σε κάποιο γραπτό του κ. Χαραλαμπάκη επιστρέφοντας του το πίσω. Η μούντζες είχαν στραφεί προς το πρόσωπο και όχι προς το κείμενο όπως υποστηρίζει ο κ. Ν.Μ., λέγοντας:

«Αλλά εδώ έχουμε άλλη μία διαστροφή του κου Σπορέα διαστροφών! Με κατηγορεί ότι μούτζωσα τον κο Χαραλαμπάκη (αυτόν υπονοεί ως "άνθρωπο του Θεού", και ας είναι άνθρωπος του Σατανά). Παρ' όλα αυτά, έστω και αποστάτης από τη Χριστιανική Εκκλησία, ως άνθρωπο πλασμένο κατ' εικόνα του Θεού, ουδέποτε θα τολμούσα να μουτζώσω, όχι μόνο τον κο Χαραλαμπάκη, αλλά οποιονδήποτε άνθρωπο! Αλλά όπως έγραψα ΞΕΚΑΘΑΡΑ στο προηγούμενο μήνυμά μου: "Παρακαλώ κ. Οικονομίδη, προσθέστε στην εικόνα αυτή και το αποτύπωμα της δικής μου παλάμης, προς τα ασεβή συγγράμματα του κου Χαραλαμπάκη. Γιατί θεωρώ καθήκον μου να αποδίδω αυτό που αξίζει, σε παρόμοια συκοφαντικά και αντιχριστιανικά αιρετικά συγγράμματα".

Τί μούντζωσε τελικά ο κ. Ν.Μ.; Το σύγγραμμα ή το πρόσωπο; Αν μόνο το σύγγραμμα, γιατί τότε δεν καταδικάζει μόνο το σύγγραμμα του «Ιού» περί του Ναζιστή Αλεβιζόπουλου και καταφέρεται ενάντια στον συντάκτη και κατ' επέκταση σε όλο το δημοσιογραφικό συγκρότημα της Ελευθεροτυπίας, αποκαλώντας την "Αντιχριστοτυπία"; Τι να περιμένει όμως κανείς από τέτοιον αντιφάσκοντα άνθρωπο; Και αν το δεχτούμε ότι η "μούντζα" είχε στόχο το γραπτό κείμενο, αυτός είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, με μουντζώματα; Που είναι η εντολή του Κυρίου ότι "από την αγάπη σας θέλουσι γνωρίσει ότι είσθαι Μαθηταί Μου;" Αλλά συγνώμη, μου διέφυγε, είπε για αγάπη, είπε για Μαθητές Του, όχι για αρνητές Του και διαστρεβλωτές Του. Ας εννοήσει ο κ. Μαυρομάγουλος που απορρίπτει την Θεοπνευστία της Βίβλου, τι θέλω να πω.

Επίσης, αυτός ο ίδιος υποστηρίζει ότι αναίρεσε τα δικά μου άρθρα και ένα από αυτά ήταν και το άρθρο μου για τα συγχωροχάρτια των Ορθοδόξων, λέγοντας:

"Περί του ισχυρισμού του, (σ. "Σπ". εννοεί τον "Σπορέα" ) ότι δεν είδε να αναιρούμε κάποιο άρθρο του με στοιχεία, φυσικά όπως έχει διαπιστώσει οποιοσδήποτε αναγνώστης παρακολούθησε την αντιπαράθεση αυτή, είναι φυσικά ψευδής, και ως παράδειγμα, θα θυμίσουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, το θέμα των Ορθόδοξων Συγχωροχαρτιών, προς το οποίο βάλαμε δεσμό στην απάντησή μας, που ψευδώς διαστρεβλώνει στην ιστοσελίδα του. Ξαναβλέποντας τις προηγούμενες απαντήσεις μας προς τον Σπορέα, θα διαπιστώσετε αμέτρητες αναιρέσεις των όσων συκοφαντικών γράφει στην ιστοσελίδα του".

Θέλω να ξέρω, η συνείδηση του κ. Ν.Μ. δεν τον ελέγχει την στιγμή που πάει να γράψει αυτές τις ανακρίβειες για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα; Καλύτερο δεν θα ήταν να έγραφε, ναι, έπεσε στην παγίδα του διαβόλου και η Ορθόδοξη Εκκλησία συμπαρασυρόμενη από την Παπική κακοδοξία, αλλά στην συνέχεια κατάλαβε το ατόπημα της αυτό και συμμορφώθηκε με τις Ευαγγελικές διατάξεις, και ζητάει συγνώμη; Καλύτερα δεν θα ήταν αυτό από το να δολοπλοκούν και να αλληλογαργαλίζονται με το γνωστό… ναι μεν, αλλά…; Επιτέλους, σοβαρευτείτε για μια φορά τουλάχιστον κύριοι της ΟΟΔΕ.

Η διαμάχη για την «κονόμα» που προέκυψε μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως και Ιεροσολύμων, έχε σαν αποτέλεσμα –για να μη αλληλοκατηγορούνται-, το ένα Πατριαρχείο να εκδίδει Συγχωροχάρτια για ζωντανούς, και το άλλο Πατριαρχείο για πεθαμένους. Αυτά δεν τα βλέπετε; Απαγόρευσαν μάλιστα, ρητά και κατηγορηματικά, τις όποιες Εκκλησίες να εκδίδουν και αυτές Συγχωροχάρτια διότι αυτό –είπαν- είναι προνόμιο μόνο των δύο Πατριαρχείων. Για ποιες "έγγραφες βεβαιώσεις" τέλεσης μας μιλάει η Ο.Ο.Δ.Ε.; Πού βλέπει ο κ. Ν.Μ. ότι, «υπήρξαν μικρές περίοδοι και περιοχές, στις οποίες η τοπική εκκλησία μιας περιοχής, (μιμούμενη σε κάποιο βαθμό ξενόφερτες πρακτικές), εφάρμοσε κάποιες τακτικές αμφιλεγόμενης ορθότητας; Γιατί να "φιλοσοφεί" άσκοπα ο κ. Μαυρομάγουλος; Δεν γνωρίζει άραγε ότι ο μόνος σκοπός των παπάδων ήταν η «κονόμα» και μόνο αυτή; Το ομολόγησε κιόλας ο Ν.Μ., ότι για να μαζέψουν χρήματα εξέδιδαν αυτά τα αντίχριστα παλιόχαρτα. Για ποια τακτική αμφιλεγόμενης ορθότητας μας μιλάει λοιπόν αυτός και η Ο.Ο.Δ.Ε.; Ποιόν κοροϊδεύουν; Σε ποιους νομίζουν ότι απευθύνονται; Δεν είμαστε όλοι… «αμερικανάκια», ας το καταλάβουν επιτέλους. Υπάρχουν και ισχυρές «φωνές» που θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους (τώρα που… "παραγνωριστήκαμε"), γι αυτό ας είναι περισσότερο ειλικρινείς σε ότι γράφουν και ας πάψουν να «το παίζουν» φωστήρες, διότι εκτίθενται ανεπανόρθωτα. Για τα παραπάνω στοιχεία περί συγχωροχαρτιών, δείτε το σχετικό μας άρθρο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Ο κ. Μαυρομάγουλος είπε ότι έμαθε τον Προτεσταντισμό και τον παράτησε μέσα στα δύο χρόνια που τον "γνώρισε" ενώ παράλληλα λέει ότι εγώ διαστρεβλώνω τα λόγια του. Που υπάρχει η διαστρέβλωση των λόγων του από μέρους μου; Γιατί παντού ο Ν.Μ. βλέπει «διαστρεβλωτές»; Αν όμως συγχέει τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς ως Προτεστάντες, τότε σίγουρα είναι βαθειά νυχτωμένος. Απ' ότι όμως δείχνει, αυτό μάλλον κάνει και μπερδεμένος καθώς είναι, λέει ότι υπήρξε 2 χρόνια ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΕΚΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ και άλλα 24 χρόνια ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ. Αλήθεια, καταλάβατε τίποτα;;; Αυτός κατηγορεί την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ότι βάζει τα πάντα σε ένα τσουβάλι και τα ισοπεδώνει, εξ αιτίας των δημοσιευμάτων της για τις κακοδοξίες των Ορθοδόξων, και βλέπουμε τον κ. Μαυρομάγουλο να κάνει και ο ίδιος "αχταρμά" τους Μάρτυρες του Ιεχωβά με τους Ευαγγελικούς Χριστιανούς (δηλαδή ανθρώπους του Ευαγγελίου) και να τους κατατάσσει ως Προτεστάντες με την έννοια της "ρετσινιάς" όμως, για να παραπλανήσει τους μη γνωρίζοντες τι εστί Προτεστάντης. Εκτός και αν δεν το γνωρίζει και ο ίδιος, που μάλλον αυτό μας δίνει να καταλάβουμε.

Σε δύο χρόνια στον Προτεσταντισμό, έγινε μας λέει, και Ποιμένας Εκκλησίας. Τα λόγια του Αποστόλου Παύλου "να μη είναι νεοκατήχητος για να μη υπερηφανευτεί" δεν ισχύουν γι’ αυτόν. Όμως αυτοί που δέχτηκαν ένα άβγαλτο παιδαρέλι για ποιμένα τους να τους «διδάξει» και να τους «καθοδηγήσει», καταλαβαίνουμε το πνευματικό τους επίπεδο (την ποιότητα τους, που έγραψε και ο Ν.Μ. για τους «αιρετικούς») καθώς και την ποιότητα του ιδίου του Μαυρομάγουλου. Δεν μας λέει όμως σε ποιά εκκλησία ήταν «ποιμένας». Αν μας το πει είναι εύκολο να πάρουμε πληροφορίες. Σίγουρα όμως έκανε δικό του "κόμμα" με άλλους "αποστάτες" και το ονόμασαν προτεσταντισμό. Αν έτσι γνωρίζει ο Μαυρομάγουλος τον Χριστιανικό προτεσταντισμό, θα είναι για πολύ ακόμα μαύρα τα μάγουλα του από τις σφαλιάρες που ρίχνει στον εαυτό του.

Επίσης, λέει ο κ. Μαυρομάγουλος,

 Αλλά πέραν των 26 αυτών ετών, ΜΕΣΑ στον Προτεσταντισμό, είχα την ευκαιρία να τον μελετήσω και να τον ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΩ ενωρίτερα, σε συζητήσεις, αλλά και μέσα από άρθρα της ΟΟΔΕ, για άλλα 17 χρόνια ως Ορθόδοξος Χριστιανός! Όπως λοιπόν μπορείτε να πρατηρήσετε, ο κος Οικονομίδης, για να βρει κάτι να πει, και να υποτιμήσει τις γνώσεις μου για τον Προτεσταντισμό, ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ τα 43 χρόνια της εμπειρίας μου με αυτόν, σε… 2!"

Αυτός διαστρεβλώνει τα ίδια του τα λόγια και όχι εγώ. Έγραψε ότι ήταν 2 χρόνια μόνο στον Προτεσταντισμό, και έφυγε από αυτό το «μίασμα» διότι «κατάλαβε» μάλλον τί σημαίνει Προτεσταντισμός. Σε δύο χρόνια μέσα. Αυτό παρατήρησα εγώ. Που είναι λοιπόν η διαστρέβλωση;

Γι αυτό το «μίασμα», όπως ο Ν.Μ. αποκαλεί τον Προτεσταντισμό, γράφει μεταξύ άλλων σε βιβλίο του που η Ορθοδοξία το έκδοσε κάνοντας το σημαία της, διότι εξυπηρετεί τις δοξασίες της αφού κατακεραυνώνει τους αντιπάλους της:

"Η συνάθροισή μας στη Σαλαμίνα, διατηρήθηκε αυξανόμενη σε γνώση και ευλογία, για 2 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, είχαμε μαζευτεί ήδη περίπου 25 άνθρωποι, κυρίως πρώην "Μάρτυρες". Είχαμε κατανοήσει ότι η Χιλιετής Βασιλεία ήταν ήδη παρούσα, και αυτό μας οδηγούσε σε βαθύτερη κατανόηση τής Αγίας Γραφής. Ήταν τόση η πρόοδός μας, που άνθρωποι από την γειτονική συνάθροιση τών "Πεντηκοστιανών", και περισσότεροι από τών "Ευαγγελικών", έρχονταν και παρακολουθούσαν τις συναθροίσεις μας. Μάλιστα, είχα τη χαρά να βαπτίσω δύο πρώην θύματα τής Σκοπιάς, και ακόμα τη μητέρα μου και τη γιαγιά μου. Και οι Πεντηκοστιανοί όμως προσπάθησαν να προσεταιριστούν τη θρησκεία μας. Στην αρχή τής έρευνάς μου, είχα παρακολουθήσει τις συνάξεις τους απροκατάληπτα. Όμως, υπήρχαν πολλά διαφορετικά απ’ αυτά που έγραφε η Αγία Γραφή για τα χαρίσματα, και κυρίως για την ομιλία γλωσσών. Υπήρχε μία αταξία και ακαταστασία στις συνάξεις τους. Και ενώ έπρεπε να λαλούν οι Χριστιανοί γλώσσες ένας ένας και μόνο όταν υπήρχε ερμηνευτής και διακριτικός, εκείνοι μιλούσαν όλοι μαζί, και χωρίς ερμηνεία. Για τον ίδιο λόγο, δεν δεχθήκαμε και τη συγχώνευση με τους Ευαγγελικούς. Άλλωστε, αυτοί δεν κατανοούσαν καθόλου το θέμα τής αναγέννησης". (τα έντονα του "Σπορέα")

Εδώ βλέπουμε πράγματι το ήθος και τον λαβύρινθο του μυαλού αυτού του ανθρώπου. Πρώτον, έκανε δική του συνάθροιση και το "έπαιζε" ποιμένας, δεύτερον είχε, μας λέει, ευλογία, πρόοδο, αυξανόμενη γνώση, βαθύτερη κατανόηση της Αγίας Γραφής, και δεν δέχτηκε την συγχώνευση με τους Ευαγγελικούς, κάνοντας δικό του "κόμμα". Από την άλλη όμως μας λέει ότι για 2 χρόνια στον Προτεσταντισμό, που διετέλεσε και "ποιμένας" Προτεσταντικής θρησκείας (που μόνος του έφτιαξε), τον γνώρισε πολύ καλά και αφού χαρακτήρισε "μίασμα" αυτό που ο ίδιος δημιούργησε, έφυγε και από εκεί, ενώ αλλού μας "κλαψουρίζει" να μη τον κατηγορήσουμε γι αυτό διότι τότε ήταν ένας άπειρος νέος. Στην παρατήρηση μου αυτή, για την αστάθεια του, ο Μαυρομάγουλος γράφει:

"Επιχειρεί εδώ ο κος Οικονομίδης να μου κάνει προσωπική επίθεση, υποτιμώντας τις γνώσεις μου για τον Προτεσταντισμό".

Θεέ μου, θαυμάζω την υπομονή Σου μ’ αυτόν τον άνθρωπο…

****************

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πεθαίνοντας για τις δικές μας αμαρτίες, αναστήθηκε και για την δικαίωση μας. Την Ανάσταση Του θα ακολουθήσει και η δική μας ανάσταση, και επειδή αυτό κάποιοι Χριστιανοί στην Κόρινθο δεν μπορούσαν να το καταλάβουν, ο Απόστολος Παύλος τους το ερμηνεύει δίδοντας τους και κάποιο παράδειγμα για να τους το κάνει περισσότερο κατανοητό. Έφερε για παράδειγμα το κόκκο του σιταριού ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ ΚΟΚΚΟΥ, και όποιον ήθελαν ας συγκρατούσαν οι Κορίνθιοι. Ο κόκκος λοιπόν, πρέπει να πέσει στο χώμα, να σαπίσει (να πεθάνει) και μετά να βγάλει τον νέο σίτο που θα δώσει τον καρπό. Έτσι γίνεται και με το σώμα του ανθρώπου, πεθαίνει πρώτα για να αναστηθεί μετά, τους λέει ο Παύλος στην Α' Κορινθίους: ιε' κεφάλαιο. Ο κ. Μαυρομάγουλος όμως μας λέει ότι ο Παύλος εκεί, εμμέσως πλην σαφώς, μιλάει και μας συστήνει τα κόλλυβα για μνημόσυνα κ.λ.π., διότι ο Παύλος μιλάει για κόκκο σίτου. Δεν βλέπει όμως ο Μαυρομάγουλος ότι αυτό ήταν τυχαίο παράδειγμα και ο Παύλος μίλησε και για άλλους τυχαίους κόκκους (σπόρους); Αν τα κόλλυβα τα κάνουμε με κόκκους σιναπιού για παράδειγμα, θα τα θεωρήσει ο Μαυρομάγουλος ότι είναι… κόλλυβα; Γιατί αυτή η εμμονή του στην "ηλιθιότητα" τελικά;

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Μαυρομάγουλος: Όπως θα έχουν παρατηρήσει οι αναγνώστες της ΟΟΔΕ, κατά τις ημέρες αυτές, που άφησα αναπάντητο το άρθρο αυτό του κου Οικονομίδη, φυσικά δεν καθόμουν, αλλά απαντούσα στα σχετικά επιχειρήματα του κου Χαραλαμπάκη περί ιερατείου, εκθέτοντας και αυτόν για τις διαστρεβλώσεις και τις πονηριές του! Εκτός λοιπόν από το κύριο άρθρο κατά των διαστρεβλώσεων του κου Χαραλαμπάκη που δημοσίευσα τις ημέρες αυτές, δημοσίευσα παράλληλα και μία μεγάλη σειρά πρωτοχριστιανικών ντοκουμέντων, όπως κάποιες Επιστολές του αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου, που γράφτηκαν ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 117 π.Χ., και άλλα κείμενα σαν τη Διδαχή των Αποστόλων, τα οποία αποδεικνύουν, ότι οι πρώτη Χριστιανική Εκκλησία είχε ιερατείο, Επισκόπους, Πρεσβυτέρους και Διακόνους, ήδη από τότε, διαψεύδοντας έτσι τους ισχυρισμούς των Προτεσταντών, ότι αυτά είναι δήθεν προϊόντα του 3ου και 4ου αιώνα.

Κατ’ αρχήν πολύ θα ήθελα να δω που γράφει για ιερείς στην πρώτη Εκκλησία. Το γνωρίζει αυτό ο Μαυρομάγουλος γι’ αυτό σκόπιμα πλέον σμίγει Επισκόπους, Πρεσβυτέρους και Διακόνους με το ιερατείο, όπως διαβάζουμε με τα κόκκινα γράμματα. Η "έρευνα" του κ. Μαυρομάγουλου κατατάσσει και τον Ιγνάτιο στην εποχή προ Χριστού (117 π.Χ.). Θα ήμουν ανόητος όμως αν δεν αναγνώριζα ότι πρόκειται για τυπογραφικό του λάθος. Το αναφέρω όμως για να του δείξω ότι, κάποιοι άλλοι με παρόμοια τυπογραφικά λάθη περνάνε από τα "σαράντα κύματα" του Μαυρομάγουλου, και είναι άδικο αυτό, και θα πρέπει να είναι ποιό δίκαιος και ποιο προσεκτικός ο κ. Ν.Μ.
 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Σε άλλη του "αναίρεση" στα γραφόμενα μου, «ξελασπώνει» τον παπά Αλεβιζόπουλο (από την Ναζιστική του δράση) με τον δικό του όμως τρόπο, λέγοντας ότι «απέδειξε» με «στοιχεία», την αθωότητα του παπά. Τα μόνο στοιχεία όμως που παρουσίασε ήταν ένα άρθρο κάποιου Πικραμένου, όχι μόνο στην ιδιότητα αλλά και στο όνομα, και το θεώρησε ο Ν.Μ. ως αποδεικτικό στοιχείο αναίρεσης στο άρθρο του "Ιού" της "Ελευθεροτυπίας".

Ουδέν σχόλιο όμως για τα στοιχεία με τις συναναστροφές του Αλεβιζόπουλου το 1993 με τον ΝΑΖΙΣΤΗ Ράλφ Άμπελ… στο Μοναστήρι της Πεντέλης. Άκρα σιωπή εκράτησε ο Ν.Μ. Μιλάει για ντοκουμέντα που "αποδεικνύουν" την "αθωότητα" του παπά Αλεβιζόπουλου, και τα μόνα ντοκουμέντα που μας παρουσιάζει ο κ. Ν.Μ., είναι ένα άρθρο κάποιου Πάνου Πικραμένου, και τίποτα άλλο. Και αυτό το θεωρεί ο Μαυρομάγουλος ως ντοκουμέντο αναίρεσης. Αν είναι δυνατόν.

Προσέξτε και κάτι ακόμα στα λεγόμενα του κ. Μαυρομάγουλου. Λέει ότι "ο παπα Αλεβιζόπουλος δεν κυνήγησε δικαστικά (γιατί άραγε;) τον "Ιό" όπως αρμόζει σε Χριστιανούς που συκοφαντούνται χάριν του Ευαγγελίου" (εδώ φυσικά ο Μαυρομάγουλος αντιγράφει την δική μου αναφορά για τον κ. Χαραλαμπάκη που δεν κυνήγησε δικαστικά την "ΑλεβιζοπουλοΜαυρομαγούλεια" συκοφαντία εναντίον του, διότι ο κ. Χαραλαμπάκης είναι Χριστιανός), αλλά αντ' αυτού, μας λέει ο Μαυρομάγουλος ότι, ο Αλεβιζόπουλος έγραψε βιβλίο γι' αυτό, ενώ ο ίδιος ο Μαυρομάγουλος ήταν αυτός που κόμπαζε ότι, ο κ. Χαραλαμπάκης δεν διέψευσε τις κατηγορίες του Αλεβιζόπουλου εναντίον του, ξεχνώντας προφανώς ότι του είπα πως σε πάμπολλα τεύχη του περιοδικού "Πνευματικοί Αντίλαλοι" ο κ. Χαραλαμπάκης απεδείκνυε το αστήρικτο των λόγων του εν λόγω παπά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν είναι ανεχτά από κανέναν σώφρονα Χριστιανό. Ας το λάβει αυτό υπ' όψιν του ο κ. Μαυρομάγουλος.

Τα «στοιχεία» που διαθέτει η ΟΟΔΕ για τον «αθώο» παπά, τα βλέπουμε αμέσως, διότι κάτι… διαπίστωσαν!

ΟΟΔΕ: Τι έχουμε διαπιστώσει εμείς. Σε κάθε αντιχριστιανική προπαγάνδα που ξεκινάει στη χώρα μας, πάντα βρίσκουμε να πρωτοστατεί η εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Σε βαθμό που φρονούμε ότι πιο ταιριαστό θα ήταν να λεγόταν "Αντιχριστοτυπία". Φουσκώνοντας ασήμαντα θέματα εναντίον Ορθοδόξων Χριστιανών, και ερμηνεύοντας κάθε τι Ορθόδοξο με κακοπροαίρετη κριτική. Κραυγάζοντας για ψύλλου πήδημα σε αρνητικά ζητήματα προσώπων που παρεξέκλιναν της Χριστιανικής πορείας, και σιγώντας για τα θετικά της Εκκλησίας. Μπλέκοντας και ανακατεύοντας την Ορθοδοξία με τις αιρέσεις της Δύσης, και βάζοντάς τα όλα σε ένα τσουβάλι, επιχειρείται η εξίσωση πραγμάτων ανομοίων και ασχέτων. Έτσι δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό της ως "εκσυγχρονιστική" εφημερίδα, μια και ο εκσυγχρονισμός, πρέπει να περάσει (σύμφωνα με την παράλογη λογική τους), πάνω από το πτώμα της Εκκλησίας.

Το παραπάνω κείμενο είναι από το "αναιρετικό" άρθρο της ΟΟΔΕ για την Ναζιστική δράση του Αλεβιζόπουλου. Το κείμενο το επικόλλησα για να δούμε τις διαπιστώσεις της ΟΟΔΕ, αλλά και για να δείξω την ανοησία του Ν.Μ. που λέγοντας αυτά τα λόγια, θέλω να του υπενθυμίσω ότι και αυτός το ίδιο κάνει. Κάθε εκκλησία μη Ορθόδοξη, με διάφορες ταμπέλες και ονόματα, τις βάζει στο ίδιο τσουβάλι και "πετάει" και τον χαρακτηρισμό ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ και κοιμάται με ήσυχη συνείδηση. Αν μπορεί και κοιμάται. Όπως την "καραμέλα – αιρετικός" που την πιπιλίζουν οι Ορθόδοξοι έτσι πιπιλίζουν και το "Προτεστάντης" διότι ξενίζει αυτό, και σαν λέξη ακόμα, τους αμαθείς και αστήριχτους και με περισσότερη ευκολία μπορεί το ιερατείο και τα Μαυρομαγουλοφερέφωνα του να δεσπόζουν στην καμπούρα του άμοιρου λαού. Σας φείδομαι…

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Επανερχόμενος και πάλι στις "μούντζες" του Μαυρομάγουλου προς τον κ. Χαραλαμπάκη, διαβάζουμε να λέει ο εν λόγω κύριος ότι:

Τη στιγμή που έγραφα τα λόγια αυτά στο προηγούμενο μήνυμά μου, ΗΜΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ότι ο κος Οικονομίδης θα διέστρεφε κατ' αυτόν τον τρόπο τα λόγια μου! Γι' αυτό και ΤΟΝΙΣΑ ότι "η μούτζα" πάει στα συγγράμματα! Για να μην έχει δικαιολογία μετά, να πει ότι "δεν το πρόσεξε". Μάλιστα, οφείλω να ομολογήσω, ότι ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ. Για να δοκιμάσω τον κο Οικονομίδη! Ουσιαστικά ήταν μία παγίδα, για να δείξω και με άλλον έναν τρόπο, το πόσο ΑΙΣΧΡΑ διαστρεβλώνει τα λόγια των άλλων. Όπως κατά τον ίδιο τρόπο, διαστρέβλωσε το αποτύπωμα των παλαμών των μοναχών. Γιατί κι εκείνοι, προς τα ασεβή συγγράμματα το κου Χαραλαμπάκη απέδωσαν αυτά που τους άξιζε. Θαυμάστε λοιπόν έναν "Χριστιανό"! Έναν κατ' εξακολούθησιν και κατά πεποίθησιν διαστρεβλωτή και συκοφάντη! Αυτά σε δίδαξε κύριε Οικονομίδη η "ευσεβής" σου Προτεσταντική θρησκεία; Να τη χαίρεσαι!

Ε, λοιπόν, ο παραλογισμός έχει και τα όρια του. Φτάνει επιτέλους Νικόλα Μαυρομάγουλε την σατανική και καθ' όλα διεφθαρμένη και πρόστυχη τακτική σου. Βρήκες την ευκαιρία για την εγωπάθεια σου και μας το παίζεις και "παγιδευτής". Δεν μούντζωσες τον κ. Χαραλαμπάκη αλλά το γραπτό του. "Αγαπάς" τον κ. Χαραλαμπάκη σαν δημιούργημα του Θεού, αλλά αυτό το δημιούργημα το παρουσιάζεις με διεφθαρμένη ψυχή, και σαν άνθρωπο του (πατέρα σου) σατανά, και με ψυχολογικά προβλήματα, καθώς και ότι κυλάει στον Προτεσταντικό βούρκο εκ νεότητος του. Και μετά λες ότι αγαπάς τον άνθρωπο Χαραλαμπάκη αλλά μουντζώνεις τα συγγράμματα του. Ντροπή σου επιτέλους, ντροπή σου. Έτσι πας να εξιλεωθείς για την μούντζα σου; Σου έγραψα γι αυτό ότι αποδέκτης της μούντζας σου ήταν το πρόσωπο σου, διότι όποιος φτύνει στον Ουρανό, το σάλιο του πέφτει στο πρόσωπο του. Έτσι νομίζεις ότι εξιλεώνεσαι και από τους αναγνώστες μας; Τον Θεό όμως δεν τον κοροϊδεύεις, όσο και να το προσπαθείς. Είσαι αξιολύπητος τελικά.

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Όσον αφορά τον "αδογματισμό" μου, ακούμε τον Ν.Μ. να λέει:

«Επειδή λοιπόν ο κος Σπορέας ήξερε τι απάντηση θα έπαιρνε, και πόσο μπάζουν τα λόγια του περί σκανδάλων, αν αναλογισθεί κάποιος το χάλι των ομοθρήσκων του, ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΥΣΕΒΗ ΚΑΙ ΑΚΑΤΗΓΟΡΗΤΟ (δήθεν) εαυτό του, από τους άλλους κακούς ομοθρήσκους του Προτεστάντες!»

Ηλιθιότις ηλιθιοτήτων τα πάντα ηλιθιότις, είπε ο σοφός Σολομών, ή κάπως αλλιώς το είπε;… "δεν θυμάμαι". Ο "Σπορέας", κατά τον ανόητο Μαυρομάγουλο, ήξερε λοιπόν τί απάντηση θα έπαιρνε απ’ αυτόν και έσπευσε να απομονωθεί από τους ομόθρησκους του… Προτεστάντες δηλώνοντας αδογμάτιστος!!! Αν είναι δυνατόν. Ο "Σπορέας" δηλώνει ΑΔΟΓΜΑΤΙΣΤΟΣ από την αρχή ακόμα της ίδρυσης του [βλέπε: Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ καί Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ], και αυτό μαύριζε περισσότερο την ήδη μαύρη ψυχή του Μαυρομάγουλου, και με απορία ρωτούσε αυτός και η σπείρα του, γιατί άραγε δηλώνω αδογμάτιστος βομβαρδίζοντας με από ανάξια λόγου ερωτήματα. Τώρα έρχεται να μας πει ότι απομονώθηκα εξαιτίας της… απάντησης που θα μου έδινε η αφεντιά του. Μα τέτοιο άρρωστο σκεπτικό κατευθύνει την πορεία αυτού του «κυρίου»;;;

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Αν παρατηρήσει κανείς τις επιστολές του Μαυρομάγουλου στον "Σπορέα", στις τόσες χιλιάδες λέξεις που περιέχουν (ναι, εδώ τις χιλιάδες δεν τις αμφισβητούμε, σε λέξεις όμως), σχεδόν αμέτρητες είναι αυτές που υπάρχει και η λέξη "διαστρέβλωση", όπου αυτός ο κύριος αισθάνεται ότι του κάνουμε, όλοι ανεξαιρέτως. Με κατηγορεί ότι επειδή δηλώνω αδογμάτιστος, δεν ανήκω σε κάποια Εκκλησία, αλλά σαν ανεξάρτητος και με μια χούφτα «αταμπέλωτους», όπως λέει, Προτεστάντες, είμαι αποκομμένος από κάθε Εκκλησία.

Η δική μου όμως εμμονή στον "Αδογματισμό" μου, δεν είναι ότι δεν ανήκω σε κάποιο δόγμα (θα ήταν κουτό αυτό), αλλά κατά πως δηλώνω, ο "Σπορέας" δεν συστήνει κάποια ιδιαίτερη Εκκλησία για να οδηγηθεί αυτός που θα πιστέψει στον Χριστό, αλλά να παραμείνει εκεί που είναι "πολεμώντας" την κακοδοξία με βάση την Αγία Γραφή. Αν δεν εισακουσθεί, ας βρει κάποια Εκκλησία που ορθοτομεί στον Λόγο του Θεού. Είναι ξεκάθαρη η θέση μου, όμως ο Μαυρομάγουλος και η σπείρα του δεν θέλουν να το δουν, λασπολογώντας προς πάσα κατεύθυνση, βγάζοντας το δηλητήριο που κρύβουν μέσα τους.

 

Διαβάστε κι’ αυτό:

Στην απάντηση μου Νο: 3, έκανα και έναν παραλληλισμό για την θεοποίηση της «Παναγίας» από τους Ορθοδόξους με τα λόγια του Ευαγγελίου για τον Ιησού Χριστό, για να αποδείξω τον σφετερισμό του υπουργήματος του Κυρίου μας από άλλα πρόσωπα. Πάνω και σ’ αυτό, ο «φωστήρας» Μαυρομάγουλος έγραψε:

«Αν και εδώ τελειώνει η απάντησή του, στο κάτω μέρος της, ο κος Οικονομίδης, βάζει έναν πίνακα με εδάφια της Αγίας Γραφής, (τον οποίο μπορείτε να δείτε στην απάντησή του ΕΔΩ), αποκομμένα από το συμφραζόμενό τους, πλάι σε αποσπάματα από το Μέγα Ωρολόγιο, επίσης αποκομμένα από το συμφραζόμενό τους, έτσι ώστε να εξαπατάει τον αναγνώστη, δίνοντάς του ψευδείς εντυπώσεις για την έννοια των φράσεων. Γιατί έχει πλάι – πλάι, φράσεις με εντελώς διαφορετικό θέμα αναφοράς, που όμως μοιάζουν, και βλέποντάς τις κάποιος πλάι – πλάι, σχηματίζει την ψευδή εντύπωση ότι πρόκειται για αντιθέσεις. Όπως ομολογεί ο ίδιος ο κος Οικονομίδης, αυτό το έκανε με μεγάλη προχειρότητα, ίσα να διαστρεβλώσει, γράφοντας: "όσα τουλάχιστον πρόλαβα βιαστικά να διαβάσω και να συγκρατήσω".

Αυτή την Μητέρα του Κυρίου μας, που τόσο κόπτεται ο κ. Ν.Μ. ότι είναι θεός, μπορεί να μας πει γιατί βλασφημείται και υβρίζεται από την πλειοψηφία των Ορθοδόξων και καθόλου από τους -σύμφωνα με τον ισχυρισμό του Μαυρομάγουλου- Προτεστάντες; Γιατί άραγε; Αυτή είναι η τιμή που της αποδίδεται; Θα πρέπει να ντρέπεσαι Νικόλα Μαυρομάγουλε. Θα πρέπει να ντρέπεσαι.

Όσον αφορά τα δήθεν αποκομμένα συμφραζόμενα εκ μέρους μου, όπως ισχυρίζεσαι, δείξε μου έστω και ένα που δηλώνει το αντίθετο απ’ αυτό που έγραψα. Η αναξιότητα σου όμως δεν έχει φρένο, και συνεχίζεις την γνωστή σου λασπολογία κατηγορώντας με ότι με προχειρότητα έγραψα ότι έγραψα. Την προχειρότητα όμως του καθενός, την κρίνουν οι αναγνώστες μας, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό. Τα "όσα τουλάχιστον πρόλαβα βιαστικά να διαβάσω και να συγκρατήσω" όπως γράφεις ότι… έγραψα, σημαίνει ότι αν συνέχιζα την έρευνα μου στο «Μέγα Ωρολόγιο» θα έβγαζα εκατοντάδες ακόμα (αν)Ορθόδοξες βλασφημίες ενάντια στον Κύριο μας Ιησού Χριστό αφού τις ιδιότητες Του τις αποδίδετε στην μητέρα Του Μαριάμ. Μιλάς για απάτη εκ μέρους μου, εσύ ο περισσότερο απατεώνας και υβριστής των αληθειών του Ευαγγελίου, και δεν αισχύνεσαι γι’ αυτό. Θα έρθει όμως και η ώρα σου για να λογοδοτήσεις απέναντι του Θεού, όσο εμμένεις στην πλάνη σου αυτή. Θα έρθει…

Αλλά… Ότι και να λέμε… "εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν"…!!!

Έτσι άρχισα το άρθρο αυτό και ερμηνεύοντας το εδάφιο αυτό της Καινής Διαθήκης, λέω στον κ. Μαυρομάγουλο ότι, πρέπει πραγματικά να γεννηθεί εν Χριστώ, διότι η θρησκεία που θρήσκευε και θρησκεύει δεν είναι αυτό που σύστησε ο Κύριος μας.

*******

Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω ότι, έγραψα όπως έγραψα διότι δεν μπορούσα να το αποφύγω αυτό. Ήταν πέρα από τις δυνάμεις μου. Το όποιο λεξιλόγιό μου, αν ξενίζει τον αναγνώστη μου, δηλώνω ότι ήταν αποκλειστικά και μόνο για να «μπει στην θέση του» ο κ. Μαυρομάγουλος. Δεν νομίζω να το κατάφερα (σε τέτοιον άνθρωπο τυφλό) αλλά τουλάχιστον προσπάθησα. Αν ενθυμείσθε, τα λόγια την Βίβλου που έγραψα στην απάντηση μου Νο:2, ήταν τα εξής: "Αποκρίνου εις τον άφρονα κατά την αφροσύνην αυτού, δια να μή ήναι σοφός εις τους οφθαλμούς αυτού" (Παροιμίες: κς' 5)". Αυτό λοιπόν έκανα με τον κ. Μαυρομάγουλο. Είπε ότι θα σταματήσει εδώ την αντιπαράθεση μας. Ας το δούμε. Πάντως εγώ, εμμένοντας στην πρώτη μου παράγραφο αυτού του άρθρου μου, συμφωνώ ότι δεν οικοδομεί μια τέτοια διαμάχη, γι’ αυτό και δίνω το χέρι μου στον κ. Μαυρομάγουλο (όχι με ανοιχτή παλάμη όπως την δική του στον κ. Χαραλαμπάκη), με την ελπίδα ότι, από εδώ και στο εξής καθώς είμαι διατεθειμένος να "αντιπαρατεθώ" μαζί του σε Βιβλικά μόνο ζητήματα που θα οικοδομήσουν πραγματικά και θα υπάρξει διδαχή του Λόγου του Θεού, θα το ακολουθήσει και αυτός ο ίδιος. Το ξαναπρότεινα αυτό αλλά δεν εισακούσθηκα τότε. Ας δούμε τώρα…

 

*******

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Ο "Σπορέας" συνεχίζει την έρευνα του για την περιβόητη εγκύκλιο του Συνοδικού Δικαστηρίου περί καθαίρεσης Χαραλαμπάκη λόγω μνηστείας, όπως ισχυρίζονται το δίδυμο Αλεβιζόπουλος – Μαυρομάγουλος, και θα επανέλθω σύντομα κλείνοντας επιτέλους την αντιπαράθεση αυτή καταντροπιάζοντας τον Μαυρομάγουλο (ως ψεύτη) και κατ' επέκταση και τον παπά Αλεβιζόπουλο. Πάντως, τέτοιο έγγραφο ξέρει πολύ καλά ο Μαυρομάγουλος ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, αλλά ψευδόμενος ότι δήθεν το γνωρίζει, επικαλείται μαρτυρίες άλλου, που λέει ότι… "κάπου το είδα", "αν θυμάμαι γράφει και αυτό", "μάλλον…" κ.λ.π

 
Γιώργος Οικονομίδης
"sporeas.gr"
04/09/2007
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.