Γράφει ο Δημοσιογράφος Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν για μέρες για το ζεύγος Σαρκοζί. Χώρισε… θα χωρίσει και …τελικά χώρισε. Αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος τους.

Βέβαια, τα διαζύγια πήραν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, παγκόσμια και πανελλήνια, ιδιαίτερα ανάμεσα στους «επώνυμους» τηλεοπτικούς αστέρες (οι περισσότεροι τους χώρισαν 2-4 φορές), τους πολιτικούς, τους ηθοποιούς, τους…

Με την ευκαιρία ενός χρονογραφήματος του γνωστού δημοσιογράφου-στιχουργού Λευτέρη Παπαδόπουλου, στην πρώτη σε κυκλοφορία αθηναϊκή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, με τίτλο, «Η κ. Σαρκοζί», τού γράψαμε ένα γράμμα, το οποίο η εφημερίδα καταχώρησε στο φύλλο της 21/12 στη σελ. 4, σε ξεχωριστή στήλη. Καταχωρούμε το περισσότερο μέρος της επιστολής μας, για χάρη των αναγνωστών μας:

Γράψαμε: «…Σήμερα, διαβάζοντας τον τίτλο του χρονογραφήματός σου για την κυρία Σεσιλιά, πρώην Σαρκοζί, σκέφτηκα αμέσως ότι ο Λευτέρης με τον δικό του τρόπο θα σχολιάσει και θα καυτηριάσει μια κατάσταση που πήρε μεγάλες διαστάσεις, ιδιαίτερα ανάμεσα σε πολιτικούς, εννοώ το διαζύγιο. Πώς να βγάλεις το καπέλο σου σε μια κυρία που πριν από χρόνια άφησε τον πρώτο άνδρα της και πήρε τον τότε άγνωστο παγκοσμίως Σαρκοζί, που κι εκείνος άφησε τη δική του γυναίκα για τα μάτια της όμορφης, φυσικά, Σεσιλιά; Πώς είναι δυνατόν αυτός που είναι ο πρώτος πολίτης της Γαλλίας και η Σεσιλιά να πάρουν για δεύτερη φορά διαζύγιο, εκτός από τις συχνές αταξίες που έκαναν ακόμη και όταν ήταν μαζί;

Το διαζύγιο, η ομοφυλοφιλία και κάθε είδους ηθική διαστροφή και παρεκτροπή προβάλλονται και επιδοκιμάζονται στη σημερινή κοινωνία. Οι ηθικές αρχές και οι αξίες της χριστιανικής πίστης καταστρατηγούνται βάναυσα και εμείς απλώς καθόμαστε απαθείς θεατές και τους… θαυμάζουμε, αντί να υψώσουμε φωνές διαμαρτυρίας. Η κυρία Σεσιλιά με την πράξη της αυτή δεν είναι άξια συγχαρητηρίων, επειδή απαξίωσε τον τίτλο της πρώτης κυρίας. Δεν το έκανε αυτό γιατί είναι ταπεινή και δεν της αρέσουν οι τιμές και οι δόξες, αλλά γιατί ασφαλώς έχει σχέσεις με κάποιο άλλο πρόσωπο. Ακόμη και για χάρη του παιδιού της έπρεπε να μείνει κοντά στον άντρα της. Και να το περιμένουμε ότι η κυρία αυτή θα είναι περισσότερο στα ΜΜΕ με τις “αταξίες” της και θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα από διάφορους εκδοτικούς οίκους που θα θέλουν να έχουν την αποκλειστικότητα των απομνημονευμάτων της ή με το να πλασάρει κάποιο προϊόν από την ΤV.

Εσείς οι δημοσιογράφοι που έχετε και απήχηση σε χιλιάδες ανθρώπους πρέπει να γίνετε μπροστάρηδες για την ηθική ανάκαμψη και σφυρηλάτηση της νεολαίας μας. Ο γάμος είναι θεσμός ιερός. Ο άνδρας και η γυναίκα όταν ενώνονται με τα δεσμά του γάμου δεν δίνουν υποσχέσεις και όρκους για μια σχέση μερικών ετών και όταν βρεθεί κάποιο άλλο πρόσωπο να εγκαταλείπουν τον/τη σύντροφό τους για να μπλεχτούν με άλλο πρόσωπο. Ο γάμος είναι συμβόλαιο ζωής. Το διαζύγιο καταδικάζεται από τον Ιησού Χριστό και από όλη την Αγία Γραφή.

Μα θα μου πεις, αν τα γράψεις αυτά θα σε περάσουν για αναχρονιστικό και καθυστερημένο και θα σε εμπαίξουν κιόλας. Ας θυμηθούμε τους γονείς μας, απλοί και αγράμματοι οι περισσότεροί τους, κι όμως αξιοσέβαστοι. Δεν άφηναν το ρεύμα της εποχής τους να τους παρασύρει. Δεν ήταν ψόφια ψάρια που τους πήγαινε το ρεύμα όπου ήθελε, αλλά ήταν ζωντανοί και αντιστέκονταν. Και τα “παλιά μυαλά” έβγαλαν άξιους πολίτες και ένας απ΄ αυτούς είσαι κι εσύ».

 

ΥΓ:. Η κ. Σαρκοζί δεν ξέρουμε τι κάνει αυτή την περίοδο, οπωσδήποτε δεν θα κάθεται καλά. Αν ρωτάτε για τον κ. Σαρκοζί, αυτός περιέρχεται, ως ιδανικός πλέυ μπόι, την Αίγυπτο μαζί με τη νέα αγαπημένη του, που ακόμη δεν αποφάσισε αν δεχτεί την πρόταση του να τον παντρευτεί!

Πού είσαι, Ντε Γκωλ, να δεις αυτόν που είναι ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, σήμερα! Δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική ιδεολογία των όποιων αρχηγών κρατών. Μας ενδιαφέρει όμως η ηθική τους. Δυστυχώς, οι ηγέτες των εθνών, αντί να είναι καλά παραδείγματα για μίμηση, κάνουν ότι μπορούν για να ευτελίσουν και ξευτελίσουν το αξίωμα τους. Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του και να σώσει την ανθρωπότητα από ηγέτες που έχουν απορρίψει τις διδαχές της Βίβλου και ακολουθούν τις επιθυμίες της σάρκας και του εγώ τους.

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.