Αγνοείται η τύχη εκατομμυρίων και… του Αγίου Πνεύματος

 

 

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

 

Άδοξο τέλος είχε τελικά η προ οχταετίας τολμηρή προσπάθεια ίδρυσης Τράπεζας Πελοποννήσου, επονομαζόμενη τότε και «Τράπεζα Αγίου Πνεύματος» από τρεις μητροπολίτες της Πελοποννήσου, εφτά δημάρχους κι ένα γνωστό ηθοποιό!

 

Στέφανος   Τριφυλίας, Ολυμπίας

Αδιευκρίνιστη επίσης παραμένει και η τύχη σημαντικών χρηματικών ποσών, τα οποία είχαν δώσει για τα πρώτα έξοδα λειτουργίας της εν λόγω τράπεζας ως έξοδα ιδρυτικής δαπάνης, οι εφτά δήμοι, καθώς τα ποσά εκείνα ουδέποτε τους επιστράφηκαν ούτε αυτά δικαιολογήθηκαν με την εμφάνιση σχετικών τιμολογίων ή αποδείξεων.

Γερμανός Ηλείας

Σύμφωνα με το ενημερωτικό φυλλάδιο που είχαν κυκλοφορήσει το 1998 στην Πελοπόννησο, οι ιδρυτές της τράπεζας, μέλη του βασικού πυρήνα του διοικητικού συμβουλίου ήταν οι μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός, Ολυμπίας και Τριφυλίας Στέφανος και Κυνουρίας και Μαντινείας Αλέξανδρος, οι δήμαρχοι Πύργου, Κορίνθου, Αιγίου, Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Λεωνιδίου και Γυθείου, διάφοροι οικονομολόγοι και ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Παπαδόπουλος.

Σκοπός της τότε ιερής προσπάθειας ήταν η λειτουργία και η ανάπτυξη μιας σύγχρονης τράπεζας και η ανάπτυξη της Πελοποννήσου μέσω των αποταμιευτικών πόρων.

Όπως είχε δηλώσει τότε στην «Ε» ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Στέφανος, η συγκεκριμένη τράπεζα θα αποτελούσε «την έμπρακτη εκτέλεση μιας από τις βασικότερες φροντίδες που πρέπει να επιδεικνύει ο επίσκοπος: να μεριμνά δηλαδή, όχι μόνο για την πνευματική διαβίβαση των ψυχών των πιστών, ώστε να κληρονομήσουν την βασιλεία των ουρανών, αλλά και να μην στερούνται -οι πιστοί- τον άρτον και να έχουν επιβίωση ευπρεπή όπως πρέπει εις αυτούς».

«Τότε την θεωρούσα μια καλή προσπάθεια για τον τόπο μας. Θυμάμαι ότι δώσαμε σαν δήμος 500.000 δρχ., αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Τα χρήματα δεν μας επιστράφηκαν…» -δήλωσε χθες στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές.

Ο νυν δήμαρχος Σκιλλούντος Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε ότι όταν ανέλαβε την δημαρχία, αν και του έγινε πρόταση δεν θέλησε να συμμετάσχει στην προσπάθεια αυτή και την απέφυγε διότι «κάτι δεν του άρεσε» και πρόσθεσε ότι την υπόθεση είχε χειριστεί ο τότε δήμαρχος Κρεστένων Παναγιώτης Αθανασόπουλος.

Δεν «τσίμπησαν τα χοντρά»

Όπως ανέφερε χθες στην «Ε» ο κ. Αθανασόπουλος η όλη προσπάθεια τότε έφτασε σε κάποιο σημείο αλλά δεν έγινε το επιθυμητό, διότι από το ποσό των 4 δισ. δρχ. που έπρεπε να συγκεντρωθεί, βρέθηκε μόνο το 1,6 δισ. δρχ. κι έτσι ναυάγησε η υπόθεση.

Πάντως ο κ. Αθανασόπουλος μιλώντας στην «Ε» ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που είχαν δώσει τότε οι δήμοι ήταν για την κάλυψη των εξόδων της ιδρυτικής δαπάνης της τράπεζας και τόνισε ότι κατά την εκτίμησή του δεν υπήρξε κάποια… «λαδιά».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 28/02/2005
******************

Μέγα σκάνδαλο ή όχι, λίγο ενδιαφέρει τον "Σπορέα". Τα λεφτά του κοσμάκη "κάνανε φτερά", και μη μου πει κάποιος ότι ήταν από την τσέπη των παπάδων…

Το ζητούμενο όμως άλλο είναι. Αυτό που μας ενόχλησε, είναι η ονομασία της τράπεζας. Άκου… "Τράπεζα Αγίου Πνεύματος"!!!. Ποιόν τελικά νομίζετε ότι περιγελάτε Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές; Γιατί το Άγιο Πνεύμα το ανακατεύετε σε κάθε λογής αμφίβολης ενέργειας σας;;; Δεν φοβάστε τα λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, που είπε ότι:

"Πάσα αμαρτία και βλασφημία θέλει συγχωρηθή εις τους ανθρώπους, η κατά του Πνεύματος όμως βλασφημία δεν θέλει συγχωρηθή…"; (Ματθαίος: κα' 31).

Η δήλωση του μητροπολίτη Στέφανου, ότι η ενέργεια τους αυτή αποσκοπεί στο: «…να μην στερούνται -οι πιστοί- τον άρτον και να έχουν επιβίωση ευπρεπή όπως πρέπει εις αυτούς», νομίζετε ότι μας πείθει; Τραπεζικό σύστημα δεν ήθελαν να ιδρύσουν; Σε ποιά τράπεζα είδε κάποιος να χαρίζουν… άρτο;

 Άραγε, δεν θα υπήρχαν οι ανάλογοι τόκοι των άλλων τραπεζών και στην παπαδική τράπεζα;

Άραγε, δεν θα υπήρχαν κατασχέσεις στους ανήμπορους να εκπληρώσουν το χρέος τους για την αποπληρωμή του δανείου τους;

Άραγε, το ανάλογο τραπεζικό (παπα-παρα)κέρδος, δεν θα το είχαν οι "ιδρυτές" κατά νου;

Άραγε, δεν θα γινόταν -και εκεί- αυτό που γίνεται και με τις περιουσίες κάποιων αφελών πιστών, που καταλήγουν σε παπαδικά χέρια για την… σωτηρία της ψυχής τους;;;!!!

Άραγε, αυτή η κίνηση δεν έρχεται σε αντίθεση με το μοναστηριακό σύστημα, που εγκαταλείπουν -δήθεν- τα εγκόσμια για να "αγιάσουν", και η εκκλησία -τώρα- τους αναγνωρίζει και τους ευλογεί, ενώ παράλληλα αυτή πράττει το αντίθετο; Δηλαδή, να χαριεντίζεται με τα εγκόσμια; Με μια βαθειά όμως ματιά στην πραγματικότητα, θα διαπιστώσουμε ότι, οι κηφήνες καλόγεροι που θέλουν να "αγιάσουν", ανέβασαν την Μοναστηριακή περιουσία παραπάνω και από τον προϋπολογισμό του δύσμοιρου Ελληνικού κράτους. Και ο κόσμος δίνει και δίνει…!

Όμως, το να κάνουν οι παπάδες το Άγιο Πνεύμα "συνένοχο" ή "συμμέτοχο" τους αν προτιμάτε, στα όποια σχέδια τους, αυτό είναι "άνω ποταμών". Αυτή η απόφαση τους μοιάζει σαν τον… "κράχτη" στους παπατζήδες (χαρτόμουτρα αετονύχηδες), και οι παπάδες δείχνουν να ομοιώθηκαν με τους… παπατζήδες.

Γι' αυτούς το Άγιο Πνεύμα… "πουλάει". Ο αφελής πιστός, στο άκουσμα και μόνο του Αγίου Πνεύματος σε μία τράπεζα, ευχαρίστως θα την προτιμήσει, και τον κόπο της ζωής του εκεί θα… ακουμπήσει. Θα εμπιστευθεί τον μόχθο του στην ύπαρξη του ράσου.

Και αν υποθέσουμε ότι, αυτό το "έργο" των παπάδων ήταν… Θεάρεστο, για να δίδει ένα καρβέλι άρτο στους "πεινασμένους" (και αυτοί να κρατούν τον… φούρνο), γιατί απέτυχε; Ο Θεός δεν είναι δυνατός να συμβάλει στο "θεάρεστο" αυτό έργο των παπάδων;

Ας μη γελιόμαστε.

"Εάν ο Κύριος δεν οικοδομήση οίκον, εις μάτην κοπιάζουσιν οι οικοδομούντες αυτόν" (Ψαλμός: ρκζ' 1),

καθώς επίσης:

"… η κατά του Πνεύματος όμως βλασφημία δεν θέλει συγχωρηθή…" (Ματθαίος: κα' 31).

 

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Γιώργος Οικονομίδης
"sporeas.gr"
19/12/2007

*******

Υπάρχει και συνέχεια της ως άνω υπόθεσης, όπου είδε το φώς της δημοσιότητας, και ο "Σπορέας" την αναδημοσιεύει:

Η απίστευτη υπόθεση που ακολουθεί… αποκαλύφθηκε από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πριν από δύο περίπου χρόνια αλλά κανείς εκ των τοπικών «μαχόμενων» δημοσιογράφων δεν ανέφερε το παραμικρό…
Άλλη μια εκπληκτική ιστορία από την Ηλεία… που πέρασε στα ψιλά… χωρίς να ανοίξει μύτη… Σσσσσσσσσσσσσσς ! Μη μας ακούσουν….

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 1:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
03/03/2005

Μπίζνες για ηλεκτρονικά από 4 μητροπολίτες

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Σε «μπίζνες» κατασκευής και πώλησης αναλώσιμων ηλεκτρονικών συστημάτων συμμετέχουν από το 1998 -σύμφωνα με τον οικονομολόγο Δημοσθένη Λυμπερόπουλο- οι τέσσερις μητροπολίτες της Πελοποννήσου που επιθυμούσαν πριν από χρόνια τη δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου (ο Ηλείας Γερμανός, ο Τριφυλίας Στέφανος, ο Κυνουρίας και Μαντινείας Αλέξανδρος και ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος).

Όπως αποκάλυψε χθες στην «Ε» ο κ. Λυμπερόπουλος, οι ιεράρχες της Πελοποννήσου μαζί με άλλους ιερείς αλλά και πολίτες διαφόρων επαγγελμάτων συμμετέχουν απευθείας ή δι' εκπροσώπων στην εταιρεία «Διαδικτυακή Α.Ε.» που έχει έδρα την Αθήνα (Πανεπιστημίου 46).

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί κατά κάποιο τρόπο τη συνέχεια της αποτυχημένης πριν από μερικά χρόνια προσπάθειας δημιουργίας Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε.

«Μετά την αποτυχημένη εκείνη προσπάθεια και για να κρατηθεί "ζεστό" το ενδιαφέρον των συμμετασχόντων, αλλά και για να μην πάνε χαμένα τα χρήματά τους, αποφασίστηκε η δημιουργία της συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία έχει συνολικά 126 μετόχους. Όλα σε αυτή την εταιρεία λειτουργούν νόμιμα. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό και τα κέρδη είναι ελάχιστα», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι οι μητροπολίτες που συμμετέχουν στην εν λόγω εταιρεία, συμμετέχουν μόνο ως πρόσωπα και όχι σαν εκπρόσωποι των Μητροπόλεών τους, αφού για να γίνει το τελευταίο χρειάζεται απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Σε ό,τι αφορά την Τράπεζα Πελοποννήσου Α.Ε., ο οικονομολόγος που συμμετείχε στην αρχική προσπάθεια, αποκάλυψε ότι ήδη δρομολογείται ξανά η δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου, όχι όμως Α.Ε., αλλά με συνεταιριστικό χαρακτήρα βάσει του νόμου 1667/86.

Ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε ότι και σε αυτή την προσπάθεια έχουν δείξει ενδιαφέρον οι μητροπολίτες της Πελοποννήσου αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με βάση τον σχετικό νόμο μπορούν να συμμετέχουν σε συνεταιριστικές τράπεζες.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η προχθεσινή δήλωση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού σε ό,τι αφορά πρόσφατο δημοσίευμα της «Ε» για συμμετοχή του στην Τράπεζα Πελοποννήσου. Ο κ. Γερμανός χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» το προχθεσινό δημοσίευμα, αλλά δεν έδωσε απάντηση στο βασικό ερώτημα που τέθηκε μέσα από το ρεπορτάζ για την τύχη των χρημάτων που ξοδεύτηκαν ως έξοδα ιδρυτικής δαπάνης της τράπεζας.

Χθες ο κ. Δεββές ανέφερε ότι κανείς δεν τον ενημέρωσε, όπως όφειλε, για την αποτυχία της όλης προσπάθειας για τη δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου, ούτε κλήθηκε να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του Δ.Σ., όπως έπρεπε να γίνει ώστε -όπως τόνισε- «…να μάθουμε κι εμείς τι έγιναν τα χρήματα που δώσαμε».

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 2:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
04/03/2005

Η περίεργη «μετάλλαξη» από τράπεζα σε «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.»

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Την περίεργη «μετάλλαξη» της Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε. (στην οποία συμμετείχαν όπως είναι γνωστό και τέσσερις μητροπολίτες) στη μυστηριώδη «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και πώληση αναλώσιμων προϊόντων ηλεκτρονικών υπολογιστών , επιβεβαίωσαν χθες με δηλώσεις τους στην «Ε» ο πρώην δήμαρχος Κορίνθου Παναγιώτης Δαλακλείδης και ο νυν δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Και οι δύο είναι από τα πρόσωπα που συμμετέχουν, ο καθένας με διαφορετικά ποσά, στη σύσταση της εν λόγω εταιρείας, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενά τους- δημιουργήθηκε «για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα της αρχικής προσπάθειας και για να διατηρηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον».

Όμως ερωτηματικά προκαλεί η στάση του προέδρου της εταιρείας «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» Βαγγέλη Παπαργύρη, ο οποίος διαψεύδει κατηγορηματικά τους δύο δημάρχους αλλά και τον οικονομολόγο Δημ. Λυμπερόπουλο, νυν επικεφαλής της νέας προσπάθειας για τη δημιουργία συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου.

Ο κ. Παπαργύρης σε τηλεφωνική του συνομιλία χθες με την «Ε» δήλωσε ότι η εταιρεία στην οποία είναι πρόεδρος δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με την Τράπεζα Πελοποννήσου ή τους μετόχους αυτής.

Όμως ερωτηματικά προκαλούνται καθώς η δήλωση του κ. Παπαργύρη έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πληροφορίες που δίδονται στην επίσημη σελίδα που διαθέτει στο Διαδίκτυο η εν λόγω εταιρεία στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr.

Όπως αναφέρεται επί λέξει εκεί: «Η ιδέα της ίδρυσης της Φιλικής Ένωσης (και στη συνέχεια της Διαδικτυακής Α.Ε.) προήλθε εκ της προσπάθειας των περισσοτέρων δημάρχων και αρκετών μητροπολιτών της Πελοποννήσου για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας με ευρεία λαϊκή βάση».

Όπως αναφέρεται – «Η προσπάθεια αυτή συνάντησε την αντίδραση εξωτερικών παραγόντων, η οποία έχει ένα πολύ ενδιαφέρον ιστορικό. Ορισμένα από τα παλαιά μέλη της Α.Ε. της Τράπεζας Πελοποννήσου, αλλά και νέα άτομα, ανέλαβαν τη συνέχιση της προσπάθειας με ευρύτερους και φιλόδοξους αναπτυξιακούς στόχους, ιδρύοντας τη Φιλική Ένωση και στη συνέχεια τη Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.».

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 3:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
05/03/2005

Η «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» απέσυρε χθες την ιστοσελίδα της

Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Πλήθος ερωτηματικών προκαλεί η απόσυρση χθες της σελίδας που διατηρούσε στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr η εταιρεία «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.», που αποτελεί την περίεργη «μετάλλαξη» της Τράπεζας Πελοποννήσου Α.Ε., στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν εκτός των άλλων και μητροπολίτες.

Λίγες ώρες μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε», οι υπεύθυνοι της εταιρείας για λόγους που μόνο αυτοί γνωρίζουν, «κατέβασαν» την σελίδα της από το Διαδίκτυο, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί επιβεβαίωνε στο ακέραιο το ρεπορτάζ, περί συνέχειας της προσπάθειας για την υλοποίηση δημιουργίας Τράπεζας Πελοποννήσου.

Εντύπωση πάντως προκαλούν οι σκοποί που αναγράφονταν στην ιστοσελίδα της «Φιλικής Διαδικτυακής ΑΕ» που είναι: Η ισχυροποίηση των δημοκρατικών θεσμών, η διαρκής επαφή με τα μεγάλα λαϊκά στρώματα, η ανάπτυξη κοινωνικο-πολιτικών δραστηριοτήτων, η ηλεκτρονική διάδοση των χρήσιμων πληροφοριών, οι κινητοποιήσεις για κοινωνικούς σκοπούς, οι φιλικοί δεσμοί επαγγελματικής υποστήριξης και η καθιέρωση ηλεκτρονικών δημοψηφισμάτων και συνελεύσεων.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος διέψευσε χθες ότι μετέχει σε «μπίζνες για ηλεκτρονικά», δηλαδή σε μια ανώνυμη εταιρεία των Αθηνών με την επωνυμία «Διαδικτυακή Α.Ε.» που ασχολείται με ηλεκτρονικά. «Δηλώ απερίφραστα ότι αγνοώ παντελώς, δεν γνωρίζω, δεν σχετίζομαι και δεν μετέχω σε κάποια εταιρεία κατασκευής και εμπορίας ηλεκτρονικών συστημάτων. Ούτε στη "Διαδικτυακή Α.Ε.", ούτε σε καμία άλλη παρόμοια εταιρεία».

Χθες μετά τον σχετικό θόρυβο, πρώην δήμαρχος της Ηλείας που συμμετείχε στην ίδρυση Τράπεζας Πελοποννήσου (το όνομά του βρίσκεται στη διάθεση της «Ε»), αποκάλυψε ότι μετά την αποτυχία δημιουργίας της Τράπεζας, κλήθηκε και μετέβη δύο φορές στα γραφεία της «Φιλικής Διαδικτυακής Α.Ε.» στην Αθήνα προκειμένου να δώσει ξανά(!) χρήματα.

«Κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και γενικά όλη αυτή η ιστορία δεν μου άρεσε. Αρνήθηκα και έφυγα» – είπε στην «Ε».

Χθες ο επικεφαλής της νέας προσπάθειας για την δημιουργία Τράπεζας Πελοποννήσου οικονομολόγος Δημ. Λυμπερόπουλος, που αποκάλυψε την ύπαρξη της «Φιλικής Διαδικτυακής ΑΕ» δεν μπόρεσε να εξηγήσεις τους λόγους της απόσυρσης της ιστοσελίδας.

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 4:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
07/03/2005

Ηλείας Γερμανός: Έδωσα τις μετοχές για να μη χαθούν

Του Μ. ΝΟΔΑΡΟΥ

Τη συμμετοχή του με μετοχές ύψους 2 εκατομμυρίων δραχμών στη «μυστηριώδη» εταιρεία «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.», που αποτελεί -όπως αποκάλυψε η «Ε»- τη «μετάλλαξη» της αποτυχημένης προσπάθειας για την Τράπεζα Πελοποννήσου, παραδέχεται με επιστολή του στην «Ε» ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στην εν λόγω εταιρεία, ο ιεράρχης της Ηλείας, αφού χαρακτηρίζει ως ανακριβή τα δημοσιεύματα της «Ε», στη συνέχεια αυτοδιαψεύδεται και, παραδόξως, αποκαλύπτει ότι δεν γνωρίζει ποιοι μετέχουν στη συγκεκριμένη εταιρεία, ούτε ποιοι τη διοικούν ούτε σε ποιο σημείο της προσπάθειάς τους ευρίσκονται…

Όμως στην προσπάθειά του -όπως λέει- να μη χάσει τις μετοχές για την ίδρυση της Τράπεζας Πελοποννήσου, εκχώρησε αυτές, με απόφαση του μητροπολιτικού συμβουλίου, στη νέα εταιρεία.

Ο κ. Γερμανός υποστηρίζει ότι η προσπάθεια ίδρυσης Τράπεζας Πελοποννήσου ήταν πρωτοποριακή και θα βοηθούσε την ανάπτυξη της περιοχής. Ωστόσο παραδέχεται ότι τις μετοχές της υπό ίδρυση τράπεζας τις εκχώρησε στη νέα εταιρεία «μήπως τη βοηθήσωμε να σταθή και, αν προκόψη κάτι μπορεί να πάρη η Ι. Μητρόπολις διά το κοινωνικόν της έργον».

Κι ενώ η ιστοσελίδα της «Φιλικής Διαδικτυακής Α.Ε.» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.filiki.gr μετά τα ρεπορτάζ της «Ε» εξακολουθεί να παραμένει άφαντη, χθες αποκαλύφθηκε ότι η εν λόγω εταιρεία αποτελεί «παρακλάδι» μιας άλλης περίεργης εταιρείας, της «Φιλικής Ένωσης», που είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικό, με 300 μέλη σήμερα, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα www.eline.gr.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Φιλική Ένωση», έχει ως σκοπό, μεταξύ άλλων, «τη σύσφιξη των προσωπικών σχέσεων των μελών της Ένωσης με σκοπό την αλληλοβοήθεια τόσο στον κοινωνικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, καθώς και τη συμμετοχή σε ίδρυση εμπορικών εταιρειών στον χώρο των σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών».

Ερωτηματικά όμως προκαλεί η περίεργη οδηγία που υπάρχει στη συγκεκριμένη σελίδα με τίτλο: Υπόσχεση Εχεμύθειας από μέρους της «Φιλικής Γραμμής Επικοινωνίας» των μελών της.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται στοιχεία μελών σε οποιονδήποτε φορέα ή οργανισμό (τρίτο), εκτός εάν έχει μεσολαβήσει προγενέστερη ρητή συμφωνία του ενδιαφερόμενου μέλους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη «Φιλική Διαδικτυακή Α.Ε.» συμμετέχει -σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο Διαδίκτυο- ο μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας Στέφανος, αλλά και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης, Δ. Τσιριγώτης.

Όμως ο τελευταίος, όπως κατήγγειλε κατηγορηματικά χθες στην «Ε», ουδεμία σχέση έχει με την εν λόγω εταιρεία, ούτε έδωσε ποτέ χρήματα για την ίδρυση αυτής.

Πηγή: http://mnodaros.blogspot.com/2007/12/blog-post_4170.html

 

Επιμέλεια:

Γιώργος Οικονομίδης
«sporeas.gr»

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

Μια σκέψη στο “Πώς ναυάγησε η τράπεζα των 3 μητροπολιτών και των 7 δημάρχων”
  1. Αν σε ενόχλησε ο τίτλος “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος”, έχω να σου πω ότι βρίσκεσαι πολύ πίσω. Τέτοιος τίτλος σε τράπεζα υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Ιταλία. Είναι Ρωμαιοκαθολική Τράπεζα. Και πάλι η Ορθόδοξη Εκκλησία σε σχέση με την Καθολική έρχεται δεύτερη και καταϊδρωμένη. Ονομάζεται “Banca dello Spirito Santo”. Aκριβώς “Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος”. Πώς θα αυγατίσουν καλά τα χρήματά σου αδελφέ, αν δε τα ευλογεί το “Άγιο Πνεύμα”;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.