Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: δημητρης

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ευχαριστω για τις απαντησεις σας, οι οποιες ειναι κατανοητες και γραφικες.

Πειτε μου τα παιδακια που δεν εχουν βαφτιστει, μπορουν να παιρνουν θεια κοινωνια;

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Δημήτρη,

Η Θεία κοινωνία/ο Δείπνος του Κυρίου, έχει θεσπιστεί από τον ίδιο τον Σωτήρα του κόσμου, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Την ώρα του Δείπνου ο Κύριος έκανε το εξής:

“Και λαβών το ποτήριον, ευχαρίστησε και είπε· Λάβετε τούτο και διαμοιράσατε εις αλλήλους… Και λαβών άρτον, ευχαριστήσας έκοψε και έδωκεν εις αυτούς, λέγων· Τούτο είναι το σώμα μου το υπέρ υμών διδόμενον· τούτο κάμνετε εις την ιδικήν μου ανάμνησιν (Λουκάς: κβ’ 17-19).

Με τα λόγια αυτά του Κυρίου, είναι φανερό ότι, ο συμμετέχων στην τελετή αυτή του Δείπνου, συμμετέχει για να καταγγείλει τον θάνατο του Χριστού, με πλήρη συνείδηση της πράξεως του, και ελέγχοντας την καρδιά του αν στέκεται σωστά ενώπιον του Θεού, για να μη πάρει κατάκριση, όπως ο Απόστολος Παύλος προειδοποιεί στην Πρώτη επιστολή του προς Κορινθίους: ια΄26-29, λέγοντας:

“Διότι οσάκις αν τρώγητε τον άρτον τούτον και πίνητε το ποτήριον τούτο, τον θάνατον του Κυρίου καταγγέλλετε, μέχρι της ελεύσεως αυτού. Ώστε όστις τρώγη τον άρτον τούτον ή πίνη το ποτήριον του Κυρίου αναξίως, ένοχος θέλει είσθαι του σώματος και αίματος του Κυρίου. Ας δοκιμάζη δε εαυτόν ο άνθρωπος, και ούτως ας τρώγη εκ του άρτου και ας πίνη εκ του ποτηρίου· διότι ο τρώγων και πίνων αναξίως τρώγει και πίνει κατάκρισιν εις εαυτόν, μη διακρίνων το σώμα του Κυρίου”.

Ο άνθρωπος πρέπει να δοκιμάζει τον εαυτό του πρώτα, αν είναι καθαρός από αμαρτία, και μετά να συμμετέχει στον Δείπνο του Κυρίου για να καταγγείλει τον θάνατο Του. Μπορεί το νήπιο να τα κάνει αυτά; ΟΧΙ. Δεν συστήνει ο Λόγος του Θεού τέτοιες συμμετοχές ανθρώπων – ασχέτως την ηλικία τους – που δεν γνωρίζουν προσωπικά τον Κύριο. Το νήπιο δεν έχει συνείδηση της πράξεως του και ο ιερέας που το κάνει συμμέτοχο στην τράπεζα του Κυρίου, το κάνει τελετουργικά, αποδίδοντας στην πράξη αυτή υπερφυσικές – αν όχι “μαγικές” – ιδιότητες.

Νήπια κοινωνούν οι ιερείς της Ορθοδόξου και Καθολικής Εκκλησίας. Σε εκκλησίες Ευαγγελικές – που ορθοτομούν τον Λόγο του Θεού – τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει.

 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

2 σχόλια στο “Τά αβάπτιστα παιδάκια μπορούν να παίρνουν Θεία Κοινωνία;”
  1. Πάτερ εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος ένα βρέφος είναι αθώο δεν έχει αμαρτίες και είναι ότι πιο καθαρό ακόμα από αμαρτίες ο Χριστός θα ήθελε ένα βρέφος να λάβει την θεία κοινωνία γιατί εκείνο είναι πιο αγνό απ’ όλους μας δέχομαι αυτό που λέτε αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αυτwww.sporeas.gr/τά-αβάπτιστα-παιδάκια-μπορούν-να-παίρ/ό που θέλει ο Χριστός καλές γιορτες

  2. Πάτερ εγώ πιστεύω ότι είναι λάθος ένα βρέφος είναι αθώο δεν έχει αμαρτίες και είναι ότι πιο καθαρό ακόμα από αμαρτίες ο Χριστός θα ήθελε ένα βρέφος να λάβει την θεία κοινωνία γιατί εκείνο είναι πιο αγνό απ’ όλους μας δέχομαι αυτό που λέτε αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αυτό που θέλει ο Χριστός καλές γιορτες

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.