Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 
NAME: βαγγελης
 
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στην διαρκεια της ζωης του Χριστου υπαρχουν μερικα χρονια που δεν ξερομε τι εκανε ο Χριστος, Πολοι ισχυριζοντε οτι επηγε στην ινδια και μαλιστα οτι εμαθε μυστικα που το εδωσε υπερδυναμεις και μετα απο την επιστροφη αρχισε να κανει τα θαυματα. Τι εγινε στην περιοδο που δεν ξερωμε?Ο Σολομος ειχε παρομοιες δυναμεις μηπως εμαθε τα μυστικα του Σολομου ?
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Βαγγέλη,
Η πιο πάνω γνώμη – που δεν είναι και η μόνη βλασφημία στο πρόσωπο του Κυρίου μας ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ -, είναι τελείως αυθαίρετη και αβάσιμη. Το φως της Βίβλου χρειάζονται μάτια για να το δουν. Χρειάζεται πνεύμα πράο και ταπεινό. Η Αγία Γραφή δεν σιωπά τις Θεϊκές αλήθειες, και αυτό το αποδεικνύει. Σε παρακαλώ να προμηθευτείς μια Αγία Γραφή και να μελετάς για να μάθεις την αλήθεια.
 
Ο Κύριος μας, εκπλήρωσε κατά πάντα τον Νόμο του Ισραήλ. Ο Νόμος αυτός έλεγε ότι, ο νέος από 12 χρονών και πάνω γινόταν “υιός του Νόμου” με την υποχρέωση πλέον να ακολουθεί πιστά τα έθιμα του λαού Ισραήλ, δηλαδή τις διατάξεις του νόμου, τις γιορτές, τις νηστείες, το Πάσχα, κ.λ.π. Την αρχή την έκανε ο Κύριος στην ηλικία των 12 ετών, και σαν “υιός του Νόμου”, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Ιερουσαλήμ κατά την εορτή του Πάσχα. Μετά από αυτή την αναφορά της Καινής Διαθήκης στο πρόσωπο του Χριστού, έχουμε 18 χρόνια “σιωπής”, και Τον βλέπουμε και πάλι στην ηλικία των 30 ετών να παρουσιάζεται δημόσια με την γνωστή Του διδασκαλία περί Μετανοίας και Σωτηρίας της ψυχής του ανθρώπου.
 
Αυτή την “σιωπή” της Βίβλου, οι αμαθείς και αστήριχτοι, που δεν διστάζω να πω ότι εθελοτυφλούν, την ερμηνεύουν έτσι όπως ανάφερες στην ερώτηση σου. Μια απλή όμως ματιά στην Βίβλο και στον Νόμο του Ισραήλ, θα τους έλυνε κάθε απορία.
 
Στο Ευαγγέλιο Λουκάς: β΄51-52, διαβάζουμε:
 
Και κατέβη μετ’ αυτών (δηλαδή με τους γονείς Του) και ήλθεν εις Ναζαρέτ, και ήτο υποτασσόμενος εις αυτούς. Η δε μήτηρ αυτού εφύλαττε πάντας τους λόγους τούτους εν τη καρδία αυτής. Και ο Ιησούς προέκοπτεν εις σοφίαν και ηλικίαν και χάριν παρά Θεώ και ανθρώποις “.
 
Ο Λουκάς επίσης, μας πληροφορεί ότι,
 
“Και ήλθεν εις την Ναζαρέτ, όπου ήτο ανατεθραμμένος, και εισήλθε κατά την συνήθειαν αυτού εις την συναγωγήν εν τη ημέρα του σαββάτου και εσηκώθη να αναγνώση” (Λουκάς: δ΄ 16).
 
Στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη βλέπουμε την απορία των συγχωριανών του Ιησού για την διδασκαλία Του:,
 
“Και εθαύμαζον οι Ιουδαίοι, λέγοντες· Πως ούτος εξεύρει γράμματα, ενώ δεν έμαθεν; (Ιωάννης: ζ΄15).
 
Γνώριζαν οι συγχωριανοί Του ότι δεν έμαθε γράμματα.
 
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ήταν ανατεθραμμένος (δηλ. μεγαλωμένος) και υποτασσόμενος στους γονείς Του έως 30 ετών, και ξαφνικά βλέπουμε τον Λουκά να γράφει:,
 
“Και αυτός ο Ιησούς ήρχιζε να ήναι ως τριάκοντα ετών…” (Λουκάς: γ΄23),
 
Και ήλθεν εις την Ναζαρέτ, όπου ήτο ανατεθραμμένος, και εισήλθε κατά την συνήθειαν αυτού εις την συναγωγήν εν τη ημέρα του σαββάτου και εσηκώθη να αναγνώση” (Λουκάς: δ΄16).
 
Γιατί όμως στα 30 Του άρχισε την διδασκαλία Του; Απλούστατα, διότι κατά τον Νόμο του Ισραήλ, απαγορευόταν η δημόσια διδασκαλία στους άνδρες κάτω των 30 ετών. Γι΄ αυτό σου είπα στην αρχή ότι, ο Κύριος μας, εκπλήρωσε κατά πάντα τον Νόμο του Ισραήλ.
 
Ελπίζω να απάντησα στην ερώτηση σου.
 

Ευχαριστώ για την επικοινωνία.

Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.