Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: Stefania

COUNTRY: Elvetia

ΕΡΩΤΗΣΗ: Yparxei esto kai ena simeio stin Agia Grafi pou na mas leei oti oi proseuxes mas prepei na apeuthinontai stin Panagia? H stous Agious?Apeuthinomai se olous osous pisteuoun oti to gnorizoun…Eitai autoi einai orthodoxoi eitai einai katholikoi. Parakalo opoios mporesei na mou dosei apantisi, auti na einai kai me edafia! Euxaristo kai o Kurios na sas eulogisei!
 
(Η μεταφορά κειμένου, από λατινικούς χαρακτήρες, είναι του “Σπορέα”)
Υπάρχει έστω και ένα σημείο στην Αγία Γραφή που να μας λέει ότι οι προσευχές μας πρέπει να απευθύνονται στην Παναγία, ή στους Αγίους; Απευθύνομαι σε όλους όσους πιστεύουν ότι το γνωρίζουν… είτε αυτοί είναι ορθόδοξοι είτε Καθολικοί. Παρακαλώ όποιος μπορέσει να μου δώσει απάντηση, αυτή να είναι και με εδάφια. Ευχαριστώ και ο Κύριος να σας ευλογήσει.
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή Στεφανία,
Όσο και να ψάξει κάποιος για τέτοιο εδάφιο μέσα στην Αγία Γραφή, δεν θα σταθεί “τυχερός”, διότι απλούστατα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι υποστηριχτές της διδασκαλίας αυτής, Καθολικοί και Ορθόδοξοι, βασίζονται στην “Ιερά παράδοση” για να μπορέσουν να προωθήσουν ένα τέτοιο δικό τους “ευαγγέλιο”, που σύμφωνα με την Αγία Γραφή είναι “ανάθεμα” (Γαλάτας: α΄ 8-9).
 
Οι Ορθόδοξοι καυχώνται για τους Πατέρες της Εκκλησίας, αλλά ένας από αυτούς, ο Επιφάνειος, επίσκοπος Κύπρου, μέγας φωστήρας της Εκκλησίας των πρώτων αιώνων (350 μ.Χ), είπε για την επίκληση στην Παναγία και κατά συνέπεια για όλους τους Αγίους, ότι είναι, “Διαβολικόν ενέργημα και πνεύματος ακαρθάτου διδασκαλία“. Πρέπει να το προσέξει ιδιαίτερα αυτό κάθε καλοπροαίρετος ερευνητής της αλήθειας, διότι με την ενέργεια του αυτή, της επίκλησης σε ανθρώπους και όχι στον Θεό, στερεί την δόξα από τον Ιησού Χριστό και την δίνει σε ανθρώπους, άρα όσο και να προσεύχεται, η προσευχή του δεν ανεβαίνει πάνω από το ταβάνι (οροφή) του σπιτιού του.
 
Με λίγα λόγια, ο κάθε άγιος πρέπει να είναι πανταχού παρόν για να μπορεί να βλέπει και να ακούει τις προσευχές των πιστών ταυτόχρονα, από την Αυστραλία, την Ελλάδα, την Ελβετία, κ.λ.π., η πανταχού παρουσία όμως ανήκει μόνο στον Θεό, και κατά συνέπεια όποια άλλη προσπάθεια και να γίνεται, είναι αυτό που είπε ο Επιφάνειος.
 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.