Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: manos

COUNTRY: ΕΛΛΑΣ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ, ΧΑΙΡΕΤΕ ΕΝ ΚΥΡΙΩ. ΠΟΛΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΘΥΜΑΜΕ, ΗΜΟΥΝ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΡΟ. Ε’ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΕΑΝ ΝΑΙ, ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΜΕΝΩ ΣΤΑ ΜΕΛΛΙΣΙΑ ΑΘΗΝΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Μάνο,

Θέλω να αρχίσω από την συμβουλή του πατέρα σου, ότι δηλαδή: "όταν αρρωστήσεις τότε ψάχνεις για καλύτερο γιατρό" και σε παροτρύνει λέγοντάς σου: "Ε' αυτό κάνε".

Αυτό θέλω και εγώ να σου συστήσω, να πάς στόν καλύτερο γιατρό για την θεραπεία σου. Δηλαδή, για την εξομολόγηση τών αμαρτιών σου πρέπει να πάς μόνο στόν Έναν και Μοναδικό Γιατρό, τόν Ιησού Χριστό.

Αυτός είπε:

 "Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι και Εγώ θα σας αναπαύσω" (Ματθαίος: ια' 28).

Αυτός είναι ο μοναδικός που θα πρέπει να εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας διότι μας ζητάει να μιλάμε στόν Πατέρα Θεό απευθείας μέσω του Ιησού Χριστού και όχι άλλων μεσαζόντων που δέν μπορούν να συγχωρούν ούτε τις δικές τους αμαρτίες, πόσο μάλλον τών άλλων.

Δέν χρειάζεται να πάς σε κάποιον ιερέα διότι (όσο σκληρό και να ακούγεται) δέν μπορούν να συγχωρεθούν οι αμαρτίες σου χάριν του ιερέα, αλλά να κλειστείς στό δωμάτιο σου μόνος, να γονατίσεις και νοερά να ζητήσεις από τόν Θεό -μέσω του Χριστού- να σε συγχωρέσει και να σε καθαρίσει από τις αμαρτίες σου. Θα τό κάνει εάν με ειλικρίνεια και πίστη τό ζητήσεις, και θα δείς ότι θα σηκωθείς από τά γόνατα άλλος άνθρωπος.

Στόν Λόγο του Θεού διαβάζουμε:

«Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών, είναι πιστός και δίκαιος, ώστε να συγχωρήση εις ημάς τας αμαρτίας και καθαρίση ημάς από πάσης αδικίας» (Α’ Ιωάννου: α’ 9).

 Επίσης, και στην Παλαιά Διαθήκη διαβάζουμε για τόν βασιλιά Δαβίδ να λέει:

«Την αμαρτίαν μου εφανέρωσα προς σε, και την ανομίαν μου δεν έκρυψα· είπα, Εις τον Κύριον θέλω εξομολογηθή τας παραβάσεις μου· και συ συνεχώρησας την ανομίαν της αμαρτίας μου» (Ψαλμός λβ’ 5).

Θυμάσαι πιστεύω την Προσευχή που ο Κύριος δίδαξε στους μαθητές Του, τό γνωστό «Πάτερ ημών», όπου και λέει:

«Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς… και συγχώρησον εις ημάς τάς αμαρτίας ημών όπως και εμείς συγχωρούμε τους αμαρτάνοντας εις ημάς» (Ματθαίος: ς’ 9 και 12).

Αυτό μας προτρέπει ο Κύριος να κάνουμε. Να ζητούμε συγχώρεση από τόν Θεό μέ την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας προσευχή-εξομολόγηση, και όχι μέσω κάποιου ιερέα. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την συγχώρεση μας είναι να συγχωρούμε και εμείς κάποιους άλλους που αμάρτησαν εις βάρος μας, δίχως να κρατούμε κακία ή μίσος σ’ αυτούς αλλά να τους συγχωρούμε από την καρδιά μας.

Φυσικά δέν χρειάζεται να μιλήσεις στόν Θεό μέσω υλικών πραγμάτων, όπως σε μιά εικόνα π.χ. (που είναι ειδωλολατρικό στοιχείο και δέν τό θέλει ο Θεός) αλλά να Του μιλήσεις νοερά κλείνοντας τα μάτια σου μπροστά Του (διότι είναι Πανταχού Παρόν) και να του μιλήσεις όπως μιλάς στόν πατέρα σου με θάρρος και πίστη, διότι ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Μετά τόν καθαρισμό σου από τις αμαρτίες σου (που θα γίνει την ίδια στιγμή που θα τό ζητήσεις ειλικρινά), να μένεις με τόν Θεό και να μελετάς τόν Λόγο Του την Αγία Γραφή για να μαθαίνεις ποιό είναι τό θέλημά Του και ποιά η αλήθεια Του, την οποία την κρύβει η θρησκεία, οποιαδήποτε θρησκεία, και να συναναστρέφεσαι με άλλους πιστούς που αγαπούν τόν Θεό και μελετούν τόν Λόγο Του.

Αυτή είναι η εξομολόγηση που σου συστήνω αγαπητέ Μάνο, διότι μόνο μιά τέτοια εξομολόγηση αναγνωρίζει ο Θεός, δηλαδή την απ’ ευθείαν σ’ Αυτόν, και όχι την θρησκευτική που δέν έχει καμιά αξία στα μάτια του Άγιου Θεού.

Δέν είναι τυχαίο που μικρός ακόμα όταν πήγες για εξομολόγηση στόν παπά, δέν σε έπεισε, γι’ αυτό ακόμα ψάχνεις τόν τρόπο της αληθούς εξομολογήσεως.

Και είναι αυτός ο τρόπος που έγραψα παραπάνω.

Ο Θεός να σε οδηγήσει, και άν έχεις πάλι απορίες μή διστάσεις να μου γράψεις.

 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr

 

Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ
 
 
 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

7 σχόλια στο “ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΕΡΕΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ;”
  1. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ ρωτάω παντού και μου λένε οι ιερείς ότι πρέπει να εξομολογηθω μόνο σε ιερέα και όχι μόνος μου και αν το κάνω μόνος μου είναι μεγαλύτερη η αμαρτία μετά να
    Κοινωνήσω

  2. Γιατι απλούστατα δεν υπαρχει ιερεας σε ειδικη Ιερωσυνη (λευιτων)

    Ενας ειναι ο Αρχιερεας πλεον ο Χριστος και ειναι αμεταθετη Ιερωσυνη οχι οπως τη παλαια…!

    Ποιος βάφτισε τον Α.Παυλο;;; Ιερεας; οι 12 μαθητες;;;

    ενας απλο ευσεβης ανθρωπος που “εως τοτε” ηταν θεοφοβούμενος ο Ανανιας..

    Τι ιεροσύνη ειχε ο ανανιας;;;

    Να εξομολογείτε ο ενας τον αλλος τις αμαρτιες σας γιατι;;;

    γιατι για το Θεο είμαστε Ολοι Ιερεις Οσοι τον εχουμε δετχει ως προσωπικο σωτηρα και ζουμε κατω απο το δικο του θελημα.

    Αποκαλ.1:6
    και ο οποίος μάς έκανε βασιλιάδες, και ιερείς στον Θεό και Πατέρα του· σ’ αυτόν είθε να είναι η δόξα και η κυριαρχική εξουσία στους αιώνες των αιώνων. Aμήν.

  3. αφου η εξομολογηση ειναι ενα μυστηριο πως λοιπον μπορει ο καθενας να την κανει χωρις την βοηθεια καποιου ιερεα ; ειναι σαν να λεμε μπηκα σε ενα δωματιο με την φιλη μου και ζητησαμε απο τον θεο να μας παντρεψει.

  4. Αγαπητέ, ο Λόγος τού Θεού είναι διάσπαρτος μέ τίς πληροφορίες πού ζητάς. Εκεί εάν ανατρέξεις θά βρείς τά πάντα, σέ αντίθεση μέ αυτά πού υποστηρίζουν οι θρησκευόμενοι καί οι παπάδες.

    Γ.

  5. Πιστεύω ότι η “μέθοδος” αυτή είναι καλή, την έχω επιστρατευθεί και ο ίδιος, μπορείτε να μας πείτε περισσότερες πληροφορίες για το μυστήριο και ειδικότερα για τον συγκεκριμένο τρόπο που προτείνετε?

  6. Δεν λέει όμως ο Κύριος πρός τους Αποστόλους ότι ότι συγχωρείτε θα είναι συγχωρημένο και ότι δεν συγχωρείτε δεν θα είναι συγχωρεμένο;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.