Ερωτήσεις αναγνωστών και οι απαντήσεις μας.

 

NAME: kanitakis manos

COUNTRY: greece

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΝ ΣΠΟΡΕΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΕΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ. ΑΥΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Ο ΣΩΤΗΡ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΠΕΡΙΜΕΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

ΚΑΝΙΤΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ.

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητέ Μάνο,

Χαίρομαι που είσαι τακτικός αναγνώστης του «Σπορέα» και θα χαρώ επίσης να σου λύσω τις απορίες που σε «μπερδεύουν». Κατ’ αρχήν, εφόσον οικοδομείσαι με τόν «Σπορέα» δέν καταλαβαίνω την εμμονή του… «φίλου» σου για τό ότι είμαι Πεντηκοστιανός ή όχι και κατά συνέπεια η αλήθεια εάν προέρχεται από Πεντηκοστιανούς δέν θα πρέπει να την δεχόμαστε, ενώ εάν προέρχεται από Ορθόδοξους τότε να την δεχθούμε. Αυτό είναι σάν να σου λέει ο εν λόγω «φίλος» σου. Όμως, για δική σου ενημέρωση, ΟΧΙ, δέν ανήκω στην Εκκλησία της Πεντηκοστής όπως δέν ανήκω και στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και έχω φίλους -και μάλιστα αγαπητούς- από τις εν λόγω εκκλησίες. Εξ’ άλλου, εάν ο «φίλος» σου διάβαζε την «Ταυτότητα » μας και την « Πίστη » μας, τότε θα γνώριζε τί εστί «Σπορέας».

Αγαπητέ φίλε Μάνο, θέλω να επαναλάβω ότι αηδίασα με αυτή την τακτική κάποιων εθελοτυφλούντων ορθοδόξων, όπου για να σκεπάσουν την απιστία τους στόν Έναν και μοναδικό Θεό και Σωτήρα Ιησού Χριστό, πιστεύοντας και επικαλούμενοι τα είδωλα και τόν κάθε απίθανο «άγιο», δέν διστάζουν να αμαυρώνουν όποιον λέει και γράφει τήν ΑΛΗΘΕΙΑ, προσάπτοντάς του την ετικέτα του αιρετικού. Φτάνει πιά.

Αυτόν τόν «φίλο» σου (τα εισαγωγικά που πάντα βάζω στόν «φίλο» σου καταλαβαίνεις τί υπονοούν και άν πρόκειται για πραγματικό σου φίλο) να του πείς ότι η τυφλή του υποδούλωση στην παραεκκλησιαστική οργάνωση «Ο ΣΩΤΗΡ» δέν τόν ωφελεί, απεναντίας τόν βλάπτει διότι είναι μακράν απ’ την αλήθεια του Ευαγγελίου.

Εφόσον όμως ο λόγος είναι και για την οργάνωση «Ο ΣΩΤΗΡ», όπου ανήκει ο «φίλος» σου που θεωρεί τόν «Σπορέα» αιρετικό και όχι τόν «ΣΩΤΗΡ», ας δούμε περιληπτικά τί εστί «ΣΩΤΗΡ».

Γι’ αυτούς τους παρεκκλησιαστικούς (αθεολόγητους)«θεολόγους», η είσοδος του πιστού στόν Παράδεισο, προϋποθέτει χάρισμα της περιουσίας τους στην οργάνωση, ειδάλλως «κλάψτα Χαράλαμπε», αν δέν δώσεις είσαι για την κόλαση!!!

Το έτος 1907 μιά ομάδα «θεολόγων» δέθηκε με σκοπό την δημιουργία μιάς αδελφότητας. Τό έτος 1911 ιδρύσανε την «Ζωή Αδελφότης Θεολόγων». Τα μέλη της αυξάνονταν συνεχώς ενώ τους επιβλήθηκε η υποχρεωτική αγαμία και μάλιστα με φρικτούς όρκους.

Πολλές οι κρυφές αμαρτίες τους, και κατά τό έτος 1959 διαιρέθηκαν. Από την πρώτη παρασυναγωγή ξεπετάχθηκε η δεύτερη, η οποία ονομάσθηκε «Αδελφότης Θεολόγων ο Σωτήρ». Δέν βλέπουμε να υπάρχει την εποχή εκείνη πλουσιότερη αδελφότητα στην πάμφτωχη και δύστυχη Ελλάδα. Παπάδες, γεροντο-θεολόγοι και υπηρέτες, βγαίνοντας –εχθρικότατα- από τους κόλπους της «Ζωής», ίδρυσαν το 1959 δικό τους Σωματείο με την επωνυμία «Ο ΣΩΤΗΡ». Οι μέν επαναστάτησαν ενάντια στους δέ, και επέβαλαν σε αρκετά νέα μέλη τους να χωρίσουν τις γυναίκες τους για να ενταχθούν στο Σωματείο–Οργάνωση τους. Από τότε άρχισε και η λυσσαλέα επίθεση των «Σωτηρικών» ενάντια στους «Ζωϊκούς» και αντίστροφα. Η φαγωμάρα των «εν Χριστώ αδελφών» έφτασε δυστυχώς μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων, όπου και έπεσαν οι μάσκες της «ηθικής» τους. Εκεί αποδείχθηκε ότι, οι «ηθικοί θεολόγοι» φαγώνονταν για χρυσές λίρες και για συγγραφικά δικαιώματα των εκδόσεων τους. Η δίψα αυτών τών άθλιων «θεολόγων» για τό χρυσάφι καθώς και τό «θεολογικό μίσος» τους, δέν περιγράφεται.

Με την ίδρυση κάποιου Σωματίου (είς βάρος πάντα του ξυπόλυτου Ιησού), μπορούν να θησαυρίζουν οι παπαδοκαλογεροθεολόγοι, διότι, δέν πληρώνουν φόρους, ούτε φόρο αποδοχής κληρονομιάς από τα θύματά τους, που καρπώθηκαν και καρπώνονται τις περιουσίες τους. Θυμήσου τα παραπάνω που έγραψα για τους «Ζωϊκούς» και «Σωτηρικούς», ότι: «η είσοδος του πιστού στόν Παράδεισο, προϋποθέτει χάρισμα της περιουσίας τους στην οργάνωση».

Στις 19 Ιουνίου του 1964, ο Αθηναϊκός Τύπος έγραφε για την πολύκροτη δίκη της αδελφότητας, τα εξής:

«Ο Εισαγγελέας κ. Β. Παππάς έδωσε την εικόνα της ιδιοτύπου αυτής Αδελφότητος η «Ζωή» η οποία φέρει εξωτερικώς τό ένδυμα του Σωματείου και εσωτερικώς αποτελεί ένα Παρακράτος, όπου οι υπήκοοι του δέν προσφέρουν μόνον τα υπάρχοντά τους, αλλά και τά μέλλοντα ν’ αποκτήσουν. Εισοδήματα, εργασία χειρωνακτική, πατρικές περιουσίες. Και ενώ τα απλά μέλη προσεύχονται για τη μεταθανάτιο απολαυή τους, οι αξιωματούχοι τους απολαμβάνουν τη ματαιότητα του κόσμου με κούρσες, βίλες και εξοχικές επαύλεις».

Στην κατάσταση του σκληρού της εποχής εκείνης νομίσματος, οι «άγιοι» χρυσοθήρες της αδελφότητας κέρδιζαν πολλά εκατομμύρια δραχμές εις βάρος πάντα του αφελούς μέλους τους και του περιοδικού τους που εξέδιδαν. Δικαίως λοιπόν τους κατέκριναν, ότι: «οι παραεκκλησιαστικές στην εβδομαδιαία δράση τους είναι “Ιησουΐτες”, (ενώ) την Κυριακή μεταβάλλονται σε “Ορθόδοξους” της Κυριακής μπροστά στά μυστήρια και την θεία κοινωνία». Ο Κορινθίας Παντελεήμων υποστήριζε ότι έχασαν οι τοιούτοι την πνευματική τους κατάσταση και έριξαν τό βάρος τους στις περιουσίες τών μελών τους και συνέταξαν μεγάλες διαθήκες από ευσεβείς πλούσιους με κληρονόμους τις παραεκκλησιαστικές εκείνες οργανώσεις. Και συνεχίζει ο Παντελεήμων: «Εκεί μέσα εκαλλιεργήθησαν με μαεστρίαν ο φανατισμός, τό μίσος, η διαβολή, η συκοφαντία, ο νεοφαρισαϊσμός».

Καί άλλα στοιχεία για την δράση και τις ρεμούλες των «Ζωϊκο-Σωτηρικών» οργανώσεων, έχουμε στη συνέχεια.

Οι αρχιμανδρίτες της οργάνωσης «Ζωή» Σωκράτης Αναζηλής και Γεώργιος Δημόπουλος, (ο δεύτερος ήταν προϊστάμενος του «Σωτήρα») με το πρόσχημα της εξομολόγησης έπεισαν την χήρα Β. Καρδαροπούλου να δωρίσει μετά τόν θάνατό της την οικία της στόν Σύλλογο «Απόστολος Παύλος» των Αθηνών. Η πράξη συμβολαίου έγινε από τόν συμβολαιογράφο Γ. Φιλιππίδη με αριθμό 11178. Οι δύο αυτοί πανούργοι αρχιμανδρίτες επλάνησαν και τόν Αθανάσιο Γεωργατζά με την σύζυγό του, να δωρίσουν και πάλι στόν «Απόστολο Παύλο» τό οικόπεδό τους 1800 τετρ. μέτρων, όπου με τόν ίδιο συμβολαιογράφο και με το υπ’ αριθμ.2071/12-2-40 συμβόλαιο καρπώθηκαν τον κόπο του αφελούς ζεύγους. Και πάλι οι ίδιοι κομπογιαννίτες «άγιοι» προσπάθησαν να πάρουν από τόν Δήμο Παγασσών ένα μέρος από τό μεγάλο οικόπεδο της Πλατείας Ρήγα Φερραίου, για να κτίσουν μιά ιδιαίτερη Εστία. Όταν όμως απέτυχαν του σκοπού τους, εφόσον δέν μπορούσε το οικόπεδο να τους παραχωρηθεί, τότε κατηγόρησαν άδικα τόν Μητροπολίτη τους ότι τους «χάλασε την δουλειά». Οι κληρικοί της οργάνωσης πείθουν τους αφελείς εξομολογούμενους να γράψουν τις περιουσίες τους «δια την σωτηρίαν της ψυχής των» στό όνομα της Αδελφότητας.

Τα μέγαρα της καλοπέρασης των κηφήνων της «Ζωής» στην Αγία Παρασκευή, που βρίσκονται μέσα στις 40.000 πήχες με πεύκα, που τους δώρισε ο Δημ. Τερζόπουλος, είναι και η αιτία που ο Τερζόπουλος από δωρητής έγινε μέγας πολέμιος τους.

Πρό καιρού, ο πρώην Αθηνών, ο δεύτερος της Χρυσοπηγικής «τρόικας», τότε μητροπολίτης Δημητριάδος-Βόλου, δήλωνε στο ποίμνιο του: «Δώστε λάδι για να κερδίσετε παράδεισο». Το λάδι τό ήθελε να το στείλει στα διψασμένα καντήλια των Αγίων Τόπων και του Παναγίου Τάφου, όπου θα τό έπαιρνε από τους αφελείς πιστούς του. Αυτός όμως παράλληλα ήταν εκείνη την εποχή ιδιοκτήτης τεσσάρων κινηματογράφων στην Αθήνα, όπου έπαιζαν ταινίες πορνό(!). Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στις οργανώσεις αυτές.

Οι «σωτήρες» του «ΣΩΤΗΡΑ» μήνυσαν τους εκπρόσωπους της «ΖΩΗΣ» Δημ. Κωτσάκη, Ι. Καρατζά και Ι. Κολιτσάρα για παρακράτηση 100.000 λιρών από τα συγγραφικά δικαιώματα της Ερμηνείας Καινής Διαθήκης του Παν. Τρεμπέλα ο οποίος παράτησε την «ΖΩΗ» και εντάχθηκε στους κόλπους του «ΣΩΤΗΡΑ». Το ποσόν των 100.000 λιρών αποκάλυψαν και τα επιχειρηματικά αποτελέσματα των αρχι-παραεκκλησιαστικών οργανώσεων «ΖΩΗ» και «ΣΩΤΗΡΑ». Οι μηνυθέντες στην δίκη της 19ης Ιουνίου του 1964 τιμωρήθηκαν με φυλάκιση 45 ημερών.

Επίσης, ο δικτάτορας Παττακός που ήταν ανώτατο μέλος Μασωνικής Στοάς, ήταν και επίλεκτο μέλος των πανίσχυρων θρησκευτικών οργανώσεων «ΖΩΗ» και «ΣΩΤΗΡΑ», που είχαν στενούς δεσμούς με τό παλάτι και την CIA, και αργότερα έγιναν στυλοβάτες του στρατιωτικού καθεστώτος.

Από αυτά τα λίγα αγαπητέ Μάνο, τα οποία και σταχυολόγησα από τό αξιόλογο βιβλίο OPU DEIS του γνωστού συγγραφέα Δρ. Γεώργιου Μουστάκη, «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΡΟΣ», μπορούμε να καταλάβουμε ποιός άραγε είναι αιρετικός, ο «Σπορέας» ή μήπως ο «ΣΩΤΗΡ» που ο εν λόγω «φίλος» σου εφιστά την προσοχή σου για την Ιστοσελίδα μας;

Τέλος, θα παρατήρησες πιστεύω φίλε Μάνο, ότι, ουδέποτε υποστήριξα κάποια ιδιαίτερη εκκλησία, αλλά αυτό που τονίζω είναι ότι μόνο στόν Ιησού Χριστό υπάρχει η Σωτηρία, άσχετα που κάποιοι «φίλοι» αντί για τόν ΣΩΤΗΡΑ Ιησού Χριστό προτιμούν την πλάνη του παραεκκλησιαστικού «ΣΩΤΗΡΑ».

Και πάλι εδώ είμαι αγαπητέ μας φίλε για οτιδήποτε θελήσεις.

 
Ευχαριστώ για την επικοινωνία.
 
Με αγάπη Χριστού
Γιώργος Οικονομίδης
sporeas.gr
 
 
Για περισσότερες Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Δείτε την Κατηγορία μας:
 
ΡΩΤΑΤΕ καί ΑΠΑΝΤΑΜΕ

 

 [Παρατήρηση: Ο παραπάνω αναγνώστης μας Μάνος Κανιτάκης, συνέχισε να στέλνει επιστολές στό προσωπικό μου e-mail καί έδειξε δυστυχώς τόν πραγματικό του εαυτό. Απεδείχθη ότι είναι άτομο όχι ευθές, και υποκριτικά μου απέστειλε δύο ερωτήματα (με διαφορά μηνών) για να καταλήξει στό τέλος να με υβρίζει και να με κακολογεί επανειλημμένα με ψυχικό μένος που φανερώνει την θρησκεία του. Μετά από επανειλημμένες προειδοποιήσεις μου να πάψει αυτή την διαβολική τακτική, καί μή συμμορφούμενος, aναγκάστηκα λοιπόν με λύπη να τόν αποκλείσω από την συμμετοχή του στην Ιστοσελίδα μας. Έδειξε χαρακτηριστικά ατόμου με ψυχική αστάθεια και τόν λυπάμαι γι’ αυτό του τό κατάντημα.]
 
Διαβάστε την πρώτη του επιστολή που μας απέστειλε.
 

Γ.

 

 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ

Από Γιώργος Οικονομίδης

Γεννημένος τό 1960, ο Γιώργος Οικονομίδης ασχολήθηκε με διάφορες εργασίες ώς πρός τό ζήν. Τό έτος 1988 ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μπήκε πλέον στην ζωή του και -συγκρίνοντας την Αγία Γραφή με την θρησκεία- του ετέθη στην ψυχή του τό μεγαλύτερο ερώτημα... "ΘΡΗΣΚΕΙΑ ή ΧΡΙΣΤΟΣ"; και έκτοτε, εφόσον επέλεξε τόν Χριστό, παρέδωσε την καρδιά του στόν Κύριο και Σωτήρα του Ιησού Χριστό, όπου και Τόν υπηρετεί από τότε με ποικίλους τρόπους, όπως: Αρθρογράφος σε εφημερίδες με δική του μόνιμη στήλη και, εκφωνητής επί τριετία σε Χριστιανικό Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα του εξωτερικού (στην Ελληνική γλώσσα), όπου συνεχίζει επί σειρά ετών την διακονία του στό διαδίκτυο με την Χριστιανική Ιστοσελίδα του "sporeas.gr", καταναλώνοντας με αγάπη την ζωή και τόν χρόνο του στό έργο αυτό. Για 15 περίπου έτη εργαζόταν την επιχείρηση του στό εξωτερικό, όπου με την Χάρη και την βοήθεια του Θεού την ξεκίνησε από τό "μηδέν". Τό έργο του Θεού συνεχίζεται ανά τόν κόσμο και ο Γιώργος Οικονομίδης καταναλώνεται στό να συμβάλει στό οικοδόμημα αυτό ανάμεσα στους Έλληνες συμπατριώτες του και όχι μόνον, παρουσιάζοντας την αλήθεια του Ευαγγελίου ενάντια στό ιερατικό κατεστημένο που αρέσκεται στό καλλιεργημένο ψεύδος.

2 σχόλια στο “Φίλος μου από την Οργάνωση “Ο ΣΩΤΗΡ” λέει ότι είστε Προτεστάντες. Αληθεύει αυτό; Τί είναι “Ο ΣΩΤΗΡ”;”
  1. Είμαι παθούσα του “Σωτήρα” εξαιτίας τους παρολίγο να μισήσω το
    Θεό Σας συστήνω να μην εχετε καμμία σχεση με αυτους. Ευνουχιζουν
    τους ανθρώπους με το γαντι και ειδικα τους εφηβους. Κατ’ εμε είναι οι συγχρονοι Φαρισαίοι.

  2. ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΛΥΠΑΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ .ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ.. ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ .ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΤΕ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΣ …..

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.